علی رغم آنکه مخالفان تشکیل وزارت بازرگانی، واردات بی رویه کالا و آسیب به تولید داخل را علت اصلی مخالفت مطرح می کنند، اما در مقابل رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون و برخی نمایندگان تشکیل این وزارتخانه را راه حل مشکلات تنظیم بازار و تحقق شعار سال می دانند.

پس از کش و قوس‌های فراوان، کلیات لایحه دوفوریتی تشکیل وزارت بازرگانی در جلسه ۱۸ اردیبهشت  به تصویب رسید و قرار است جزئیات این لایحه هفته آینده مورد بررسی قرار گیرد.

علی رغم آن که مخالفان تشکیل وزارت بازرگانی سیاست واردات محور بودن کالا به بهانه تنظیم بازار و هزینه حداقل ۷ هزارمیلیارد تومانی تشکیل این وزارتخانه را مغایر با سیاست و شعار سال می‌دانند، اما موافقان اذعان می‌کنند که تفکیک دوباره و احیای مجدد وزارت بازرگانی راه حل تنظیم بازار کالا‌های اساسی است.

در همین رابطه آقای توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: وزارتخانه‌های جهاد و صمت وظایف وسیعی دارند که به برخی مسائل عمل نمی‌کنند. لایحه دولت این است که تشکیلات جدیدی ایجاد نشود و دستگاه‌هایی که متولی امور بازرگانی هستند، از وزارتخانه‌های فعلی جدا و به وزارت بازرگانی ملحق می‌شوند تا با متمرکز شدن تمامی وظایف، دیگر اصل کار که تولید است روی زمین نمی‌ماند. هرچند در مقابل بسیاری از بهارستانی‌ها براین باورند که اجرای این طرح آب در هاون کوبیدن است چراکه احتمالا ۲ سال باقی مانده عمر دولت باید صرف ایجاد یک وزارتخانه جدید شود.

همچنین آقای علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه با تشکیل وزارت بازرگانی ۲ سال دیگر‌به نقطه امروز می‌رسیم، گفت: از سال ۹۰ و ۹۱ در مجلس به دنبال تصویب قانون انتزاع بودیم تا یک سری اختیارات در حوزه تنظیم بازار به طور کامل به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شود و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بتواند خودش تصمیم‌گیرنده صفر تا صد موضوعات حوزه کشاورزی باشد.

عباسی گفت: در حال حاضر ما در وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی ساختاری را به عنوان معاونت بازرگانی داریم در حالیکه از حداقل‌ها هم برخوردار نیست. از این رو باید حداقل‌ها را در معاونت‌های مربوطه در وزارت جهاد و صمت تقویت، زیرساخت‌ها و نیروی انسانی را به آن‌ها بدهیم تا مشکل حل شود.

تشکیل وزارت بازرگانی جامع امری ضروری است

آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و اتاق تعاون با تاکید بر ضرورت تشکیل وزارت بازرگانی جامع گفت: وزارت بازرگانی جامع شامل بازرگانی داخلی و خارجی باید تشکیل شود تا مشکلات تنظیم بازار به پایان برسد.

به گفته او، گرچه برخی کارشناسان بخش کشاورزی فرافکنی می‌کنند که تشکیل وزارت بازرگانی به معنای واردات بی رویه و بی تاثیری در تنظیم بازار است، اما جای این سوال مطرح است که آیا در سال‌هایی که وزارت بازرگانی داشتیم، مشکل کمبود کالا داشتیم یا التهابات قیمت به شکل کنونی بود؟

قاسمی گفت: با نگاهی به آمار سال‌های قبل می‌بینیم که واردات بی رویه‌ای صورت نگرفته است. همچنین جای این سوال مطرح است که از زمان انحلال وزارت بازرگانی کدام کالا‌ها کمتر وارد شده است.

او ادامه داد: سال گذشته که وزارت بازرگانی نبود و مسئولیت تنظیم بازار بر عهده وزارت جهاد بود، شالیکاران بار‌ها نسبت به واردات بی رویه برنج و ماندن محصول روی دستشان اعتراض کردند.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در واکنش به موضوع تشکیل وزارت بازرگانی و واردات بی رویه کالا به کشور گفت: معتقد هستم که تشکیل وزارت بازرگانی قوی در جهت رشد تولید و مهار تورم گام‌موثری است.

 تشکیل وزارت بازرگانی با سیاست و شعار سال مغایرت دارد

آقای جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه ۲ فوریت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس مصوب شد، گفت: برخلاف سیاست کلی نظام، اقتصاد مقاومتی و برنامه اسناد بالادستی، لایحه ۲فوریت تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس به تصویب رسید.

به گفته او، با تشکیل وزارت بازرگانی چندین قانون قبلی همچون شورای قیمت گذاری و قانون انتزاع را که مجلس مصوب کرده بود، باید لغو شود.

