مسلم رحمانی در آیین امضای تفاهمنامه طرح افزایش استحصال گاز اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی گفت: آییننامه اجرایی جزء ۱ بند «ز» و بند «ل» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در ۲۱ خردادماه از سوی دولت ابلاغ شد که بر اساس این آییننامه از نظر تعرفه نسبت به سال ۱۴۰۱ در هیچ پلکانی از مصرف تغییری ایجاد نشده و تعرفهها همان تعرفههای سال ۱۴۰۱ است، اما از نظر الگوی مصرف ۱۲ پلکان مصرفی که در پنج اقلیم تعریف شده بود از ۷۵ مترمکعب به ۱۰۰ مترمکعب تغییر کرده است و در نشستهایی که با نمایندگان کمیسیون انرژی داشتیم و بررسی مصارفی که در سالهای گذشته اتفاق افتاده بود، ۷۰ درصد مصارف در سه پلکان اول م ارزیابی و بعد از آن الگوهای مصرف متوسط، پرمصرف و بسیار پرمصرف تعریف شد.
وی افزود: ۲۱ خردادماه از طرف دولت آییننامه اجرایی این دو بند ابلاغ شد که بر اساس آن از نظر تعرفه نسبت به سال ۱۴۰۱ در هیچ پلکانی تغییر ایجاد نشده است. تعرفهها همان تعرفههای سال ۱۴۰۱ است، ۱۲ پلکان مصرف که در پنج اقلیم تعریف شد از ۷۵ به ۱۰۰ مترمکعب افزایش یافت و با توجه به جلساتی که با نمایندگان کمیسیون انرژی داشتیم و بر اساس مصارف سالهای گذشته که در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اتفاق افتاد این موضوع تبیین شد.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه ۷۵ درصد مصارف در سه پلکان اول بررسی و بعد از آن الگوی مصرف متوسط، پرمصرف و بسیار پرمصرف تعریف شد و بر اساس آن ۷۰ درصد پلکانها از ۷۵ به ۱۰۰ مترمکعب افزایش یافت.
به گفته رحمانی، از ابتدای سال ۱۴۰۲ پلکان مصرف دوازدهگانه ۱۰۰ مترمکعب خواهد بود، اما تعرفهها هیچ تغییری نکرد و مانند سال قبل اعمال میشود. برای مصارف سه پلکان اول هیچ تغییری اتفاق نیفتاده، اما برای سایر پلکانها همان مبالغ ۱۴۰۱ اخذ میشود و در پلکان ۱۱ و ۱۲ که مصارف زیادی دارند با تغییراتی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه برای مثال در اقلیم یک مقدار مصرف ۱۳۰۰ مترمکعب است که از این به بعد ۶۰۰۰ تومان خواهد بود و لازم است مشترکان خانگی مصارف خود را به نحوی مدیریت کنند که در پلکان ۱۱ و ۱۲ قرار نگیرند، گفت: مشترکان بدمصرف به ازای هر مترمکعب در پلکان ۱۱ در اقلیمهای مختلف ۵۰۰۰ تومان و در پلکان ۱۲ به بعد ۶۰۰۰ تومان تعریف شدهاند یعنی به ازای هر مترمکعب ۶۰۰۰ تومان باید پرداخت کنند که این عدد نسبت به پلکانهای قبل جهش بسیار زیادی دارد.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه پارسال نیز همین مبلغ بود، اما با توجه به سرمای زیاد هوا دولت مصوبهای را ابلاغ کرد که طبق آن ۷۰ درصد تخفیف برای مشترکان اعمال شد که این موضوع دیگر اعمال نمیشود و این تعرفه مربوط به فصل سرد بوده که از ۱۶ آبان تا ۳۱ فروردینماه لحاظ خواهد شد.
رحمانی با بیان اینکه پارسال ۶۹ درصد مصرفکنندگان در سه پله اول قرار گرفتند و این موضوع نشان داد مردم همکاری خوبی با صنعت گاز دارند و تنها یک درصد مشترکان در پلکان ۱۱ و ۱۲ به بعد بودند که ۶ درصد مصرف را نیز شامل میشدند. با توجه به اینکه امسال این تعرفهها اعمال میشود انتظار میرود مصارف کاهش یابد.
به گفته وی، پارسال ۶۱ میلیارد مترمکعب در بخش خانگی مصرف شد که ۴۲ میلیارد مترمکعب آن در فصل سرد بود و یک درصد مشترکان ۶ درصد از این ۴۲ میلیارد مترمکعب را مصرف کردهاند.
راه چاره هم داره
هر نهاد و ارگان و اداره و مسجد و مدرسه و پادگان باید خودش از هزینه های جاریش پول انرژی رو بده
ما که تو ماه ۱۰ هزار تومن پول گازمون هست تا حالا پاداشی نداشتیم
بلکه ضرر می کنه!
با درامد هزار دلاری اول توان خرید زیاد میشه
دوم قیمت سوخت واقعی میشه
سوم کردم باید ماهی دویست تا سیصد دلار هزینه سوخت بدن
از بنزین و گاز و برق گرفته تا باقی سوخت ها
هزینه سوخت خانواده چهار نفره توی المان
۸۰ تا صد یورو پول برق
۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو پول بنزین
۲۰ تا سی یورو پول گاز
۲۰ تا سی یورو پول اب سرد
۴۰ تا ۵۰ یورو پول اب گرم!
دولت ایران به هر خانواده ایرانس بالای چهارصد یورو یارانه پنهان میده!
دولت باید قیمت ها رو ازاد سازی کنه
حقوق دستمزد بالا ببره
و دخالتی برای قیمت نداشته باشه!
مردم با سیاست یارانه فقیر شدند!
یک کارگر و کارگر باید تصمیم بگیره که چه قدر از سوخت استفاده کنه، نه دولت حقوق ها رو پایین نگه داره و بنزین رو از اب ارزون تر بده!
نمیگم عمدیه ، ولی بسیار بسیار تعجب برانگیزه!!!! شاید هم برای ما فقط اینجوریه!
اقتصاد خیلی بود ازش می باره!
این هم یکی دیگر از دروغ های مسولان است .سال قبل مصرفم را کاهش دادم دوبار رایگان اما در ماه سوم و چهارم همه را محاسبه و پولش را ازم گرفتن
پول برق برای من بدهی قبلی زده بود، در صورتی که پرداخت کرده بودم