این غذا برخلاف بیشتر خورشهای ایرانی مواد اولیه کمی دارد و زود هم میپزد. البته به شرطی که از زودپز هم استفاده کنید.
۱. گوشت را به اندازه مناسب پخت خورش خرد کنید. یکی از پیازها را خرد کرده و در دیگ زودپز حاوی کمی روغن بریزید و تفت دهید. در حین تفت دادن، زردچوبه و تکههای گوشت را هم اضافه کنید. در آخربه مقدار لازم آب بریزید و گوشت را در دیگ زودپز بپزید.
۲. در این فاصله پیاز دیگر را هم به صورت حلقهای خرد کنید. حالا قابلمهای آماده کنید و گوشت، پیاز و سماق را به صورت لایه لایه در قابلمه بچینید. در پایان، آب گوشت باقیمانده در دیگ زودپز را صاف کرده و روی مواد بریزید و مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید. مقداری نمک را هم در هر لایه اضافه کنید تا طعمدار شود.
موادلازم
۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی خورشی
۲ ق س سماق تبریزی
۴ عدد پیاز متوسط
به مقدار لازم نمک
و زردچوبه
به مقدار لازم روغن
خواص سماق
یکی از خاصیتهای مهم سماق این است که میتواند به درمان کبد چرب کمک کند. سماق حاوی آنتی اکسیدانهای بسیار قوی میباشد که این آنتی اکسیدانها میتواند باعث سم زدایی کبد شوند که در نتیجه به درمان بیماری شایع کبد چرب کمک میکنند.
منبع: برنا
لطفا چیزهای گران را تبلیغ نکنید