سیدمحمدرضا موسوی اصفهانی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده ماده اولیه استامینوفن گفت: تولید سطح آزمایشی شروع شده است و پس فردا به صورت رسمی رونمایی میشود.
او ادامه داد: سعی می کنیم ظرف یک سال این زنجیره را کامل کنیم. پروژه تقریبا بیش از سی ماه طول کشیده است. از زمانی که تصمیم گرفتیم تا به دست آوردیم. ساخت تجهیزات کاملا داخلی و دانش کاملا بومی است.
وی افزود: با این اتفاق جزء معدود کشورهایی می شویم که ماده پاراآمینوفنل را تولید کرده ایم که تعداد آنها به تعداد انگشتان دست نیز نمی رسد. هدف ما ایجاد زنجیره تامین ارزشمند و خودکفایی در این زمینه بود.
او گفت: دو سال پیش استامینوفن را به بهره برداری رساندیم و کشور کاملا در این زمینه خودکفا شد. زمان شیوع کرونا مصرف استامینوفن بسیار بالا رفته بود. خیلی از کشورها دچار بحران شده بودند؛ اما مردم ما هیچ کمبودی در داروی استامینوفن نداشتند.
مدیرعامل این شرکت توضیح داد: به این فکر کردیم که همان طور که جلوی واردات استامینوفن را در زمان شیوع کرونا گرفتند، ممکن است جلوی واردات مواد اولیه آن را نیز بگیرند. پس از سی ماه تلاش با تقریبا بیش از ده میلیون دلار سرمایه گذاری بدون گرفتن تسهیلات، این واحد برای پس فردا آماده بهره برداری است.
موسوی اصفهانی اشاره کرد: مصرف این ماده تقریبا ۹ درصد در صنعت و یک درصد در دارو است.
او ادامه داد: اولین نوعی که تهیه کرده ایم را یک شرکت رنگ مو خریداری کرد. پس مصارف دیگر هم دارد.
موسوی ضمن تاکید بر اهمیت کنترل پساب و این که تمام واحدها و خط تولید متعلق به خود شرکت هستند، گفت: اعتقادمان بر این است که باید بحث خودکفایی در صنعت دارو انجام شود؛ چرا که توان ، انگیزه و زیرساخت را داریم.
او افزود: پایه همه مواد اولیه از نفت و گاز است و ما پالایشگاه های بسیار خوبی در کشور داریم. از فرآورده های آنها می شود زنجیره تامین دارو را تکمیل کرد.
مدیرعامل این شرکت توضیح داد: این اتفاق بیش از سی میلیون دلار فروش به شرکت اضافه میکند و هدف این است پس از آن زنجیره را ادامه دهیم و هزار و پانصد تن را به سه هزار و چهار هزار تن برسانیم. در این صورت عملا هیچ کشوری قابلیت رقابت با ما را ندارد. قصد داریم علاوه بر نیازهای مردم خودمان، نیاز های مردم بقیه کشورها را نیز رفع کنیم.
او بیان کرد: بعداز استامینوفن، زنجیرههای دیگری هم مد نظر شرکت است. در بحث آسپرین خودکفا هستیم؛ اما مواد اولیه وارداتی هستند و تصمیم داریم واحدها را تکمیل کنیم.
وی درباره بازار هدف این ماده گفت: نیاز جهان در حال حاضر ۱۷۰ هزار تن PAP است در چند سال آینده به ۲۰۰ هزار تن افزایش پیدا میکند. هند و چین PAP را تولید میکنند و با تعیین و تکمیل زنجیره تامین، رقابت را تنگ کردهاند.
او افزود: مجوز صادرات گرفتن کار ساده ای نیست اول باید ثابت کرد که نیاز کشور کاملا تامین میشود. با تامین PAP صادرات راحتتر میشود.