محمودزاده ادامه داد: با تشکیل وزارت بازرگانی، تمامی وظایف در ارتباط با تنظیم بازار و تجارت محصولات کشاورزی که از وزارت صمت بازپس گرفته شد و به وزارت جهاد واگذار شد، مجدد باید به وزارت بازرگانی دهیم که این موضوع در تضاد با شعار سال است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توجه به آن که سیاست وزارت بازرگانی واردات محور است، ضربه مهلکی به تولید وارد می‌شود. از این رو تشکیل وزارت بازرگانی نه تنها در تنظیم بازار موثر نیست، بلکه آسیب‌های جدی به بخش تولید محصولات کشاورزی وارد می‌کند.

سیاست وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار واردات کالاست

آقای قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: با توجه به آنکه سیاست وزارت بازرگانی برای تنظیم بازار، واردات است، بنابراین واردات بی رویه کالا ضربه مهلکی به تولید داخل می‌زند.

به گفته او، گرچه سیاست تنظیم بازار محصولات اساسی و کشاورزی با احیای قانون انتزاع به وزارت جهاد واگذار شد، اما هیچ ابزاری در اختیار این وزارتخانه نگداشتند که در نهایت این امر منجر به تنش قیمت کالا در بازار شد.

پیشه ور ادامه داد: نگاه دولت و مجلس آن بود که براساس قانون، تنظیم بازار تولید و توزیع در اختیار تشکل‌ها قرار بگیرد که متاسفانه این قانون تنها روی کاغذ آمد و اجرا نشد.

رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: اگر تمامی امکاناتی که در اختیار وزارت بازرگانی می‌گذارند به وزارت جهاد می‌دادند، مشکلات تنظیم بازار مرتفع می‌شد.

آقای عطااله هاشمی عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: بار‌ها از نمایندگان مجلس تقاضا کردیم که با احیای مجدد وزارت بازرگانی، بحث بازرگانی محصولات کشاورزی را مستثنی کنند به طوری که همچنان در اختیار متولی تولید قرار گیرد. اکنون کلیات تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس رای آورده، اما جزئیات آن مطرح نشده است. جزئیات تشکیل وزارت بازرگانی در صحن علنی مجلس باید مورد بحث قرار گیرد.

