سرقت کابل‌های مخابراتی که چند سالی است در شهرها و حتی روستاها افزایش یافته، وزیر ارتباطات اخیرا اعلام کرده که مهم‌ترین روش مقابله با این موضوع زمینی کردن کابل‌ها در روستاها و فیبر نوری است.

سرقت سیم‌های مسی توسط برخی افراد سودجو این روز‌ها به امری معمول تبدیل شده است که به دلیل استفاده از مس به عنوان فلزی گرانبها در ساخت سیم‌ها صورت می‌گیرد؛ این امر نه تنها موجب هدر رفت ثروت ملی می‌شود بلکه زمینه را برای خسارت شدید به زیرساخت‌ها و اخلال در خدمات‌رسانی را نیز مهیا می‌کند و در نتیجه به دلیل سودجویی عده‌ای فرصت‌طلب تعداد قابل توجهی از هم‌وطنان خدمات مورد نظرشان را با اخلال یا قطعی بیش از یک هفته دریافت می‌کنند.

پیش از این و طی سال‌های گذشته خسارت ناشی از این اقدام میلیارد‌ها تومان اعلام و باعث شده مخابرات تدابیر شدیدتری برای حفاظت از اموال بکار ببندد چرا که در برخی موارد این خسارت‌ها قابل جبران نبوده است؛ به طور مثال در مواردی ۱۰ کیلومتر کابل از یک اطراف یک روستا سرقت شده که بخاطر شرایط فیزیکی و جغرافیایی عملاً دیگر ایجاد شبکه ممکن نبوده و این موضوع باعث ایجاد مشکلات مضاعف برای مردم شد.

در دولت گذشته هم مسئولان به مراتب از سرقت کابل مسی در ناقط مختلف کشور خبر داده بودند؛ آن‌ها از شرکت مخابرات ایران درخواست کردند ضمن مذاکره با مسئولان انتظامی همه نقاط مجدد به شبکه وصل شوند. اما با گذشت سال‌ها همچنان کابل‌های مسی به سرقت می‌روند و شهروندان به دلیل قطعی تلفن و مدت زمان حل این مشکل به دردسر می‌افتند.

شرکت مخابرات در این زمینه اعلام کرده بود بسیاری از اپراتور‌های ثابت و همراه، اکثر زیرساخت‌هایشان را از این شرکت تأمین می‌کنند، اما متأسفانه طی چند سال اخیر سرقت و تخریب تجهیزات مخابراتی به یکی از مشکلات جدی برای مخابرات تبدیل شده که سالیانه میلیارد‌ها تومان خسارت‌های مادی و معنوی به این سازمان وارد می‌کند و سبب نارضایتی مشتریان و همه ذی نفعان شرکت شده است.

محمدرضا بیدخام - مدیر کل ارتباطات و اموربین الملل شرکت مخابرات ایران- در این زمینه می‌گوید متأسفانه سرقت‌ها از حاشیه شهر‌ها به داخل شهر‌ها وارد شده که در نتیجه ارتباطات مناطق شهری دچار مشکل شده و خسارت‌های زیادی را برای شرکت مخابرات به همراه داشته است. او تأکید می‌کند امیدوار هستند با تمهیدات در نظر گرفته شده توسط دستگاه‌های نظارتی، شاهد کاهش این سرقت‌ها باشند، زیرا زمانی که شرکت مخابرات با تخریب و سرقت‌ها با مشکل رو به رو می‌شود، بسیاری از کسب‌وکار‌ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم آسیب می‌بینند و دچار اختلال می‌شوند.

اما در این میان برخی مشترکان از مدت زمان طولانی برای حل این مشکل گلایه می‌کنند، چون ممکن است برای حل این موضوع چند ماه به طور مثال یک تا شش ماه منتظر بمانند. در این زمینه هم شرکت مخابرات ایران اعلام کرده تجهیزات مخابراتی بسیار گران قیمت است و در بعضی از موارد در بازار برای تامین آن منابع مالی بسیاری مورد نیاز است که در تامین آن با مشکل رو به رو هستیم و با توجه به بحث تحریم هم زمان‌بر شده است. حتی مکان‌هایی وجود دارد که نزدیک به ۱۷ بار سرقت کابل تلفن صورت گرفته است و تأمین تجهیزات، متریال و ملزومات منابع مالی خاص خود را می‌خواهد.

در همین رابطه به تازگی عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- درباره دزدی کابل‌های مخابراتی توضیح داده است: متاسفانه بخشی از مراجعات مردمی و تماس‌هایی که با شماره ۱۹۵ گرفته می‌شوند، مربوط به سرقت کابل‌های مخابراتی است، زیرا مس ارزش و قیمت پیدا کرده است، راهکار ما برای این مشکل زمینی کردن کابل‌ها در روستا‌ها و فیبر نوری است که ما در شهر‌ها طرح فیبر نوری منازل کسب و کار‌ها را دنبال می‌کنیم که عملا این مشکل را به صورت ریشه‌ای حل می‌کند، زیرا فیبر نوری قیمت چندانی ندارد. البته هرچند در برخی مناطق از فیبر نوری استفاده شده، اما از آنجا که برخی می‌پندارند که سیم مسی است، فیبر نوری هم مورد سرقت قرار می‌گیرد.

وی بر این باور است بخش زیادی از هزینه تعمیر و نگهداری مربوط به همین سرقت‌هاست؛ در برخی از روستا‌ها بالای ۱۵ بار این اتفاق رخ داده است به طور مثال یکی از نمایندگان محترم از یکی از روستا‌ها تماس گرفتند و بیان کردند که ارتباط قطع شده است که پس از بررسی مشخص شد که این بار ۱۴ امین بار است که این اتفاق رخ می‌دهد، در واقع این موضوع تبدیل به رویه شده است.

منبع: ایسنا 

مسئله‌ای که مدیر مخابرات استان تهران هم به آن اشاره می‌کند که گاهی اتفاق افتاده است که تا پنج بار برای حل مشکل مراجعه کرده اند و در این زمینه از مشترکان درخواست می‌کنند حتما اعلام کنند، اما به صورت کلی راهکار‌های امنیتی در این زمینه اندیشیده شده است.

چندی پیش فرمانده انتظامی شهرستان کرج از دستگیری یک سارق کابل برق و اعتراف او به ارتکاب ۵۵ فقره سرقت خبر داد. سرهنگ پیمان گودرزی در این زمینه گفت ماموران در تحقیقات گسترده خود موفق به شناسایی یکی از سارقان سابقه دار کابل برق شده و در یک عملیات منسجم و دقیق ضمن هماهنگی با مرجع قضائی او را دستگیر کردند و در بازرسی از مخفیگاه متهمان ۷۰۰ کیلوگرم کابل مسی مسروقه کشف شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۰ مهر ۱۴۰۳
خسارت کابل یعنی چی
چه کاری باید انجام بدهیم
کجابایدمراجعه کنیم
Iran (Islamic Republic of)
شهلا بابازاده
۱۱:۵۷ ۰۱ اسفند ۱۴۰۲
خسارت کابل یعنی چه چکار باید کرد لاقل تماس بگیرید و بگویید ما چکار باید بکنیم تلفن خونه خش خش داره و کسی جواب گو نیست
۲۲۵۹۲۲۳۶
آخرین اخبار