رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت: امسال محصول ۱۶ هکتار از مزارع گندم کشت شده در اراضی پناهگاه حیات وحش «دشت سوتاو حمامیان» این شهرستان برای حفاظت از جوجه میشمرغها خریداری شد.
آوات بازیار اظهار کرد: مبلغ لازم برای خرید محصول این اراضی از ردیف بودجه اختصاص یافته به احیای جمعیت میشمرغ که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و با تلاش و پیگیریهای مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی تامین اعتبار شده، پرداخت شده است.
وی ادامه داد: با خرید گندم مزارع این منطقه، کار برداشت محصول در این اراضی برای حفاظت از جوجه میشمرغهایی که در این منطقه زندگی میکنند، دیرتر و در آخر مرداد انجام خواهد شد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان افزود: میشمرغها پس از انتخاب جفت در فصل بهار، اواسط اردیبهشت ماه شروع به تخمگذاری میکنند که تقریبا چهار هفته زمان برای تفریخ تخمها و بعد از آن برای اینکه جوجههای میش مرغ بتوانند پرواز کنند، حدود ۲ ماه زمان لازم است.
بازیار اضافه کرد: همزمان بودن این اتفاق با برداشت محصولات کشاورزی در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو باعث شده تا سازمان حفاظت محیط زیست برای اینکه جوجههای میشمرغ از آسیب شکارچیان طبیعی خود و گزند آسیبهای انسانی بویژه هنگام برداشت محصول به دور بوده و پناهگاهی برای استتار و استراحت و تغذیه داشته باشند، نسبت به خرید محصول گندم اقدام کند.
او گفت: خریداری محصول گندم در سالجاری و زمینهای کشاورزی که سال گذشته خریداری شده دستاوردی بزرگ برای خانواده محیط زیست ایران است.
بازیار گفت: دورههای توجیهی برای کشاورزان و کمباینداران این منطقه نیز برگزار شده و کمباینها در این منطقه هنگام شب حق فعالیت ندارند و در مزارعی که احتمال وجود کلونی میشمرغها وجود دارد قبل از درو کشاورزان یا اعضای انجمنهای زیست محیطی یا محیطبانان مسیر رفت و برگشت کمباین را بررسی میکنند.
سال گذشته نیز در راستای حفاظت و صیانت از گونه در خطر انقراض میشمرغ، ۳۸ هکتار از زمینهایی کشاورزی واقع شده در زیستگاه این پرنده در روستای "حمامیان" و منطقه دشت سوتاو این شهرستان خریداری شده بود.
میش مرغ بزرگترین پرنده ایران است و شباهت زیادی به بوقلمون دارد. طول بدن آن به یک متر و وزنش به بیش از ۱۵ کیلوگرم میرسد. این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده و پرهای رنگارنگ است. هم اکنون دشت سوتاو بوکان مهمترین زیستگاه پرنده میشمرغ در کشور است. این مکان به دلیل شرایط مطلوب و منحصر بفرد خود به مهمترین زیستگاه پرنده نادر میشمرغ در سطح کشور تبدیل شدهاست. دشتهای سر سبز و گسترده، کشت زارها، مراتع بدون درخت، مزارع دیمی تنها جایی است که میتوان گلههایی از این پرنده سنگین وزن رادر آنجا مشاهده کرد.