دکتر راول غلامپور اقدمی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: چندین روش دیفراست یا یخ زدایی مواد غذایی پیش از پخت و مصرف وجود دارند که البته برخی از آنها بی خطر هستند. قرار دادن ماده غذایی روی پیشخوان منزل یا آشپزخانه رستورانها گزینهای ایمن نیست.
دکتر اقدمی افزود: قرار دادن ماده غذایی منجمد در دمای آشپزخانه یا اتاق آماده سازی برای چند ساعت به منظور یخ زدایی احتمال رشد باکتریهای غذایی را افزایش میدهد زیراهر ماده غذایی که بیش از دو ساعت روی پیشخوان آشپزخانه رها شده باشد، در معرض خطر قرار دارد.
وی ادامه داد: بهترین روش برای دیفراست و یخ زدایی گوشت و مرغ منجمد، یخزدایی ماده غذایی در دمای یخچال میباشد و فرآورده منجمدی که در یخچال یخزدایی میشود برای مصرف بسیار ایمنتر بوده، زیرا احتمال رشد باکتریها در دماهای سردتر کمتر است.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: مقادیر مختلف از ماده غذایی به مدت زمان متفاوت برای یخزدایی نیاز دارد، به عنوان مثال، هر ۲ کیلوگرم مرغ منجمد به ۲۴ ساعت زمان برای یخزدایی نیاز دارد که پس از یخ زدایی، پخت و مصرف گوشت و مرغ طی یک یا دو روز بی خطر است.