جلیلیان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت :کمبود بارشها و تنشهای آبی سنوات گذشته و ورود فاضلاب به آن، سبب مشکلاتی برای مردم و آبزیان رودخانه شده، به گونهای که تابستان گذشته پایین آمدن دبی آب به حدی بود که به یک کانال فاضلاب تبدیل شده بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: این موضوع از طریق این ادارهکل و استانداری در جلسات مدیریت پسماند و کارگروه اضطرار آلودگی و همچنین جلسات پیشگیری از وقوع جرم مطرح شده است.
وی افزود: در حال حاضر یکسوم فاضلاب خام شهری تصفیه میشود و مابقی به سمت این رودخانه به طول ۱۶۰ کیلومتری و میانگین دبی سالیانه ۹.۴ میلیون مترمکعبی، هدایت میشود.
جلیلیان اضافه کرد: در مسیر رودخانه قرهسو فاضلاب شهر روانسر است، البته ابتدا تصفیه و بعد از آن به رودخانه سرازیر میشود. خروجی تصفیهخانه شهرک صنعتی روانسر، فاضلاب روستاهای مجاور و فاضلاب شهر کرمانشاه به سمت این رودخانه هدایت میشوند.
وی تصریح کرد: سازمان محیط زیست به عنوان سازمان نظارتی و حاکمیتی بر نظارت بر حسن اجرای قانون (قانون مدیریت پسماند و قانون هوای پاک) نظارت دارد؛ علیای حال از سوی مسؤولان ذیربط نیز اقداماتی در این رابطه انجام یا در حال انجام است.
جلیلیان با بیان صدور اخطار زیست محیطی برای شهرداری، ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب در حال راهاندازی مدول دوم سیستم تصفیهخانه هستند که امیدواریم امسال به بهرهبرداری برسد تا حدود ۳۰ درصد از پساب خام شهری را تصفیه کند.
وی افزود: بوی تعفن رودخانه قرهسو در شأن و منزلت شهروندان عزیز نیست و امیدواریم با پیگیریهای صورت گرفته این معضل در آینده حل و فصل شود.
این مسئول تصریح کرد: وضعیت رودخانه قرهسو مناسب نیست در طول این رودخانه ۱۰ ایستگاه سنجش آلودگی داریم که همکاران به صورت هفتگی از آنها نمونهبرداری انجام میدهند و مقدار آلودگی را بیان میکنند اخطارهای لازم داده میشود و آخرین زمان اعلام شده برای انجام اقدامات موثری از سوی دستگاههای ذیربط آخر اردیبهشت ماه بوده که امید داریم محقق شود .