وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که پکن آماده ادامه ایفای نقش مثبت و سازنده در تسهیل ارتباطات و گفتگوی نزدیکتر بین ایران و عربستان است.

چین روز شنبه از توافق عربستان سعودی و ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک دو جانبه پس از چند روز رایزنی بین مقامات ارشد امنیتی این کشور در پکن استقبال کرد.

به گزارش آناتولی، وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که پکن مشتاقانه منتظر ارتباطات و گفتگوی نزدیکتر بین دو کشور و آماده ادامه ایفای نقش مثبت و سازنده در تسهیل چنین تلاش‌هایی است.

این وزارتخانه گفت: «با تلاش‌های هماهنگ همه طرف‌های ذیربط، گفتگو‌های عربستان سعودی و ایران در پکن نتایج بزرگی به همراه داشت».

چین مذاکرات بین هیئت‌های عربستان سعودی و ایران را از ۶ تا ۱۰ مارس تسهیل کرد. هیئت سعودی توسط مساعد بن محمد العیبان، مشاور امنیت ملی عربستان و هیئت ایرانی توسط امیر دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی رهبری می‌شد. 

وزارت امور خارجه چین در بیانیه‌ای که در وب سایت رسمی خود قرار داده، اعلام کرد: وانگ یی، دیپلمات ارشد چینی و عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین (CPC) و مدیر دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجه، مذاکرات بین ریاض و تهران را تسهیل کرده است. 

در این بیانیه آمده است: «عربستان سعودی و ایران توافق کردند که به اهداف و اصول منشور ملل متحد پایبند باشند، اختلافات بین خود را از طریق گفتگو و دیپلماسی حل کنند، به حاکمیت کشور‌ها احترام بگذارند و در امور داخلی کشور‌ها مداخله نکنند. آن‌ها با از سرگیری روابط دیپلماتیک و همکاری در زمینه‌های مختلف موافقت کردند.»

پکن ابراز امیدواری کرد که توافق حاصل شده بین دو کشور و همچنین تعیین نقشه راه و جدول زمانی برای بهبود روابط، زمینه‌ای محکم برای آغاز فصل جدیدی در روابط دو جانبه دو کشور فراهم کند.

روز جمعه، پس از چند روز مذاکرات فشرده بین مقامات سعودی و ایران با میانجیگری چین بیانیه‌ای سه جانبه صادر شد.

به گزارش رسانه‌های چینی، این ابتکار رئیس جمهور چین شی جین پینگ برای پایان دادن به تنش‌های دیپلماتیک بین ریاض و تهران پس از سفر او به عربستان سعودی در دسامبر سال گذشته بود و بعداً رئیس جمهور ایران به دعوت همتای چینی خود به پکن سفر کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: "من می‌خواهم تاکید کنم که چین به هیچ وجه به دنبال منافع خودخواهانه در خاورمیانه نیست. ما به جایگاه کشور‌های خاورمیانه به عنوان سران این منطقه احترام می‌گذاریم و با رقابت ژئوپلیتیکی در خاورمیانه مخالفیم. "

او افزود: چین هیچ قصدی برای پر کردن به اصطلاح خلاء یا ایجاد بلوک‌های انحصاری ندارد و نخواهد داشت. چین معتقد است که آینده خاورمیانه باید همیشه در دست کشور‌های منطقه باشد.

پکن اطمینان داد که به حمایت خود از برقراری صلح پایدار در خاورمیانه ادامه خواهد داد.

در ادامه این بیانیه آمده است: چین همواره از مردم خاورمیانه در بررسی مستقل مسیر‌های توسعه آن‌ها حمایت می‌کند و از کشور‌های خاورمیانه در حل اختلافات از طریق گفتگو و رایزنی برای ترویج مشترک صلح و ثبات پایدار در منطقه حمایت می‌کند.

پس از انجام چند روز مذاکرات فشرده میان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با همتای سعودی خود در شهر پکن، توافق حاصل شده برای از سرگیری روابط میان دو کشور طی مراسمی با امضاء بیانیه مشترک میان ایران، عربستان سعودی و چین به صورت رسمی اعلام شد که با استقبال مقامات جهان و واکنش گسترده در رسانه‌های بین المللی مواجه شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
-
دادرس
۰۷:۵۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
ما می خواهیم آرامش و آسایش و رفاه به کشور برگردد با همه کشورها برابر قواعد و ضوابط اسلامی و بدور از کردنکشی و استکبار خوب خواهد بود .
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۶:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
انتخاب چین به عنوان میانجی گزینه ای عالی است
چون عربستان در امور سیاست بسیار تند وخشن
رفتار می کند وممکن است به قرار دادش با ایران پایبند نباشد چرا که استقلالی هم از خود ندارد
وچین شریک راهبردی وقابل اطمینان ایران باقی می ماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
کاچی به از هیچی
یارو دو سال جرات نکرده ناو هاشو از توی خلیج همیشه فارس خارج کرده
این وهابی ها که حیف اسم عرب رویشان گذاشت چون عرب احترام دارد مثل دیگر اقوام کور که نیستند قدرت ایران در درمقابل آبریکا به عینه با چشم دیدن حیمنه آبریکا آن موقع که ترامپ ۵۲ نقطه ایران را اعلام کرد جرات نکرد بزند وهابیها از همان زمان ترمزش را به تدریج کشید و با سیاست خودشان را جمع کردن که ایران ایران مقتدر است ولاغیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
دو روز دیگه دوباره دعوا و حمله و قهر
لز بچه ها بدترید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۲ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
ارتباط با کشورهای عربی که پیوندشان با اسرائیل را علنی کرده اند چه آینده ای رارقم خواد زد خدا می‌داند.اینها در ایران با ایجاد ارتباط با معاندین و نفوذ در بین اعراب ایران مشکلات بیشتری بوجود خواهند آورد اینتر نشنال خارج از مرزهای ما این آشوبها را بوجود آورد با حضور نیروها و بانیان آن در کشور چه خواهد شد.باید مواظب این خائنین باید بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
منکر حیله کشورهای عربی نسبت به کشور عزیزمون نیستم و مطمعنا این روابط نباید سوء ضن مقامات ما مخصوصا نیرو های اطلاعاتی امنیتی ما رو نسبت به آنها ذره ای کم کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۵ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
در امور سایر کشورها دخالت نکنند؟؟؟؟؟
منظور ایران هست یا عربستان سعودی؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
مهمترین واقعیتی که باعث شد عربستان به این توافق متمایل شود، قدرت روزافزون منطقه ای ایران و موفقیت های چند سال اخیر ایران در تقابل با آمریکا و نیز فائق آمدن ایران بر بحران اغتشاشات چند ماه گذشته است. به زعم عربستان، رژیم صهیونیستی و جبهه غرب، جنگ ترکیبی اخیر نقطه پایان نظام مقدس جمهوری اسلامی بود که به فضل الهی چنین نشد. ولی با وجود این توافق باید همیشه مراقب خنجر پنهان شده در آستین عربستان بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۱ ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
سلام ،

من با عربستان کاری ندارم ،


پیمان اشراقی.
آخرین اخبار