مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با بیان اینکه پیش بینی ما تحقق ۶۰ میلیارد تومان برای اجرا و تکمیل طرحهای سال ۱۴۰۲ است، گفت: طرحهای مرتبط با آب و خاک، سوخت رسانی، آبرسانی، جاده سازی و آموزش و ترویجی بخش اعظم این طرحها را شامل میشود.
مختار اسفندیاری افزود: جاده سازی از جمله طرحهایی است که امسال برای آن برنامه ریزی شده و از یک سو احداث جادههای اصلی و و تیغ زنی جادههای روستایی و عشایری از طرف دیگر برای ماههای پیش رو دنبال خواهد شد.
او با اشاره به طرحهای مرتبط با آب گفت: ساخت استخر ذخیره آب در نواحی که دارای چشمه است، احداث ایستگاه پمپاژ آب و حفر چاه از جمله دیگر اقداماتی است که در طرحهای سال جاری قرار داده ایم.
اسفندیاری افزود: آموزشهای عمومی و مهارتهای فنی و حرفهای به خصوص در زمینه تولید و برداشت گیاهان دارویی در درآمدسازی این قشر نقش بسزایی دارد.
جمعیت عشایر استان اصفهان بیش از ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۱ هزار خانوار است و عشایر ایل بختیاری از خوزستان به شهرستانهای فریدونشهر، چادگان و فریدن در غرب اصفهان کوچ میکنند و عشایر ایل قشقایی از بوشهر، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رهسپار شهرستانهای سمیرم، دهاقان و شهرضا در جنوب استان میشوند و همچنین عشایر عرب جرقویه در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان سکونت دارند.
۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان اصفهان را مراتع تشکیل میدهد و حفظ و احیای این داشتههای با ارزش طبیعی، اهمیت زیادی دارد.