همزمان با بیستمین سالگرد حمله آمریکا به عراق که با کشتار غیرنظامیان و تشدید بی ثباتی در غرب آسیا همراه بود، مجلس سنای این کشور به دنبال لغو اختیاراتی است که به رئیس جمهور آمریکا جهت جنگ بی پایان در عراق اعطا شده بود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در رای گیری درباره لایحهای که خواستار لغو قانون مصوبه سال ۲۰۰۲ برای حمله ماه مارس ۲۰۰۳ به عراق شده بود و قانونی که در سال ۱۹۹۱ به کاخ سفید اجازه مداخله در جنگ خلیج فارس به منظور اخراج نیروهای صدام حسین از کویت را داده بود، ۶۸ سناتور با آن موافقت کرده و ۲۷ سناتور به آن رای منفی دادند.
دموکراتها از دیرباز به دنبال لغو این قانون بودند، اما جمهوریخواهان با آنها همکاری نمیکردند. در نهایت با پیوستن ۱۹ سناتور جمهوریخواه به طرح دموکراتها و رای موافق به این لایحه، قانون مذکور در آستانه لغو شدن قرار دارد.
این لایحه دو حزبی در حالی به تصویب رسید که قانونگذاران آمریکایی به دنبال بازپسگیری اختیارات کنگره درباره عملیاتهای نظامی خارجی هستند و تاکید دارند مجوزهای جنگ دیگر ضروری نیستند و در صورت باقی ماندن آنها ممکن است توسط روسای جمهور مورد سوء استفاده قرار بگیرند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از این تصمیم کنگره استقبال کرده و بیانیهای حمایتی درباره آن صادر کرد.
کاخ سفید در این باره اعلام کرد: لغو این مجوزها هیچ تاثیری بر عملیات نظامی کنونی آمریکا نخواهد گذاشت و بر تعهد ما به یک رابطه قوی و جامع با شرکای عراقی تاکید دارد.
گفتنی است دولت ترامپ با توجیه همین اختیارات کنگره ترور سردار شهید قاسم سلیمانی در عراق را توجیه کرده بود. با این حال، قانونگذاران آمریکایی میگویند ترور این ژنرال ایرانی تهدیدی برای منافع ملی آمریکا نبوده و ترامپ از این قانون سوء استفاده کرده است.