موضوع بازگشت نخبگان علمی مقیم کشورهای مختلف چند سالی است که مورد توجه است. یکی از اقدامات وزارت علوم و بنیاد نخبگان فراهم کردن شرایط برای بازگشت نخبگان به ایران و انجام کارهای مطالعاتی و علمی در حوزه های مختلف با هدف قدم برداشتن در مسیر دانش است.
محمد علی زلفی گل، وزیر علوم گفت: اخیرا با انجام کار مشترک بین وزارت علوم با بنیاد ملی نخبگان، آیین نامه جذب و نگهداشت نخبگان به تصویب رسیده و پیش نویس این طرح آماده شده است.
به گفته وی با تصویب آیین نامه در شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح بازگشت نخبگان بهتر از گذشته و با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. با تصویب این طرح در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تمام سازمان ها و نهادهای ذیربط وظایفشان را انجام خواهند داد.
ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان نیز گفت: در حال حاضر با برنامه ریزی انجام شده، بیش از ۲۷۰۰ نفر از نخبگان ایرانی مقیم خارج که در ۱۰۰ تا ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا مشغول به فعالیت های علمی بوده اند، هم اکنون به ایران برگشته اند.
به گفته وی بنیاد ملی نخبگان در حال راه اندازی و اجرای طرحی تحت عنوان بازگشت هزار نخبه به کشور است که این کار باید با حمایت دولت، سازمان برنامه و بودجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شود. تمهیدات لازم برای بازگشت سالیانه هزار نخبه به کشور اندیشیده شده اند .
باقری مقدم گفت: نخبگان علمی بازگشته به عنوان اعضای هیئت علمی و در قالب پروژه های مشترک تحقیقاتی در زمینه های مختلف مشغول به فعالیت می شوند. نخبگان غالبا از اروپا و آمریکای شمالی بازگشته اند.
او ادامه داد: تعداد قابل توجهی از نخبگان ایرانی در دنیا علاقهمند به همکاری با کشورمان با روش هایی چون پروژه های پژوهشی و دوره های آموزشی و تحقیقاتی هستند.
به جای اینکار به جوانان داخلی بها دهید که ایران پر از نخبه هست و نخبه پرور که بها نمی دهید!
هی بگید نخبه و دل ما رو بسوزونید
مگه ما که پول نداریم بریم خارج هوش و استعداد نداریم؟؟؟
جهان آینده جهان نخبگان و باهوش آن است
اینها کسانی ان که تو کنکور ایران هیچی قبول نشدن با پول پدراشون رفتن چند ترم کشورای خارج رشته های علوم پزشکی خوندن و حالا هم به پشتوانه پول باباهاشون دارن میان تو دانشگاهای کشور ادامه بدن
هر روز اقتصاد و کار و سفره مردم به نابودی کشونده میشه با ندونم کاری و بی عرضگی مسولین انتظار دارین نخبه به کشور بر گردن زندگی شون مثل ماها نابود بشه
نمرات این ها درحد معمولی نبود وضریب هوشی پایینی داشتند
وبعد از تغییر اوضاع دراین کشورها وارد دانشگاههای دولتی شدند
و جای کسانی که از طریق کنکور وارد می شدند را گرفتند،
خواهشا بااین موارد دانشگاه علوم برخوردنموده وآنها را به دانشگاه های آزاد وپیام نور ارجاع داده وحداقل از ثروت پدرشان درس بخوانند وانشاله این گونه موارد هیچ گاه بانخبگان واقعی ، مخلوط
نشده وبه صورت غربالگری به جایگاه فرودست خود برگردند والبته
اگر واقعا نخبه ای بوده مانند المپیادها، رتبه های برتر کنکور ،
وآنهایی که فقط با تلاش و استعداد خودشان به جایگاهی رسیده اند،
بایست مرتبه ی رفیع آنها را ارج نهاده و از آنها در راه خدمت وپیشرفت کشور استفاده نمود.
این را یک دانشمند ایرانی برتر ناسا گفته که اکنون در وطن خودش است