احمدی با تأکید بر این که دیپلماسی ایثار، گفتمان مشترک بین جوامع مختلف جهان است، گفت: شهید سلیمانی الگوی دیپلماسی بین‌المللی ایثار است.

محمدمهدی احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در ارتباط زنده نخستین همایش «دیپلماسی ایثار» در مجتمع فرهنگی شهید رسول زاده گفت: مسائل معنوی اختراعی نیستند بلکه کشف شدنی هستند و اگر بخواهیم موضوعات معنوی برای جامعه بشری کشف شود نیاز به راهنما داریم که در مکتب تشیع، پیامبران و امامان(ع) کاشف این حقایق معنوی هستند.

او اظهار داشت: امام علی(ع) در خطبه اول نهج البلاغه بعد از بیان و فلسفه بعثت پیامبران از جمله پیامبر اسلام و فضیلت قرآن و سنت رسول الله(ص) تأکید می‌فرمایند: خداوند انبیاء را مبعوث کردند تا راهنمای عمل انسان‌ها باشند. یعنی حقایق معنوی را برای آنان کشف کنند. لذا کاربرد پیشوا و راهنما در این‌جا مشخص می‌شود. چون انسان‌ها از دو بُعد جسمانی و روحانی تشکیل شده‌اند.

احمدی گفت: بُعد روحی همان نفس انسان است، نفس دارای مراتب و درجاتی متفاوت است گاه حب نفس است؛ انسان خودش را محور می‌داند و رفتارش را آسیب شناسی نمی‌کند به حدی به خودش اعتماد دارد که زشتی‌ها را حس نمی‌کند.

رایزن فرهنگی کشورمان در اسپانیا ادامه داد: مرتبه دیگر نفس توجه انسان به غیر خودش است اما آن غیر در راستای منافع شخصی آن فرد است. مانند عشق و علاقه به پول، مقام، قدرت و زینت های دنیوی.

او خاطرنشان کرد: اگرچه به غیر خود توجه کرده است ولی ماهیتاً با حب نفس یکی است چون هدف تأمین منافع شخصی و ترجیح منافع فردی بر عام است. اما گاه توجه و علاقه به غیر خود است و آن توجه به خداوند است و راضی بودن به رضای او در واقع این معنای ایثار است.

احمدی ادامه داد: آثار یعنی توجه به غیر که خداوند است؛ این ایثارگری در جامعه تأثیرگذار است. در واقع ایثارگر الهی یک موجود شناگر است نه شناور یعنی خودش مبارزه، فداکاری و مقاومت می‌کند تا به مقصد مقدس برسد و منتظر بقیه که او را به جلو هدایت کند است.

لزوم ترویج روحیه ایثارگری در جامعه

او با بیان این که ایثارگر خدا محور، بُعد بین‌المللی دارد، عنوان کرد: این ایثارگر شناگر که خدامحور است توسط رهنمودهای دینی هدایت شده است و متعلق به جوامع انسانی است که مظلوم واقع شده‌اند. او در یک جامعه خاص خلاصه نمی‌شود ایثارگر خدامحور بُعد بین‌المللی دارد. چون متعلق به انسان‌های مظلوم است و نمونه عملی آن سردار دلها شهید سلیمانی است که هم متعلق به مردم بود و هم متعلق به مردم کشورهایی مثل سوریه، یمن و عراق بود که مورد ظلم و ستم قرار گرفته‌اند. 

رایزن فرهنگی کشورمان در اسپانیا شهید سلیمانی را یک الگوی دیپلماسی بین‌المللی ایثار خواند و گفت: با این مقدمه، رابطه منطقی دیپلماسی ایثار و تمدن نوین اسلامی مشخص می‌شود.

او تأکید کرد: جامعه‌ای که دارای فرهنگ ایثارگری، فداکاری و روحیه ضد ظلم و ستم باشد آن جامعه رشد یافته و منافع عام را بر منافع خاص مقدم می‌داند و خداوند را مالک و حاکم خویش می‌دانند.

احمدی افزود: در چنین جوامعی انصاف، فداکاری، احترام به کرامت انسانی و امنیت اخلاقی و اجتماعی حاکم است و نهایتاً خروجی آن تمدن نوین اسلامی خواهد بود.

دیپلماسی ایثار، گفتمان مشترک بین جوامع مختلف جهان است

او با تأکید بر این که تمدن نوین اسلامی ریشه در تمدن صدر اسلام دارد، پیشنهاد داد: از آن جایی که دیپلماسی ایثار، گفتمان مشترک بین جوامع مختلف جهان است و در عرصه بین‌المللی کاربرد مؤثر دارد برگزاری سمینار یا وبینار تحت عنوان (ایثار زبان صلح جهانی) یا (ایثار و فداکاری) در عرصه بین المللی برگزار شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در اسپانیا مطرح کرد: ترجمه کتب سردارانی که سبک زندگی آنان می‌تواند الگوی عملی در تحقق فرهنگ ایثارگری در عرصه بین‌المللی باشد، ضروری است.

احمدی یادآور شد: در جنگ هشت ساله، فرهنگ والای انسانی و الهی بر جبهه‌ها حاکم بود که این فرهنگ را در خاطرات رزمنده‌ها می‌توانیم کشف کنیم، در واقع یک دانشگاه تزکیه نفس بود که در این باب، ترجمه خاطرات رزمندگان به زبان‌های مختلف در سبک زندگی متعالی انسان‌ها مؤثر خواهد بود. 

نخستین همایش «دیپلماسی ایثار» با محور شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی با حضور شخصیت‌های فرهنگی و با همکاری مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی در مجتمع شهید رسول زاده برگزار شد.

در این همایش، ترجمه انگلیسی و عربی کتاب «ققنوس فاتح» و ۱۵ عنوان کتاب ترجمه شده نشر شاهد رونمایی شد و از خانواده شهیدان «حجت‌الاسلام شهید ابراهیم انصاری»، «محمدعلی رحیمی» و «صادق گنجی» و همچنین، مترجم انگلیسی کتاب «ققنوس فاتح» تجلیل به عمل آمد.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.