طبق گفته محققان، تلسکوپ جیمز وب موفق شده است برای اولین بار دمای یک سیاره فراخورشیدی سنگی را اندازه گیری کند.

محققان اعلام کردند که تلسکوپ فضایی جیمز وب برای اولین بار دمای یک سیاره سنگی را در خارج از منظومه شمسی اندازه گیری کرد و دریافته اند که این سیاره احتمالا فاقد جو است و زمانی که منظومه تراپیست-۱ در سال ۲۰۱۷ کشف شد، ستاره شناسان در مورد این سیاره هیجان زده شدند. این احتمال وجود دارد که برخی از سیارات آن هفت کوه صخره‌ای باشند که از نظر اندازه و جرم تقریباً شبیه زمین، قابل سکونت هستند.

این سیاره تنها ۴۰ سال نوری از زمین فاصله دارد، سیارات به دور ستاره کوتوله قرمز بسیار سرد آن بیشتر از سیارات سنگی منظومه شمسی می‌چرخند، اما ستاره آن‌ها انرژی بسیار کمتری نسبت به خورشید ما می‌دهد.

این سیستم یک هدف آشکار برای تلسکوپ وب ایجاد کرد، که از زمان انجام اولین مشاهدات خود در جولای سال گذشته، تعدادی از اکتشافات علمی را به ثبت رساند.

ستاره شناسان بر روی Trappist-۱b، نزدیک‌ترین سیاره به ستاره خود تمرکز کردند، زیرا تشخیص آن آسان‌تر بود. ابزار مادون قرمز Webb (MIRI) تغییر در روشنایی را با حرکت سیاره پشت ستاره خود اندازه گیری کرد، چیزی که به عنوان خسوف ثانویه شناخته می‌شود.

السا دوکروت، یکی از نویسندگان مطالعه جدیدی که در مجله نیچر منتشر شده است، به خبرگزاری فرانسه گفت: "پیش از ناپدید شدن در پشت ستاره، این سیاره بیشترین نور را از خود ساطع می‌کند".

همچنین، با کم کردن روشنایی ستاره، محققان توانستند میزان نور مادون قرمزی که سیاره ساطع می‌کند را محاسبه کنند. ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرد که ابزار MIRI می‌تواند مانند یک "دماسنج غول‌پیکر" عمل کند.

منبع: الیوم السابع

برچسب ها: جیمز وب ، نجوم ، منظومه شمس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
سلام توی این مطلب شما دمایی می‌بینید که نوشتید جیمز وب دمای فلان سیاره را گرفته !!!؟؟؟ خواهشا صرف اینکه کسی مطالبتون رو بخونه چیزهای الکی نذارید.... هیچ اشاره ای به دما و درجه حرارت سیاره نشده توی این مطلب.... لطفاً دقیق باشید
آخرین اخبار