میلیونها نفر از آزادیخواهان جهان در کشورهای مختلف در روز جهانی قدس به خیابانها آمدند تا خشم و انزجار خود را از اشغالگری صهیونیستها در مسجدالاقصی و قدس اعلام کنند. علاوه بر ایران، در دیگر کشورهای اسلامی هم راهپیماییهای باشکوهی در حمایت از مردم فلسطین برگزار شد. صدها نفر از مردم اردوگاه یرموک در سوریه با مردم مظلوم فلسطین ابراز همبستگی و جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را محکوم کردند. در عراق نیز هزاران نفر از مردم با حضور در راهپیمایی روز قدس در مرکز بغداد، خشم و نفرت خود را از رژیم اشغالگر اعلام کردند. در این تجمع فرماندهان گروههای مقاومت سخنرانی و تأکید کردند که در کنار برادران فلسطینی خود هستند. به گزارش شبکه المیادین، هزاران نفر از مردم یمن هم با حضور در خیابانها با سر دادن شعار علیه اشغالگران صهیونیستی، تجاوزات اخیر به مسجدالاقصی را محکوم کردند. هزاران نفر در کوالالامپور، پایتخت مالزی هم در روز جهانی قدس به خیابانها آمدند و با مردم مظلوم فلسطین ابراز همبستگی و جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را محکوم کردند. شهروندان مالزی با حرکت به سمت سفارتخانه امریکا شعارهای ضد امریکایی سردادند.
همچنین بر اساس گزارش پرستیوی، بحرینیها مانند سالهای گذشته در تظاهراتی در سراسر کشور، حمایت خود را از آرمان فلسطین و مقابله با جنایتهای رژیم صهیونیستی اعلام کردند. تظاهراتکنندگان بنرهایی با شعار حمایت از روز جهانی قدس و نیز تصاویری از آیتالله شیخ عیسی قاسم، مرجع بزرگ دینی بحرین و شیخ علی سلمان، دبیرکل جامعه الوفاق بحرین در دست داشتند و شعار «مرگ بر اسرائیل»، «جان و خونمان فدای توای مسجدالاقصی!» و رد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی سر دادند. مراسم بزرگداشت روز جهانی قدس با حضور نمایندگان گروههای فلسطینی، احزاب لبنان، شخصیتهای سیاسی، دینی و جمعی از علما در شهر صیدا در جنوب لبنان برگزار شد. صدها نفر از مردم پاکستان هم در روز جهانی قدس به خیابانها آمدند و با مردم مظلوم فلسطین ابراز همبستگی و جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را محکوم کردند. در کشورهای اردن، تانزانیا و منطقه کشمیر هم تجمعات اعتراضی در حمایت از مردم فلسطین برگزار شد.
اقامه نماز ۲۵۰ هزار فلسطینی در مسجدالاقصی
علاوه بر کشورهای اسلامی، در خود سرزمینهای اشغالی هم روز قدس فضای متفاوتی داشت. بیش از ۲ هزار نظامی صهیونیستی با ایجاد ایست و بازرسی، محدودیتهای شدیدی برای عبور فلسطینیها در بیتالمقدس اعمال کردند و بسیاری از فلسطینیها به بهانههای واهی از عبور از این ایست و بازرسی منع شدند. اشغالگران به منظور جلوگیری از حضور جوانان در مسجدالاقصی، فقط به افراد بالای ۵۵ سال اجازه دادند وارد مسجدالاقصی شوند، اما فلسطینیها توانستند با وجود تدابیر محدودکننده اشغالگران وارد مسجدالاقصی شوند و ۲۵۰ هزار فلسطینی، نماز جمعه را در صحن مسجدالاقصی اقامه کردند.
اگرچه درگیریهایی بین گروههای فلسطینی و رژیم اشغالگر گزارش نشده است، اما طبق گزارش رسانههای صهیونیستی، وبسایتهای بانکها و اداره پست رژیم صهیونیستی دیروز هدف حمله سایبری قرار گرفت و برخی از سایتها آفلاین شدند. به گزارش روزنامه جروزالمپست، گروه هکری موسوم به «سودان ناشناس» مسئولیت این حمله را پذیرفته و گفته اهداف، «اسرائیل پست» و همچنین بانک لومی، دیسکانت بانک، بانک میزراهی-تفاهوت و بانک مرکانتیل بوده است.
فروپاشی اسرائیل نزدیک است
هرچند طبق سالشماری قمری ۴۵ سال از اعلام روز جهانی قدس میگذرد، اما امسال با تغییر و تحولات پرشتابی که در سرزمینهای اشغالی و منطقه رخ داد، فضای روز قدس را متفاوتتر از قبل کرده بود. شاید کمتر کسی تا همین اواخر فروپاشی رژیم صهیونیستی را باور داشت، اما در ماههای اخیر علاوه بر مقامات صهیونیستی، رهبران و شخصیتهای مهم منطقه هم به این مسئله تأکید دارند که این رژیم در آستانه نابودی قرار گرفته است و این مسئله در روز قدس امسال به خوبی نمایان بود.
سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان پنج شنبه شب در آیین «منبرالقدس» که به صورت زنده از شبکه خبری العالم پخش شد تأکید کرد: «هر ساله تأکید میشود که بزرگداشت روز جهانی قدس بخش اساسی و واقعی از درگیری بزرگی است که امت و ملت ما برای آزادی قدس و همه فلسطین وارد آن شدهاند، نبردی که امروز صفوف اول آن کشورهای محور مقاومت، ملتها و جنبشهای مقاومت است.» نصرالله گفت: «امسال شاهد بیرون آمدن قدرتمندانه و یکپارچه محور مقاومت از مشکلات بودیم. اختلافات رژیم صهیونیستی در ۵۰ سال گذشته سابقه نداشته است. افزایش ظرفیتهای مقاومت در نوارغزه و تجمع فلسطینیها اطراف مقاومت، ما را به نتایج درگیری و پیروزی قاطع بر دشمن میرساند». سید عبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن هم گفت: «ترس و نگرانی شدید صهیونیستها از نهضت مردم ما و تلاش خستگیناپذیر آنها برای تقویت توان نظامی خود و همچنین مراحل مرگ و شمارش معکوس برای پایان رژیم صهیونیستی عملاً آغاز شده است.»
همچنین شیخ قیس خزعلی، دبیرکل عصائب اهلالحق اظهار داشت: «کاملاً واضح است که تمام تلاشهای استکبار جهانی برای حمایت از رژیم غاصب، از جمله «عادیسازی» نتیجه نداده و نخواهد داد. فلسطینیان امروز به جای سنگ، موشک و پهپاد هوشمند دارند. از طرفی، قدرتمند شدن عراق و گروههای مقاومت هم به این معنی است که اوضاع فلسطین و بیتالمقدس، خوب خواهد شد». خالد جردات از رهبران برجسته مقاومت در کرانه باختری، تأکید کرد که هر سال که میگذرد، همه بیشتر متوجه میشوند که بیتالمقدس آرمان مجاهدانی است که آتش بس نمیشناسند و شعار «ما در بیت المقدس نماز خواهیم خواند» در آینده نزدیک به وقوع خواهد پیوست. صالح العاروری، معاون رئیس دفتر سیاسی حماس با اشاره به وضعیت بد رژیم صهیونیستی، گفت که این رژیم با چنددستگی بیسابقهای مواجه است. وی گفت، در پاسخ به تعرض به مسجدالاقصی، مقاومت همواره آماده و حاضر بوده است. زیاد النخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین با تأکید بر ادامه جهاد و مبارزه تا آزادسازی قدس و فلسطین اشغالی، تأکید کرد که صحنههای مسجدالاقصی برای نشان دادن واقعیت رژیم صهیونیستی کافی است.
اذعان رهبران مقاومت به نشانههای ضعف و افول اسرائیل درحالی است که در ماههای اخیر با روی کار آمدن تندروها در کابینه اسرائیل، سرزمینهای اشغالی با موج گستردهای از اعتراضات مواجه است. همچنین فرماندهان و افسران ارتش هم از دستورات رهبران تندرو تمرد میکنند و صدها نفر از نیروهای ارتش در واکنش به طرحهای جنجالی بنیامین نتانیاهو، پست خود را ترک کردهاند. تنشها در داخل اسرائیل به حدی افزایش یافته است که مقامات این رژیم از احتمال جنگ داخلی سخن میگویند و اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی بارها اعتراف کرده است که اسرائیل به سمت فروپاشی میرود و شاید جشن هشتاد سالگی برای صهیونیستها در حد آرزو باقی بماند. تاکنون راهپیماییهای روز قدس بیشتر بر تقویت محور مقاومت و حمایت از مسجدالاقصی متمرکز بود و محور شعارها هم بر این اساس قرار داشت، اما امسال با تحولاتی که در داخل سرزمینهای اشغالی به وجود امده است، امید مسلمانان به فروپاشی این رژیم بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است و فضای جهانی روز قدس و هم حکایت از این مسئله دارد.
علاوه بر ناامنی در سرزمینهای اشغالی، در عرصه بینالمللی هم شرایط به ضرر صهیونیستها در جریان است. نتانیاهو سعی داشت با روند عادیسازی کشورهای عربی را به اردوگاه تلآویو بکشاند، اما اخیراً اعراب به سمت ایران و سوریه متمایل شدهاند و اسرائیل در منطقه تنها مانده است. گروههای مقاومت هم که روز به روز بر قدرت نظامی خود میافزایند، از هر جهت اراضی اشغالی را موشکباران میکنند، اما اسرائیل توان مقابله با آنها را ندارد همانگونه که نتانیاهو پس از شلیک موشکها از جنوب لبنان و غزه و سوریه در روزهای اخیر به گروههای مقاومت پیشنهاد داد تا تنشها را در همین حد پایان دهند، زیرا به گزارش صهیونیستها نتانیاهو به استیصال خود در برابر دشمنانش پی برده است و نمیخواهد وارد درگیریهایی شود که پایان آن شکست است.
منبع: روزنامه جوان