سازمان بهداشت جهانی در خصوص منشأ بروز ویروس کووید و به دنبال ادعاهای آمریکا مبنی بر نشت آزمایشگاه چینی و تکذیبهای پکن ، از همه کشورها خواست تا آنچه را درباره منشاء COVID-۱۹ میدانند فاش کنند.
کریستوفر رای مدیر افبیآی ، روز سهشنبه به تلویزیون فاکس نیوز گفت: دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده اکنون ارزیابی کرده است که منبع همهگیری COVID-۱۹ به احتمال زیاد یک حادثه آزمایشگاهی بالقوه در ووهان است.
اولین موارد ابتلا به کروناویروس جدید اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر چین که میزبان یک آزمایشگاه تحقیقاتی ویروس است، ثبت شد.
مقامات چینی با عصبانیت این ادعای FBI را رد کرده و آن را یک کمپین بدنامی علیه پکن خواندند.
تدروس آدهانوم گبریسوس مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: اگر هر کشوری اطلاعاتی درباره منشاء همهگیری دارد، ضروری است که این اطلاعات با سازمان جهانی بهداشت و جامعه علمی بینالمللی به اشتراک گذاشته شود ، تا برای ارتقای درک خود از نحوه شروع این بیماری همه گیر بتوانیم از همه گیریهای آینده پیشگیری کنیم و آماده سازی لازم را داشته باشیم.
او به خبرنگاران گفت: سازمان بهداشت جهانی از هیچ برنامهای برای شناسایی منشأ همهگیری کووید-۱۹ دست برنداشته است و خواستار شفافیت است.
در سال ۲۰۲۱ آژانس بهداشت سازمان ملل متحد، گروه مشاوره علمی برای ریشههای پاتوژنهای جدید (SAGO) را برای بررسی منشأ همه گیری راه اندازی کرد.
تدروس گفت: سازمان بهداشت جهانی همچنان از چین برای شفاف سازی در به اشتراک گذاری دادهها و انجام تحقیقات لازم همکاری کند.
تا آن زمان، همه فرضیهها در مورد منشا ویروس روی میز باقی میمانند.
او اضافه کرد: سیاسی کردن تحقیقات کار علمی را سختتر میکند و در نتیجه از امنیت عمومی جهان میکاهد.
این اظهارات رئیس FBI پس از آن منتشر شد که در اوایل هفته گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت انرژی آمریکا تشخیص داده است که نشت آزمایشگاه چینی محتملترین علت شیوع COVID-۱۹ است.
این دپارتمان با شبکهای از آزمایشگاههای ملی، از جمله برخی از آنها که در تحقیقات بیولوژیکی پیشرفته دخیل هستند، کار میکند.
سایر سازمانهای جامعه اطلاعاتی ایالات متحده معتقدند که ویروس به طور طبیعی ظاهر شده است.
WHO میگوید دادهها را به اشتراک بگذارید ماریا ون کرخوف سرپرست فنی سازمان جهانی بهداشت COVID-۱۹، گفت: سازمان بهداشت جهانی برای کسب اطلاعات بیشتر با مأمور ایالات متحده در ژنو تماس گرفته است.
ون کرخوف ، که یک اپیدمیولوژیست بیماریهای عفونی است گفت: تا کنون آنها به دادههایی که گزارشهای ایالات متحده بر اساسش استوار شده بودند، دسترسی نداشتند.
او افزود: به اشتراک گذاشته شدن این اطلاعات برای کمک به پیشبرد مطالعات علمی حیاتی است.
تدروس گفت: به خاطر میلیونها نفری که جان خود را بر اثر COVID-۱۹ از دست دادهاند و کسانی که مدتهاست با کووید زندگی میکنند، یک ضرورت اخلاقی برای کشف چگونگی شروع همهگیری وجود دارد.
بیش از ۶.۸ میلیون مرگ ناشی از کووید-۱۹ و بیش از ۷۵۸ میلیون مورد تایید شده به WHO گزارش شده است، اما تعداد واقعی بسیار بیشتر است.
به نظر می رسد بر سر منشأ ويروس کرونا اختلاف نظرها بالا گرفته و علی رغم توصیه های WHO این منشأیابی ، در یک مسیر سیاسی قرار گرفته است.
منبع: سایت مدیکال اکسپرس