حفاظت از پنج گونه مهم حیات وحش آذربایجان غربی

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از پنج گونه مهم حیات وحش خبر داد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در گفتگوی رادیویی از افزایش ۲۰ درصدی جمعیت حیات وحش استان و اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از گونه‌های غاز پیشانی سفید کوچک، خرس قهوه ای، گوزن زرد ایرانی، پلنگ و میش مرغ خبر داد.

سعید شهند  با اشاره با وضعیت حیات وحش استان گفت: استان آذربایجان غربی به لحاظ دارا بودن زیستگاه‌های مختلف از قبیل کوه، جنگل، دشت و تالاب از تنوع زیستی و به تبع آن از تنوع حیات وحش بالایی برخوردار می‌باشد و همین عامل باعث شده است که ۵ گونه مهم حیات وحش کشور که توسط سازمان حفاظت محیط زیست برای آن‌ها برنامه عمل ملی حفاظت تعیین شده است، در این استان حضور دارند که شامل غاز پیشانی سفید کوچک، خرس قهوه ای، گوزن زرد ایرانی، پلنگ و پرنده بسیار زیبای میش مرغ می‌باشند.

شهند افزود: عمده عواملی که در سطح دنیا باعث ایجاد تهدید برای جمعیت‌های حیات وحش می‌شود شامل شکار و صید بی رویه و غیر مجاز، تخریب زیستگاه، شیوع بیماری‌های مختلف در جمعیت حیات وحش و قاچاق حیات وحش و اجزای آن‌ها می‌باشند که در استان آذربایجان غربی به لطف تلاش شبانه روزی محیط بانان و کارشناسان محیط زیست، ضمن جلوگیری از بروز موارد مذکور، اقداماتی نیز صورت گرفته است که برابر سرشماری‌های انجام شده در سال جاری وآمار برداری‌های انجام شده، جمعیت حیات وحش از افزایش ۲۰ درصدی نیز برخوردار بوده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست در خصوص گوزن زرد ایرانی اظهار داشت: در سال گذشته، تعداد ۶ راس گوزن زرد ایرانی از دشت ناز ساری به مرکز تکثیر گوزن زرد ایرانی در شمال غربی کشور واقع در مجتمع رشکان پارک ملی دریاچه ارومیه منتقل و به جهت مراقبت‌های مناسب صورت گرفته، در سال جاری سه گوساله متولد شده است.

وی گفت: اقدامات صورت گرفته در خصوص میش مرغ شامل خرید اراضی در پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو و حمامیان بوکان، ارائه آموزش به افراد محلی ساکن در این منطقه و تجهیز پاسگاه محیط بانی مستقر در محل باعث شده تا جمعیت این گونه مهم و حساس در سال جاری افزایش داشته باشد.

شهند افزود: با انجام مطالعات ژنتیکی روی گونه میش مرغ، خوشبختانه ساختار ژنتیکی آن نیز مشخص شده و بر این اساس میتوان از سایر کشور‌های دیگر مانند اسپانیا یا روسیه تخم‌های پرنده را وارد و بعد از انجام اقدامات لازم، آن‌ها را در طبیعت رها سازی نموده و با این کار جمعیت میش مرغ استان و کشور را افزایش داد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در خصوص خرس قهوه‌ای نیز پروژه مشترکی با صدا و سیما شروع شد که حاصل آن تولید فیلم مستندی در خصوص خرس قهوه‌ای بود که می‌تواند تاثیر زیادی در آگاه سازی جوامع محلی از اهمیت این گونه داشته باشد.

شهند ادامه داد: همچنین در خصوص غاز پیشانی سفید کوچک نیز با توجه به اینکه این گونه جزو گونه‌های مهاجر محسوب می‌شود، با رصد و پایش مناطق، بلافاصله بعد از حضور این گونه در زیستگاه‌های استان، جمعیت‌های آن به لحاظ وجود احتمالی بیماری‌های مختلف و با اکیپ‌های مشترک محیط زیست و دامپزشکی رصد شده و در صورت وجود هر گونه بیماری و یا عامل تهدید بر انگیز، نسبت به رفع آن‌ها سریعا اقدام می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص وضعیت باغ وحش درنای ارومیه افزود: این مجموعه در سال‌های گذشته وضعیت مطلوب نداشت و همین عامل باعث ناراحتی تعدادی از همشهریان عزیز شده بود که با ارائه راهکار‌های کارشناسی و پیگیری‌های بعمل آمده از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، وضعیت مجموعه یاد شده بهتر شده و برای آن پروانه بهره برداری یکساله صادر شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.