بنا بر گفته صادق ستاریفرد معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش قرار است در این آزمون فقط آموزگار ابتدایی جذب شود. ۲۸ هزار و ۱۸ آموزگار ابتدایی، استثنایی و ویژه مناطق مرزی و عشایری جذب میشوند که به تفکیک شامل ۲۴ هزار و ۶۹۴ آموزگار ابتدایی، ۲۳۳۲ آموزگار استثنایی و ۹۹۲ آموزگار ویژه مناطق عشایری و مرزی است.
این آزمون بر اساس گفتههای مسؤولان آموزش و پرورش تفاوتهای بسیاری با آزمونهای قبلی دارد.
در آزمون قبلی، امکان انتخاب دو کدشغل محل بود، اما اکنون امکان انتخاب سه اولویت علاقهمندی در کدشغلمحل وجود دارد.
چارچوب آزمون استخدامی قبلی شامل امتحان فراگیر مشترک کتبی و مصاحبه استخدامی بود که اکنون شامل امتحان فراگیر مشترک کتبی و ارزیابی تکمیلی (کانونهای ارزیابی) است.
نتایج مراجل آزمون در نتیجه نهایی در آزمون استخدامی قبلی شامل امتحان فراگیر مشترک کتبی ۷۰ درصد و مصاحبه استخدامی ۳۰ درصد است و اکنون قرار است امتحان فراگیر مشترک (کتبی) ۴۰ درصد و ارزیابی تکمیلی (کانونهای ارزیابی) ۶۰ درصد باشد.
شرط سنی برای شرکت در آزمون قبلی داشن حداقل سن ۲۰ سال تمام و داشتن حداکثر ۳۶ سال تمام در لیسانس و حداکثر ۴۰ سال تمام فوق لیسانس بود؛ همچنین خدمات غیررسمی و تمام وقت دولتی به سقف سنی اضافه میشد، اما اکنون داشتن حداقل سن ۲۰ سال تمام و داشتن حداکثر سن ۴۰ سال تمام در لیسانس و فوق لیسانس مطرح است و با توجه به رأی هیأت عمومی دیوان، خدمت دولتی به سقف سنی اضافه نمیشود.
به موجب تبصره ۲ جلسه ۸۳۳ در ۲۷ آبان ۱۳۹۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدت همکاری تمام وقت افرادی به استناد یکی از قوانین و مقررات موضوعه با واحدهای دولتی آموزشی و تربیتی آموزش و پرورش همکاری کردهاند از حداکثر سن برای شرکت در آزمونهای استخدامی وزارت آموزش و پرورش کسر میشود.
مواد آزمون در آزمون استخدامی قبلی شامل مواد آزمون عمومی و مواد آزمون تخصصی بود که اکنون به مواد حیطه عمومی، مواد حیطه اختصاصی و مواد حیطه تخصصی تقسیم شده است و همچنین قرار است مواد و منابع آزمون هم اعلام شود.