بسیج سازندگی بر اساس رسالت ذاتی خود، همواره در مناطق محروم به مردم خدمات رسانی می‌کند و کمک حال دولت‌ها در بحث محرومیت زدایی است.

سازمان بسیج سازندگی ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۷۹ تاسیس شد این نهاد طی بیش از ۲ دهه توانسته است اقدامات خوبی را برای کشور به ارمغان آورد امروز بسیج سازندگی در محور خدمات جهادی، خدمت رسانی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی و در قالب گروه‌های جهادی در زمینه کار‌های عمرانی و خدمات پزشکی فعالیت می‌کند.

این نهاد در استان کردستان هم طی سال‌های فعالیت خود، اقدامات خوبی با هدف محرومیت زدایی و عمران و آبادانی انجام داده است استان کردستان به دلایل مختلف از جمله جنگ تحمیلی در اغلب بخش‌ها دچار عقب ماندگی است و خدمت به این خطه از ایران اسلامی ارزش مضاعفی دارد.

اعزام ۲۳۰ گروه جهادی به مناطق محروم سنندج در سال گذشته

با وجود اینکه سنندج مرکز استان است، اما برخی روستا‌های آن هنوز با محرومیت‌هایی از جمله کمبود آب مواجه هستند یکی از ظرفیت‌های موجود استفاده از توان بسیج سازندگی برای کاهش این مشکلات است.

فرمانده سپاه سنندج در رابطه با خدمات بسیج سازندگی در این شهرستان گفت: اصلی‌ترین وظیفه بسیج سازندگی سپاه پاسداران، زدودن چهره محرومیت از مناطق محروم کشور از جمله کردستان، سنندج و روستا‌های تابعه است.

سرهنگ آقا میریی

 

سرهنگ مرتضی میرآقایی ادامه داد: هر کجا نیاز به خدمت باشد، بسیج آنجا حضور دارد و اعزام گروه‌های جهادی در مناطق مختلف ملموس است

او اضافه کرد: اعزام گروه‌های جهادی در قالب قرارگاه‌های نوروزی و رزمایش جهادگران فاطمی در ۲ مرحله در استان انجام شد؛ همچنانکه ۲۳۰ گروه جهادی در سال گذشته به مناطق محروم شهرستان سنندج اعزام شد.

فرمانده سپاه سنندج افزود: از ابتدای شروع ویروس کرونا تا کنون ۲۸ مرحله کمک مومنانه در قالب ۶۵ هزار بسته معیشتی به ارزش ریالی بیش از پنجاه میلیارد تومان در بین اقشار ضعیف توزیع شده است.

سرهنگ میرآقایی اظهار کرد: پارسال ۹ باب منزل مسکونی در روستای ملکشان توسط بسیج سازندگی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد (ره) احداث و تحویل شد.

او ادامه داد: مرمت مساجد از سال‌های گذشته در دستور کار سپاه بوده و سال گذشته نیز بخشی از ماموریت این نهاد، مشارکت در کار مرمت مساجد بود.

فرمانده سپاه سنندج گفت: مرمت جاده‌ها که در ایام دفاع مقدس در مناطق مختلف انجام می‌شد اکنون نیز برای دسترسی به مزارع کشاورزی و تردد مردم در مناطق دور دست انجام می‌شود.

سرهنگ میرآقایی اضافه کرد: سال گذشته بخشی از ماموریت بسیج سازندگی تامین قیر رایگان و آسفالت در بخش کلاترزان بود.

او یادآور شد: در کنار مرمت بهسازی جاده ها، کار تعمیر و زیباسازی مدارس و ایجاد محیطی مملو از آرامش برای دانش آموزان، جدول کشی معابر شهری و روستایی، غرس نهال و اجرای دوره‌های جهادی در تعطیلات تابستان در قالب طرح هجرت، از دیگر اقدامات بسیج سازندگی سپاه در سال گذشته بود.

آبرسانی به ۶ روستای سنندج

سال گذشته طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور آغاز شد که سهم استان کردستان ۱۶۹ روستا است. فرمانده سپاه سنندج در این رابطه اظهار کرد: در شهرستان سنندج نیز در بخش کلاترزان مجتمع روستای نگل شامل روستا‌های نگل، برقرو، دانی کش، رشنش، دریله و زونج در حال انجام است.

سرهنگ میرآقایی افزود: برای اجرای این طرح، ۲۴ کیلومتر راه دسترسی مناطق سخت گذر از نگل تا برقرو ایجاد، ۱۳ کیلومتر لوله گذاری انجام و کار ایجاد منبع آب روستای زونج تمام شده است، ضمن اینکه ایستگاه سرچاهی در پایاب سد آزاد به پایان رسیده است.

او یادآور شد: ادامه طرح در روستا‌های رشنش و دانی کش نیز در فاز بعدی انجام می‌شود.

فرمانده سپاه سنندج گفت: تاکنون در مجموع برای آبرسانی به این روستا‌ها حدود ۱۷ میلیارد تومان هزینه شده است و باید در فرصت ۳۰ ماه به بهره برداری برسد.

سرهنگ میرآقایی اضافه کرد: تعمیر و نوسازی شبکه فاضلاب روستایی و استفاده از ظرفیت منطقه‌ای در بحث سدسازی و سامانه انتقال آب به سنندج، از دیگر مواردی بود که سال گذشته انجام شد.

انجام ۲۲ مرحله اعزام اکیپ‌های پزشکی به مناطق مختلف

مدیر بسیج سازندگی شهرستان سنندج هم به خدمات درمانی بسیج سازندگی اشاره کرد و ادامه داد: پارسال اعزام اکیپ‌های دندانپزشکی، پزشکان متخصص، پرستار، ماما و پزشک عمومی در قالب گروه‌های جهادی به مناطق روستایی در ۲۲ مرحله انجام شد.

سرهنگ جعفر عبدالملکی در گفتگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بسیج سازندگی در قالب گروه‌های جهادی، مردم مناطق محروم و دوردست را از لحاظ بیماری‌های چشمی ویزیت و بیماران را شناسایی کرد.

وی افزود: یکی از مواردی که امروز می‌تواند فاصله مردم و دولت و مسئولان را کم کند، میز‌های خدمت است که با دعوت سپاه، میز خدمت ۳۰ مرحله در روستا‌های دورافتاده و نیازمند برگزار و بعد از برگزاری، قول‌ها و مصوبات نیز پیگیری شد.

هزینه یک میلیارد تومانی در بحث محرومیت زدایی

مدیر بسیج سازندگی شهرستان سنندج به اعزام ۳۳ گروه مشاور برای مشاوره حقوقی رایگان به حاشیه شهر‌ها و روستا‌های محروم، توزیع ۲۷ مرحله کمک‌های معیشتی در ماه رمضان و توزیع ۵۰۰ بسته نوشت افزار و هزار جفت کفش بین دانش آموزان نیازمند در سال گذشته اشاره کرد.

سرهنگ عبدالملکی اضافه کرد: سال گذشته ۷۲ فقره کمک جهیزیه شامل یخچال، فرش، جارو برقی و اجاق گاز به نوعروسان نیازمند اهدا شد.

او به آموزش گروه‌های جهادی به روستاییان برای نصب پنل‌های خورشیدی اشاره کرد و افزود: افرادی که نیازمند هستند در قالب تسهیلات و کمک‌های بلاعوض، پنل خورشیدی در اختیارشان قرار گرفت تا از طریق فروش برق تولیدی به شرکت برق، از درآمد پایدار بهره‌مند شوند.

سرهنگ عبدالملکی اضافه کرد: سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار در بحث محرومیت زدایی برای امور کشاورزی و ایجاد پل و مرمت خانه‌های محرومان و مدارس هزینه شد.

اعزام ۳۷ گروه جهادی برای ساخت مسکن محرومان

مدیر بسیج سازندگی شهرستان سنندج به دیگر اقدامات این نهاد در سال جاری نیز اشاره داشت و گفت: تاکنون ۳۷ گروه جهادی برای کمک به ساخت مسکن محرومان اعزام کرده ایم.

او ادامه داد: اعزام سه مرحله اکیپ درمانی به روستاها، برپایی میز خدمت و انجام پنج مرحله مشاوره حقوقی، توزیع سه هزار و ۴۵ بسته معیشتی به ارزش هشت میلیارد تومان و توزیع هشت هزار و ۷۸۰ پرس غذای افطاری در ماه رمضان از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال جاری است.

سرهنگ عبدالملکی اظهار کرد: همچنین امسال حدود هزار و ۱۶۰ متر ایزوگام در مناطق مختلف، برای تعمیرات مساجد و مدارس توزیع شد.

پرداخت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال

او یادآور شد: در بحث اشتغالزایی نیز ۳۰۶ فقره پرونده با ۱۸ میلیارد تومان اعتبار به بانک‌های استان معرفی شد که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

مدیر بسیج سازندگی شهرستان سنندج ادامه داد: تهیه ۱۰ هزار و ۸۵۰ متر لوله برای روستاییان جهت آبرسانی، کمک به آزادسازی ۲۴۷ زندانی جرایم غیرعمد در سال گذشته و اجرای پروژه عمرانی طرح کرامت در قالب ۶ پروژه و ۵۵۰ میلیون تومان هزینه، از دیگر اقدامات این نهاد در سال جاری بوده است.

سرهنگ عبدالملکی به این هم اشاره کرد که در سال جاری ۴۵۰ میلیون تومان به آسفالت معابر روستای آساوله کمک شده است.

او با اشاره به اعزام بسیج مهندسان به روستا‌های دور دست برای واکسیناسیون دام، اظهار کرد: امسال چمن مصنوعی در قالب طرح شهید سلیمانی در محلات غفور و شهرک بعثت احداث شد.

اقدامات بسیج سازندگی در راستای ارائه خدمت به مردم و رفع محرومیت زدایی کار ارزشمندی است که با اختصاص اعتبارات بیشتر می‌توان پروژه‌های مهم عمرانی را در نقاط روستایی اجرا کرد تا خلا توسعه نیافتگی در بخشی از حوزه‌ها جبران شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.