با توجه به آن که تشکیل وزارت بازرگانی همانند سنوات گذشته به سبب دوگانگی در تصمیم گیری، کار تولید را دچار مشکل می کند، بنابراین انتظار می رود که جزئیات این لایحه در مجلس به گونه ای به تصویب برسد که زمینه علاوه بر فراهم شدن شعار سال، آسیب کمتری به تولید داخل وارد کند تا کشاورزان نسبت به ادامه کشت و کار دلسرد نشوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام می بایست یک مجموعه در کشور جوابگو باشند در مقابل مجلس وملت که مهمترین مساله که خورد و خوراک مردم است پس نمایندگان محترم هر صنوف ومجلس محترم شاید در حال حاضر معایبی دارد ولی سود آن برای کشور بیشتر است در حال حاضر مثل یک شخص عادی مسلم است که نبود این مجموعه به ضرر جامعه است چون در دولت هیچ بانی ندارد ویک معاونت بدون روح در وزارت صمت است چرا چون خود بحث صنعت ومعدن دو وزارت خانه هم کمشون است برای اینکه اینها باید تولید را بالا ببرند فقط وفقط تولید وکسی دیگر مستقل مسول فروش ولی وقتی هر دو را یکی باشد آنوقت دست دازی در حقوق مردم می کند وخودش هم توجیع اظهر من الشمس دارد پس به این نتیجه می بایست رسید که ایجاد وزارت بازرگانی حتی در مقیاس کوچک واجب واز نان شب هم واجب تر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
هرگاه با برداشتن ۳صفر از انتهای اسکناس پول ارزشمند میشود با ایجاد وزارت بازرگانی اوضاع اقتصاد هم بهتر می‌شود
اولا مکان جدید و ثانیاً نیروی جدید و... لازم میشود فقط با شفاف سازی از طریق توتال (جامع) سیستم و مقررات بدون تبصره و نبود موقعیت رانتی کمک به تسهیل و حذف تخلفات می انجامد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
نه به وزارت واردات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
چرا اینقدر مسئله رو میپیچونید کاملا واضح ه نه وزارت صمت نه وزارت جهاد میتونن به وظایفشون برسن همین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
وزارت بازرگانی هم مثل وزارت صمت و دیگر وزارتخانه ها !!!! وزارت صمت خودرو بدون نوبت و باقیمت کارخانه به مدیران و .... میداد وزارت بازرگانی حق انحصاری واردات و صادرات را به نور چشمی ها ، این قصه پایان ندارد ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
فقط مدیران شایسته می توانند مشکلات مردم و مملکت را حل و فصل کنند نه ایجاد سازمانهای سربار جدید مثل وزارتخانه جدید یا استان جدید و ....چون این سازمانهای جدید خودشان یک خوان و مشکل جدید خواهند بودبر سر راه خدمت به مردم و با هزینه های اداری کلان آن هم در شرایط که مردم به نان شب محتاجند.
تنها حسنی که دارند عده ای از هزارفامیل جدید به مناصب قدرت و ثروت دست می یابند و به نان و نوایی کلان میرسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
آره فقط یه سازمان دیگ باز میکنین فکو فامیلارو سره کار میبرین پول بخورن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
به به هر دم از این باغ بری می‌رسد چی فکر می کردم در باره این دولت و مجلس چی دیدم:)))) وزارت بازرگانی بخونید قاتل چرخ تولید و صنعت عشق ابر تجار بی وطن که فقط فکر سود هستن همین کارگر ها هم قرار بی کار بشن اینجور که معلومه دستخوش اونم از وضعیت بازار ول خودرو که قیمت ها رو نگاه می کنی قلبت درد می گیره چکار کنم شد قیمت ها رو مخفی کنیم:)) اونم از وضعیت بازار مسکن که نگم دیگه بازار مواد غذایی هم که بماند واقعا تبریک به این همه هوشمندی و کارآمدی دولت و مجلس:))))))))))))))))))))))))))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
یک عده ای هستند هر کاری که دولت می خواهد بکند سریع اسم کارگر و کارمند می آورند که بیکار می شوند آقا نصف بیشتر جامعه اصلا کار درست و حسابی ندارند خوشبحال همون کارمند و کارگری که سر کار هستند اگر چه حداقل حقوقی می گیرند. این نصف بیشتر جامعه دیگر تحمل این تورم سنگین را ندارند که شما ها با هر طرح دولت مخالفت می کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
همیشه خراب کردن یک چیز خیلی راحت هست اما ساختن آن چیز بسیار دشوار هست. از اول ادغام این وزارتخانه با صنعت و کشاورزی یک حرکت تورم زا بوده است. نشانه های آن هم کاملا مشخص هست و همینطور هم ادامه دارد. شما نگاه کنید چندتا وزیر عوض شدند همگی ناشی از قسمت بازرگانی وزارت خودشان عوض شدند. البته ساختار کنونی هم به نفع یک عده ای هست که هر چه تورم بیشتر بهتر اما کل جامعه در حال تحمل تورم زیاد هست که حداقل ساختار کنونی را نمی پسندد.
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۴:۲۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
مشکلات بازار با تشکیل وزارتخانه بیشتر خواهد شد !
مشکلات بازار وقتی از بین می‌رود که فساد سیستماتیک برچیده شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام، نظر نخبگان نیز عدم تفکیک وزارت صمت می باشد. ولی دولت و مجلس به نظر نخبگان توجهی نمی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
جهت برون رفت از مشکلات
۱۳:۵۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
حمایت ازکشاورزان و باغداران حمایت از تولید کنندگان
حمایت همه جانبه از بورس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس8
۱۵:۳۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
حمایت از دلالان ، واسطه ها ، بنگاه داران ، میدان های میوه و تره بار و ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
خدا لعنتتون کنه ۲۰ تا تخم مرغ شده صد تومن
Iran (Islamic Republic of)
تویوتایی که پراید شد!
۱۴:۲۸ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
تخم مرغ مضره. نخورید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
ارزش پول ملی ما چرا کمتر از افغانستان و عراق هست مگر کشور ما به لحاظ طلا و ثروت و کارخانه و سد و نیروگاه و جاده و ریل و... از آنها قوی تر نیست؟ ارزش پول ایران چه کسی این نرخ تعیین کرده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
به جز زمین ،مصالح ساختمانی و داروهای خاص و اینترنت و وسایل صوتی تصویری ،خودرو که یا انحصاری هستند یا بازار سیاه دارند بقیه چیزها گران نیستند، درآمد مردم پایینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
به جز خودرو و اینترنت ،مصالح ساختمانی و زمین داروهای خاص که گران هستند یا انحصاری هستند یا بازاررسیاه دارند بقیه چیزها گران نیستند درآمد حقوق بگیرها پایینه وگرنه جنس گران نیست
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۴:۲۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
مثلا پسته کیلویی،یک میلیون تومان گران نیست ؟؟!!
هشت کیلو پسته معادل قیمت یک پراید ۱۱ سال قبل است !
مغز گردوی ایرانی کیلویی ۵۰۰ هزار تومان.
گوشت کیلویی ۳۸۰ هزار تومان
یک جفت کفش ایرانی ۲ میلیون تومان !!!
یک پیراهن ایرانی ۷۰۰ هزار تومان !
یک زیر پوش ایرانی ۲۰۰ هزار تومان (که سال ۹۵ این زیرپوش ۱۵ هزار تومان بوده)
اینها یعنی گران نیست ؟؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
خوش بحال شما که در مریخ زندگی می کنید که هیچ چیز گران نیست و فقط چندتا قلم چیز که نام بردید گران هستند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
باید اسمش رو بذاريد وزارت بازرگانی اسلامی و توسعه محور مقاومت
آخرین اخبار