مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به برداشت بیش از ۴۹ هزار هکتار از مزارع گندم کشت آبی و دیم این استان تا کنون اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۹۳ درصد از محصول گندم کشاورزان این استان به میزان بالغ بر ۱۵۷ هزار تن تحویل مراکز خرید دولتی شده است.
با بیان اینکه سامانه خرید گندم «سیفا» از اواسط هفته گذشته راه اندازی شده است، تصریح کرد: بر اساس اولویت ثبت اطلاعات گندم کاران در این سامانه وجوه گندم توسط بانک کشاورزی تامین و پرداخت میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: ۱۲ شهرستان لارستان، گراش، اوز، خنج، لامرد، مهر، قیروکارزین، کازرون، ممسنی، داراب، زرین دشت و جویم در مرحله برداشت مزارع شتوی هستند و این عملیات با به کار گیری ۵۷۲ دستگاه کمباین در حال انجام است.
او بیان کرد: پیش بینی میشود در بالغ بر ۴۰۴ هزار هکتار سطوح قابل برداشت مزارع گندم آبی و دیم این استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم تولید شود.
دهقان پور با بیان اینکه عملیات برداشت گندم در استان فارس تا اوایل شهریور ماه آتی در شمال این استان با استفاده از حدود هزار و ۱۰۰ دستگاه کمباین سبک و سنگین به طول میانجامد، گفت: در ۳۷ شهرستان استان فارس ۱۰۷ مرکز خرید گندم دائر شده است.
او با بیان اینکه گندم محصولی راهبردی است و بهبود عملکرد تولیدی مزارع غلات به طور جدی دنبال میشود، اضافه کرد: در سال زراعی جاری با اقدامات انجام شده در جهت گسترش استفاده از کودهای پایه در مزارع گندم میزان مصرف کودهای فسفاته با افزایش ۱۳۰ درصدی و کودهای پتاسه از رشد ۲۳ درصدی نسبت به پارسال برخوردار شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ادامه داد: اجرای رویکرد مذکور و مصرف بهینه کودهای شیمیایی موجب میشود که وزن هزار دانه گندم افزایش یابد که مصداق عینی آن منجر شده است که علی رغم پراکنش نامناسب بارندگیها در شهرستانهای جنوبی از افزایش تولید برخوردار باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: با توجه به ضرورت اقدام برای بهبود عملکرد تولیدی مزارع گندم در سال زراعی جاری طرحها و برنامههای متنوعی همچون مقایسه ارقام گندم آبی و دیم در ده سایت، طرح تغذیه گندم آبی و دیم در ۱۶ سایت و طرح مقایسه تراکم گندم در هشت سایت به مرحله اجرا درآمده است.
او تصریح کرد: ایجاد مزارع الگویی گندم در ۲۸ شهرستان استان فارس، اجرای طرح افزایش عملکرد گندم در طرح نظامهای گندم بنیان در سطح ۱۱۲ هزار هکتار و اجرای سایت تحقیقی و ترویجی گندم در شهرستان داراب از دیگر برنامههای اجرا شده در جهت اجرای رویکرد بهبود عملکرد مزارع گندم به شمار میآید.