سید روح الله زرگر باشی مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص نحوه برگزاری مرحله دوم ارزیابی تخصصی آزمون نیمه متمرکز دکتری این دانشگاه گفت: آزمون دکتری هر سال بر اساس روال مشابهی انجام میشود و بر مبنای آزمون کتبی، تعدادی از داوطلبان که درصدی از نمره را کسب کرده اند برای آزمون شفاهی به دانشگاهها معرفی میشوند.
وی در ادامه تصریح کرد: پذیرش بر اساس معرفی چندبرابر ظرفیت از طرف سازمان سنجش آموزش کشور و با بررسی سوابق علمی و مصاحبه است.
زرگر باشی اظهار کرد: سه هزار و ۱۹۵ داوطلب برای مصاحبه مرحله دوم آزمون نیمه متمرکز دکتری در دانشگاه علامه طباطبائی اقدام به ثبت نام کردند که برای آنها از تاریخ ۱۷ تا ۲۵ خرداد ۱۴۰۲، نوبت مصاحبه در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به کاهش ظرفیت پذیرش دکتری در دانشگاه علامه طباطبائی، ادامه داد: از مجموع مصاحبه شوندگان، ۳۶۷ نفر پذیرفته میشوند که از این تعداد ۲۰۳ داوطلب در ۶۳ رشته محل روزانه ۹۳ داوطلب در ۵۵ رشته محل نوبت دوم و ۷۱ داوطلب در ۳۲ رشته محل پردیس تحصیلات تکمیلی در مقطع دکتری دانشگاه علامه طباطبائی مشغول به تحصیل میشوند.
زرگر باشی گفت: برای سهولت در انجام مصاحبهها ۶۳ کمیته تخصصی، متشکل از سه تا پنج عضو هیئت علمی، مدیر گروه و رئیس یا معاون آموزشی به عنوان ناظر ایجاد شده است که طبق برنامه ریزیهای انجام شده در محل مصاحبه حضور دارند و داوطلبان را مورد سنجش علمی قرار میدهند.
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علامه طباطبائی افزود: همه فرآیندهای ثبت نام داوطلبان همچون ارائه مدارک و بررسی آنها در دانشگاه علامه طباطبائی به صورت الکترونیکی انجام شده است و هیچ داوطلبی قبل از مصاحبه، مراجعه حضوری نداشته است. برای هر داوطلب کارت مصاحبه دکتری با زمان و ساعت مشخص صادر شده است تا داوطلبان بدون هیچگونه مشکلی در جلسه مصاحبه حضور پیدا کنند. چنانچه داوطلبی به دلایل قابل قبول در روز و ساعت تعیین شده در محل مصاحبه حاضر نشود، بر اساس دستور سازمان سنجش میتواند در جلسه مصاحبه تاخیری که به زودی اعلام میشود، شرکت کند.
وی با اشاره به این که نتایج نهایی از طریق سازمان سنجش آموزش کشور اعلام میشود، تاکید کرد: بعد از انجام مصاحبه ها، این فرآیند دوباره به صورت دقیق کنترل میشوند و پس از تایید نهایی در تارنمای سازمان سنجش برای اعلام نتایج، بارگذاری میشوند.