دکتر ایوب توکلیان با بیان اینکه کریمه کنگو در رسته بیماریهای کشنده قرار دارد، گفت: بیماری تب کریمه کنگو به طور معمول از ابتدای اردیبهشت ماه هر سال شیوع پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه تشخیص به موقع مهمترین راهکار مقابله با تب کریمه کنگو است، بیان داشت: علایم این بیماری شامل تب، سردرد ، ضعف و بی حالی، خستگی، درد عضلانی، گلو درد، تهوع و استفراغ است.
توکلیان بیان کرد: تشخیص های افتراقی و توجه به وجود علائم مشترک بین ۲ بیماری تب کریمه کنگو و کووید ۱۹ به خصوص در بیمارانی که با تب شدید به مراکز درمانی مراجعه می کنند از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی ادامه داد: همچنین تاکید بر گزارش دهی فوری (تلفنی) موارد مشکوک و محتمل و ثبت کامل اطلاعات جهت پیگیری به تمام مراکز درمانی ابلاغ شده است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مرگ و میر معمولا ۱۵ تا ۳۰ درصد از مبتلایان را در برمی گیرد، خاطر نشان کرد: مرگ و میر ناشی از تب کریمه کنگو با اقدامات انجام شده طی پنج سال اخیر در جمعیت زیر پوشش این دانشگاه به صفر رسیده است.
تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد ویروسی است که از طریق کنهها و حیوانات اهلی به انسان انتقال مییابد و ویروس عامل این بیماری توسط گزش کنه یا تماس با خون و یا بافتهای حیوانات در طی یا بلافاصله بعد از ذبح به انسان منتقل میشود.