یکی از معروفترین فیلسوفان هوش مصنوعی جهان استدلال میکند برخی از چتباتهای امروزی احتمالاً نوعی از احساسات را نشان میدهند، اما این ویژگی الزماً شبیه چیزی نیست که اکثر مردم تصور میکنند.
نیک بوستروم از دانشگاه آکسفورد در مصاحبهی اخیر خود با نیویورکتایمز گفت: بهجای اینکه بگوییم احساس بهطور کلی یا وجود دارد یا ندارد، بهتر است آن را سطحبندی کنیم. احساسات در هوش مصنوعی نسبتبه احساسات انسانی متفاوت بهنظر میرسد.
بوستروم در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: بهنظر من باید درجههای کمی از احساسات را به سیستمها و حیوانات نسبت داد. اگر با این دید به احساسات نگاه کنیم، شاید برخی از دستیاران مبتنیبر هوش مصنوعی امروزی دارای درجهای از احساسات باشند.
ازنظر بوستروم، این که بگوییم مدلهای زبانی بزرگ (LLM) صرفاً متنی را دریافت میکنند و پاسخی ارائه میدهند، کاملا صحیح نیست. هوش مصنوعی خلاقیت، بینش و درک مختصری را نشان میدهد که بسیار چشمگیر است.
فیلسوف سوئدیالاصل همچنین اعلام کرد: شاید مدلهای زبان بزرگ بهزودی بهسطحی از هوشیاری برسند و از نظر اجتماعی با انسانها تعامل داشته باشند. اگر هوش مصنوعی به هوشیاری برسد، شرایط کنونی کاملاً تغییر خواهد کرد.
فیوچریسم گفت: درحالیکه استدلال بوستروم کمی گیجکننده بهنظر میرسد، برخی اعتقاد دارند هنوز برای مطرح کردن چنین موضوعی خیلی زود است. بههر حال این نکته اهمیت دارد که از همین حالا به فکر آینده هوش مصنوعی باشیم. وقتی محققی عمر خود را صرف مطالعه درمورد هوش مصنوعی کرده است و اعتقاد دارد باید مفهوم فناوری مذکور را جدی بگیریم، شاید بهتر باشد به حرف او گوش دهیم.
منبع:زومیت