۲۰ یوزپلنگ ایرانی در کشور زندگی می‌کنند

به گفته معاون تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست صرفا در مرکز تکثیر توران ۷ یوز ماده شناسنامه دار و ۳ یوز نر شناسایی شده اند.

حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ یوزپلنگ ایرانی در داخل کشور شناسایی شده اند.

به گفته معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی از این تعداد ۷ یوز ماده شناسنامه دار و ۳ یوز نر در مرکز تکثیر توران شناسایی شده اند.

وی افزود: ۲ یوز نر هم در مرکز تکثیر ایران مرکزی شناسایی شده اند.

اکبری گفت: فرصت نجات یوز را در طبیعت داریم به شرط اینکه بتوانیم برای معضلاتی مانند حوادث جاده ای، چرای دام‌ها و حفاظت زیستگاه‌های خارج از منطقه توران فکری کنیم که با جدیت در حال پیگیری آن‌ها هستیم.

 ژن «پیروز» تا همیشه حفظ خواهد شد

حسن اکبری همچنین درباره سرنوشت «پیروز» پس از مرگ اظهار کرد: لاشه «پیروز» در تهران است. ابتدا لاشه او برای کالبدشکافی انتقال داده و برخی آزمایش‌های دامپزشکی لازم روی لاشه انجام سپس برای تاکسیدرمی پوست‌کنی شد.

وی با اشاره به اندام‌های جنسی «پیروز» گفت: با مرکز ملی ذخایر ژنتیکی تفاهمنامه‌ای داریم بدین جهت با آن‌ها هماهنگ کردیم تا همزمان با کالبدشکافی اندام‌های جنسی او را بردارند و ذخیره کنند چراکه این اندام‌ها ارزشمند هستند و در آینده در صورت نیاز می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. به عبارتی ژن «پیروز» تا همیشه حفظ خواهد شد.

معاون سازمان محیط زیست گفت: کالبدگشایی پیروز انجام شده و در صورت بروز خطای دامپزشکی برخورد می‌شود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اگر زمان بسیاری از مرگ حیوان نگذشته باشد می‌توان اندام‌های جنسی را برداشت کرد. آن‌ها را در شرایط خاص و دمای مناسب نگهداری می‌کنند تا در آینده قابل استفاده باشد.

وی درباره گزارش‌های مربوط به «پیروز» توضیح داد: اکنون در حال دریافت گزارش‌های تکمیلی پزشکی و کالبدگشایی «پیروز» هستیم. گزارش پاتولوژی نیز کمی زمان‌بر است، اما پس از آن می‌توانیم اطلاع‌رسانی کاملی را از روند انجام شده درباره او ارائه دهیم.

اکبری در پایان درباره اظهارنظر‌هایی متفاوت در زمینه بیماری‌های «پیروز» گفت: این مطالب مربوط به اطلاعات پزشکی حیوان است. بدین جهت وقتی از افراد مختلف که تخصص پزشکی ندارند، سوال می‌شود جز این تناقضات نتیجه دیگری ندارد. ما در حال تهیه یک گزارش کامل هستیم تا افرادی از گروه‌های مردمی و فعالان محیط زیست که واقعا به دنبال حقیقت هستند بتوانند از جریان مطلع شوند.

«پیروز» به همراه دو توله یوز دیگر ۱۱ اردیبهشت ماه به روش سزارین از «ایران» ماده یوز در اسارت در پارک ملی توران متولد شد و تنها او زنده ماند که در پارک پردیسان از او نگهداری می‌شد. پنجشنبه شب (۴ اسفندماه) دستگاه گوارش «پیروز» دچار مشکل شد و دفع نداشت بنابراین به بیمارستان دامپزشکی مرکزی انتقال داده شد. معاینات لازم انجام شد و با حال مساعد به پارک پردیسان برگشت، اما شنبه (۶ اسفند) دوباره به علت وضعیت نامساعدی که داشت به بیمارستان منتقل شد.

دوشنبه عصر (۸ اسفند) به علت شرایط نامساعد برای او دیالیز صفاقی انجام شد، اما به گفته امید مرادی، رئیس بیمارستان دامپزشکی مرکزی، با توجه به آغاز دیالیز کراتین خون او به پایین‌تر از ۱۱ رسید و حیوان دیشب از جایش بلند شد و به وضعیت او خیلی خوشبین بودیم، اما متاسفانه در نهایت از دست رفت.

همچنین به گفته غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست، «پیروز» از ابتدای تولد مشکلات گوارشی و نارسایی کلیوی داشته، اما با آن مدارا می‌کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۱۱ اسفند ۱۴۰۱
اگه مسئولان دست از سر این 20تا هم نکشن سرنوشتی مثل پیروز در انتظارشونه
رفتن تو محل زندگی یوزها و مناطق حفاظت شده کارخونه سیمان و و و زدید بعد ادعای حفاظت از یوزها رو دارید
حکایت دم خروس و قسم حضرت عباسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۳ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
نگران نباشید با این وضعیت اونا هم میمیرن
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۹:۵۶ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
شما امنیت حفظ کنید
غذا و آب هم بهشون برسونید

خودشون تعداد افزایش پیدا می‌کنه
منتها وقت طلایی از دست ندید همین تعداد هم بدلیل کهولت سن درصد بارداری کاهش پیدا می‌کنه
اهمیت دلیل فردا دیر هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
یعنی مُرد که مُرد حیفش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
امیدوارم بااموزش درمقاطع ابتدایی جامعه رابه سمت حفاظت از محیط زیست سوغ دهیم. تاهمه مردم به عنوان حافظان طبیعت به کمک محیط زیست بیایند .....ضمن اینکه سرانه محیط بانهای کشور عزیزمان هم به مراتب نسبت به وسعت آن کم می باشد .....باآرزوی ایران زیبا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
دولت تمام هم و غم خود را صرف فرهنگ سازی برای خود داری از صید در مناطق اطراف شکارگاهها کند تا غذای یوزها حفظ شود ، اینها خودشان تولید مثل می کنند و زیاد می‌شوند، نیازی به سزارین و پرورش با گوشت مرغ و بوقلمون و گاو نیست!!
Iran (Islamic Republic of)
پرسنال
۱۱:۴۱ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
شما کاری به کارشون نداشته باشین خودشون تولید مثل میکنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
ایران زیبا با حیاط وحش زیبا و کوه و رودخانه و محیط زیست زیبا و مردمان متمدن شیعه با تاریخچه ی هزاران سال زیباست در هر کدام از این موارد کوتاهی کنیم علاوه بر اینکه آیندگان ما را سرزنش خواهند کردند محکوم به سقوط خواهیم بود. یادمان باشد پروردگار ایرانیان علیه دشمنان این ملت بی رحم است و سخت انتقام میگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
رهگذر
۱۰:۳۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
خیلی غم انگیزه !
تنها به تعداد انگشتان دو دست !!
برای موجودی با این همه شکوه و زیبایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
توجیه شروع شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
کلا ۲۰ یوزپلنگ مونده.اینهمه وسعت اینهمه امکانات.فقط برای ۲۰ یوز
اونوقت ۳۵ میلیون جمعیت اضافه انسان داریم
Iran (Islamic Republic of)
Oy
۰۹:۳۵ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱
پیروز شروع خوبی بود، امیدوارم ادامه پیدا کنه و توله یوزها زنده بمونن
آخرین اخبار