همایش روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و معاونان غذا و دارو کلان منطقه ۸ کشور، با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.

رئیس سازمان غذا و دارو کشور در همایش کلان منطقه ۸ کشور که شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی کرمان، زاهدان، زابل، جیرفت، بم، رفسنجان، ایرانشهر و سیرجان می‌شود، با اشاره به مشکلات حوزه غذا و دارو طی پارسال گفت: امسال سعی می‌کنیم از مشکلاتی که طی پارسال برای این حوزه پیش آمد، درس عبرت بگیریم و موضوعات و مشکلات را پیگیری و رفع کنیم.

دکتر سید حیدر محمدی افزود: طی پارسال از نظر دارویی و کمبود‌های دارویی وضعیت بحرانی داشتیم که بخشی از آن به مشکلات نقدینگی شرکت‌های دارویی و بخشی مربوط به مشکلات ارزی و تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و... بر می‌گشت که خوشبختانه بیشتر این مشکلات در حال رفع است.

او با تاکید بر اینکه سلامت باید اولویت مسئولان کشور باشد و همه دغدغه و ذهنیتشان سلامت مردم باشد، اظهار داشت: اگر در تصمیم گیری‌ها اولویت سلامت و دارو نباشد به مشکل برمی خوریم.

دکتر محمدی همچنین به اقداماتی که طی امسال برای رفع مشکل کمبود دارویی انجام شده است، اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های وزیر بهداشت، یکی از اقدامات در قانون بودجه مشکلاتمان را رفع کردیم.

او افزود: در چند روز گذشته موفق شدیم اصلاح حقوق و عوارض گمرگی را رفع کنیم که امیدواریم با تصویب آن ترخیص تجهیزات پزشکی از سر گرفته شود.

معاون وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد، با تدابیر لازم و انجام شده در تامین نقدینگی و در حوزه زنجیره به مشکل برنخوریم.

دکتر محمدی از دیگر مشکلات حوزه غذا و دارو را تعرفه حق فنی داروخانه‌ها عنوان کرد و گفت: به کمک مجلس شورای اسلامی این تعرفه خدمات دارویی در قانون بودجه ذکر شد و در برنامه پنج ساله هفتم توسعه هم گنجانده شده است.

او از دیگر مشکلات این حوزه را کاهش توان نقدینگی عنوان کرد و بیان داشت: از دیگر مشکلات اساسی در زمینه تامین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی نقدینگی است، نرخ ارز ترجیحی از چهار و هزار و دویست تومان به هفت برابر رسیده است و به همین دلیل توان نقدینگی کم شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو با انتقاد از اینکه از ابتدای امسال تاکنون سازمان برنامه و بودجه در تامین هزینه‌ها کمک نکرده است، اظهار داشت: برخی از این اعتبارات مربوط به سازمان‌های بیمه گر و برخی مربوط به یارانه دارویی است که تاکنون سازمان برنامه و بودجه پرداخت نکرده است.

او گفت: در گفت و گو با سازمان برنامه بودجه متوجه شدیم که بیمارستان‌ها اسناد درمانی را به سازمان‌های بیمه گر تحویل نمی‌دهند و به همین دلیل مطالبات از طرف سازمان‌های بیمه گر پرداخت نمی‌شد.

دکتر محمدی از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست، در ارسال اسناد درمانی بیمارستان‌ها به سازمان‌های بیمه گر سریع‌تر عمل کنند تا در این زمینه مشکلات کمتر شود.

او همچنین بر منطقی‌تر شدن تجویز دارو از سوی پزشکان تاکید کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز گفت: برگزاری چنین نشست‌هایی در راستای رفع مشکلات در حوزه غذا و دارو است.

 دکتر مهدی احمدی نژاد یکی از مشکلات این حوزه در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان را رایگان درمان شدن اتباع غیرمجاز عنوان کرد و افزود: اتباع غیر مجاز برای تردد از شوتی‌ها استفاده می‌کنند و با توجه به سرعت غیر مجاز آن ها، بیشتر مواقع در جاده‌ها دچار حادثه می‌شوند و برای درمان آن‌ها هزینه‌های بسیاری می‌شود؛ اما آن‌ها به صورت رایگان درمان می‌شوند.

او با اشاره به برخی کمبود‌های دارویی، تصریح کرد: با توجه به اینکه در هر مرکز درمانی دارو‌ها بارکد می‌خورند، در صورت کمبود دارو نمی‌توان یک دارو را از یک مرکز به مرکز دیگر انتقال داد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمان هم در این نشست ضمن تشریح عملکرد و فعالیت‌های معاونت‌های غذا و دارو در منطقه هشت کشور به مشکلات اشاره‌ای کرد.

در این همایش روسا و معاونان غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه هشت مشکلات و درخواست‌های خود را بیان کردند و رئیس سازمان غذا و دارو کشور به همراه معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، مدیر کل امور فراورده‌های غذایی و آشامیدنی، مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا و دارو و تجهیزات پزشکی، مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و سامانه‌های سلامت و مدیر راهبری، پایش و امور استان‌های سازمان غذا و دارو به سئوالات مطرح شده پاسخ گفتند.

 

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار