با نزدیک شدن به روزهای اوج نقل وانتقالات در بازار مسکن و داغ شدن فصل جابه جایی ها شاهد اقداماتی از سوی دولت هستیم که اجرای آن می تواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار مسکن شود اما به شرطی که این برنامه ها و اقدامات به درستی توسط تمامی دستگاه های مرتبط اجرا شود.
یکی از اقداماتی که دولت در دستور کار خود قرار داده، شناسایی خانه های خالی است که این طرح از سال های پیش مطرح شده اما به صورت کامل و مانند امسال اجرایی نشده بود. امسال دولت سعی دارد با همکاری مجلس به صورت کامل این طرح را اجرایی کند.
بسیاری از کارشناسان و همچنین متقاضیان مسکن می گویند که این اگر این طرح به درستی اجرا شود وضعیت بازار مسکن بهبود می یابد.
در همین رابطه غلامی یکی از متقاضیان مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر به هر بنگاهی که مراجعه می کنیم می گویند که واحد خالی نداریم اما در محله خودمان شاهد آن هستم که تعداد زیادی واحد خالی در مجتمع های مسکونی وجود دارد اما هیچ مالکی تمایل ندارد که این واحدها را به بازار عرضه کند.
همچنین حسنی یکی از مشاوران املاک در محدوده مرکزی شهر تهران به باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: یکی از ابزارهایی که واقعا می تواند به بازار مسکن کمک کرده و بازار اجاره را آرام کند، عرضه خانه های خالی است با این کار شوکی به بازار اجاره وارد شده و قیمت ها شکسته می شود.
او گفت: امیدواریم دولت با عرضه این واحدهای خالی به بازار بتواند بخشی از کمبود عرضه مسکن را جبران کند.
ابوالفضل نوروزی سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: موضوع اخذ مالیات از خانههای خالی با همکاری سازمان امور مالیاتی اجرا شده است. شناسایی خانههای خالی در حال افزایش بوده و با اولویت شناسایی دانه درشتها این مالیات در حال اخذ است.
او گفت: به همین منظور وزارت راه و شهرسازی طی نامهای فهرست اشخاص حقوقی و حقیقی دارای بیش از ۱۰۰، بین ۵۰ تا ۱۰۰، بین ۲۰ تا ۵۰، ۱۰ تا ۲۰ و بین دو تا ۱۰ واحد مسکونی خالی را در چند مرحله به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن با اعلام اینکه پیش از ارسال این فهرست با ارسال پیامک و نامه اخطار، مهلت یک هفتهای برای مشخص کردن وضعیت واحدهای مسکونی به اشخاص داده شد گفت: برخی با خوداظهاری، ساکن را معرفی یا ملک را برای فروش و اجاره به بازار عرضه کردند. پس از اتمام مهلت، فهرست اشخاصی که تکمین نکردند به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات ارسال شد.
نوروزی با بیان اینکه به منظور بروزرسانی اطلاعات، نیاز است برخی دستگاهها همکاری لازم را انجام دهند، افزود: به عنوان نمونه سازمان ثبت اسناد و املاک از ۵ سرویس مورد نیاز سامانه، سه سرویس را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرارداده و دو سرویس مهم دیگر مانند دفتر املاک الکترونیک را در اختیار سامانه قرار نداده است. برخی از شهرداریهای کلانشهرها، اطلاعات بروز و برخط صدور پروانه ساختمانی و پایانکار را تاکنون به این وزارتخانه ارائه نکرده اند.
پیش از این هم سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزات راه وشهرسازی اعلام کرده بود : افراد با عرضه واحد مسکونی خالی خود می توانند بازار را به ثبات برسانند. مالیات از خانه های خالی، یک مالیات درآمدی نیست که از طریق آن بتوان درآمدی برای کشور ایجاد کرد ما با اجرای این قانون به دنبال عرضه واحدهای مسکونی خالی از سکنه به بازار هستیم که این واحدها احتکار نشوند.
تاکنون ۱۱ میلیون ملک و مالک خانه خالی شناسایی شده که از این تعداد یک میلیون واحد مسکونی هنوز احراز نشده است و این واحدها خالی هستند، تاکنون چندین بار به مالک آنها پیامک ارسال شده که اين واحد خالی است یا اگر اجاره رفته اطلاع داده شود.
به گفته مسئولان حوزه مالیاتی کشور این روند شناسایی کاملا هوشمند بوده است و ۳۵۰ میلیون رکورد اولیه بررسی شده تا به این یک میلیون واحد مسکونی خالی برسند. از این یک میلیون واحد مسکونی تاکنون ۵۰۰ هزار مالک اعلام کرده اند که اين واحدها بعد از پیامک به اجاره رفته است و آنها در سامانه املاک و اسکان اطلاعات خود را بارگذاری کرده اند. بعد از این پروسه تاکنون ۵۷۰ هزار نفر به سازمان امور مالیاتی معرفی شده و این سازمان مجدد به افراد پیامک داده است که شما مشمول مالیات بر خانه های خالی هستید و بعد از ارسال این پیامک توسط سازمان مالیات مجدد ۲۰۰ هزار نفر خود اظهاری کرده و اعلام کردند که واحد خود را اجاره داده اند و یا فروش رفته است. بر این اساس بیش از ۳۰۰ هزار واحد خالی باقی مانده است.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: طبق مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اولویت را برای مالکانی گذاشته ایم که بیش از ۱۰۰ واحد خالی دارند و در مراحل بعدی از مالکانی که بیش از ۵۰ واحد، ۲۰ واحد و به مرور کمتر هم مالیات اخذ می شود.
او گفت: طبق مصوبه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تمامی اطلاعات واحد مسکونی همراه با مشخصات در قالب سی دی به شرکت های حقوقی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی دارند ارسال شده است و درصورتی که ظرف مدت یک هفته این واحدها عرضه نشود مشمول قانون مالیات بر خانه های خالی می شوند. تعداد مالکانی که واحدهای خالی بیش از ۲ واحد مسکونی دارند حدود ۶۰ هزار است که لیست آنها را بعد از ارسال پیامک و اخطار به سازمان امور مالیاتی ارسال کرده ایم و برای همه آنها برگه تشخیص صادر کرده اند. تعدادی از مالکان برای اولین بار اقدام به پرداخت مالیات خانه های خالی کرده اند که در تاریخ کشور بی سابقه بوده است.
برای اولین بار از طریق سامانه املاک و اسکان، خانه های خالی شناسایی شده و بعد از احراز هویت و اخطار های لازم برخی از مالکان از طریق سازمان امور مالیاتی اقدام به پرداخت مالیات خانه های خالی کرده اند. ارزش مالی اين تعداد از واحدهای خالی ۳ هزار میلیارد تومان بوده است که همواره گفته شده که دولت به فکر درآمد ستانی از اجرای مالیات بر خانه های خالی نیست بلکه در راستای تنظیم بازار مسکن این اقدامات انجام می شود.
پیش از این هم اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود که تنها طرحی که می تواند بازار اجاره مسکن را به سمت ثبات و آرامش هدایت کند شناسایی خانه های خالی و عرضه آنها به بخش بازار است.
حال امیدواریم با همکاری دستگاه های مرتبط این طرح به درستی اجرایی شود تا بازار اجاره و مسکن به سمت ثبات و آرامش برود.
فقط و فقط باید دست دلال ها رو از هر چی خرید و فروش و اجاره هست کوتاه کرد...
دولت باید کاری رو بکنه که احمدی نژاد کرد
ساخت و واگذاری آپارتمان به تعداد زیاد با تسهیلات کم بهره برای اقشار کم درآمد
اصلا خود دولت بیاد مسکن دولتی بسازه اجاره بده با قیمت مناسب که قیمت رو بشکنه توی بازار آزاد
چرا نمیکنه این کار رو؟!
صاحبخانه بنده که اجاره نامه دستی مینویسه وفرارازمالیات میکنه
ماهی ۱میلیون پونصدو کرده ماهی ۳ میلیون
دولت میگه ۲۰ درصدافزایش درشهرستان
صاحبخانه بنده کرده ۱۰۰ درصد
والله نمیدونم دردمونوبه کی بگیم
نه میتونیم وام ودیعه ثبت نام کنیم نه میتونیم مسکن ملی ثبت نام کنیم چون که کدرهگیری نداریم.
یه سازمانی نیست که رسیدگی کنه
دولت ۲تاازاین صاحبخانه هارو اعدام کنه همه چی درست میشه
شما اگر ناراضی هستی باهاش قولنامه ننویس مجبورت که نکرده برو پیش کسی که بهت کد رهگیری بده خونه اونو اجاره کن
یه حرفی بدون فکر میزنیا
به مستأجران واگذار کنید.
اجاره به شرط تملیک...
اگر دارایی مالک حلال بود که اقساط به حساب مالک واریز شود.
اگر هم از راه نامشروع بدست آورده،، اقساط به حساب بیت المال.
راهکار همینه...
لقمه رو دور سرتون نچرخونید!
رابین هود شدی که به زور از اغنیا بگیری بدی به فقرا؟!
مگه مال دزدیه ملک شخصی افراد؟
مالیات از مردم نگیرید خودتان پول دو میلیون ریال چاپ میتوانید بکنید مردم پول نمی توانند چاپ کنند ماشاا... شما میتوانید و بجای مالیات آدم برای کار در کشاورزی و درخت کاری استخدام کنید قناعت کنید بهتر است
شب خوابیدیم صبح بلند شدیم همه چیز چند برابر شد از سیمان و اهن و ... گرفته تا دستمزد و عوارض شهرداری
خودمون بیل دست گرفتیم از بنایی تا کاشی کاری و ... رو انجام دادیم و شب و روز جون کندیم الان وام بافت فرسوده سودش شده ۲۳ درصد
اخرش مجبوریم به خاطر بیثباتی مملکت چوب حراج بهش بذاریم
کاش همون سقف ریخته بود و با طناب پوسیده این جماعت تو چاه نرفته بودیم