از اتمام برداشت گندم و تخم کتان در مرودشت تا خوشه بندی خرما در جنوب فارس را می‌توانید در این بسته بخوانید.

پایان برداشت گندم و تخم کتان در مرودشت، خوشه بندی خرما در جنوب فارس، برداشت گلرنگ از مزارع شهرستان کازرون و کشت کنجد در  گراش از جمله خبر‌های کشاورزی است که در این بسته می‌توانید بخوانید.

پایان برداشت گندم در مرودشت

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از اتمام کار برداشت گندم از سطح ۶۳ هزار هکتار مزارع این شهرستان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت اظهار کرد: بیش از ۲۵۸ هزار تن گندم در شهرستان مرودشت تولید و تحویل مراکز خرید و شرکت‌های بذری شد.

او با اشاره به افزایش تولید گندم در شهرستان نسبت به پارسال، اضافه کرد: تولید گندم در این شهرستان افزایش ۲ برابری داشته است و این شهرستان با تولید بیش از ۲۰ درصد گندم تولیدی استان، مقام نخست را در تولید گندم در سطح استان فارس دارست.

امیریان سپس با بیان اینکه امسال ۶۳ هزار هکتار گندم در شهرستان مرودشت کشت شده بود، گفت: ۴ هزار هکتار از این سطح اراضی دیم و ۵۹ هزار هکتار دیگر اراضی آبی بود.

 او، بارندگی‌های مناسب در پاییز و زمستان و رهاسازی آب سد درودزن جهت آبیاری مزارع گندم زیر پوشش شبکه آبیاری سد و رعایت اصول به‌زراعی شامل تاریخ و تراکم کشت در کنار تغذیه و کوددهی اصولی به مزارع، مبارزه با علف‌های هرز و نیز مدیریت آفات و امراض را در افزایش عملکرد مزارع آبی شهرستان، تاثیرگذار دانست.

امیریان افزود: اگر کشاورزان به سمت مدیریت علمی مزارع سوق داده شوند، شاهد افزایش چشمگیر تولیدات خواهیم بود.

برداشت گندم

پایان برداشت تخم کتان در اراضی مرودشت

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: عملیات برداشت تخم کتان از سطح ۱۵ هکتار از اراضی این شهرستان به پایان رسید.

 منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشتبا اشاره به پایان برداشت تخم کتان از سطح ۱۵ هکتار از مزارع این شهرستان، اظهار کرد: عملکرد این محصول به طور متوسط هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است و بالغ بر ۲۲ تن محصول تخم کتان از مزارع شهرستان تولید و روانه بازار شد.

 او تصریح کرد: تخم کتان یا علف دانه قناری همزمان با کشت محصولات زراعی پائیزه کشت شده و همزمان با آن برداشت می‌شود و این محصول، با توجه به نیاز آبی کم و صرفه اقتصادی، محصولی مناسب، جهت اصلاح الگوی کشت است.

 او افزود: تخم کتان، یک دانه گیاهی مفید، حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و مصرف دارویی داشته و می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی و سلامت پوست و مو موثر باشد و در تغذیه طیور نیز مورد استفاده قرار گیرد.

برداشت تخم کتان

خوشه بندی خرما در جنوب فارس

خوشه بندی خرما در بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستان‌های خنج آغاز شده است.

علی علی پور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج اظهار کرد: با هدف محصول دهی بهتر، برداشت آسان‌تر و جلوگیری از ریزش محصول در مقابل طوفان‌های فصلی، عملیات خوشه بندی خرما در بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار از نخلستان‌های این شهرستان آغاز شده است و تا نیمه مردادماه ادامه دارد.

او افزود: خوشه بندی یکی از مراحل دشوار است و نخلداران با استفاده از طناب مخصوص به نام پرنداز از درختان نخل بالا می‌روند و خوشه‌های خرما را به وسیله طنابی که از لیف خرما بافته شده به شاخه‌های نخل متصل می‌کنند.

علی پور بیان کرد: نخلداران در عملیات خوشه بندی، محصول خرمای درختانی که دارای میوه‌های پُر شهد هستند و در برابر کوچکترین تکان و وزش باد مقاومت ندارند، به جای شاخه به تنه درخت می‌بندند تا از شکستگی آن‌ها جلوگیری شود.

خوشه بندی خرما

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج تصریح کرد: در شهرستان خنج افزون بر ۴۵ گونه (واریته) خرما وجود دارد و برآورد می‌شود امسال بیش از ۲۰ هزار تن انواع محصول شامل خارک و رطب (محصول تر) و خرمای خشک از نخلستان‌های خنج برداشت و به بازار مصرف داخلی و خارج کشور عرضه شود.

خرما به صورت محصول‌تر خارک و رطب از نیمه دوم شهریور و خرمای خشک از نیمه دوم مهر در شهرستان خنج برداشت می‌شود.

شاهانی، هلیله ای، خاصویی، مجول، کشخوار، لشت، پنجه عروسی، گیهانی، قصب و پیارم از انواع مرغوب و پُر محصول خرما در شهرستان خنج است.

شهرستان خنج در فاصله ۲۶۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.

برداشت گلرنگ از مزارع شهرستان کازرون

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از برداشت گلرنگ از ۴۰ هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد.

 حمید رشیدی با بیان اینکه برداشت گلرنگ از اواخر خردادماه آغاز شده است و تا پایان تیر ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: به منظور اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌ها و با هدف ترویج و توسعه کشت دانه‌های روغنی حدود ۴۰ هکتار از اراضی این شهرستان در ۲ بخش جره و بالاده و کمارج به کشت گلرنگ رقم گلدشت اختصاص یافته است.

او ادامه داد: ۲۵ هکتار از مزارع کشت شده گلرنگ بذری و با هدف تامین بذر مورد نیاز جهت کشت در آینده است.

گلرنگ

رشیدی با اشاره به اینکه گیاه گلرنگ در تناوب زراعی جایگزین کشت‌های پر آب بر است افزود: این گیاه به دلیل تحمل به شوری و خشکی، تناوب مناسب با گندم، تولید روغن، توانایی جذب آب از عمق ۳-۴ متری در جهت تغییر الگوی کشت به عنوان یک کشت جدید قابل توصیه به کشاورزان است و متوسط عملکرد آن در شهرستان ۸۰۰ تا هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است.

 او گفت: توسعه و ترویج کشت گلرنگ در کنار دیگر دانه‌های روغنی علاوه بر تامین روغن مورد نیاز کشور و تامین امنیت غذایی در صنعت غذا و دارو کاربرد داشته و علوفه آن با ارزش بوده و از کنجاله گلرنگ می‌توان در جیره غذایی دام استفاده کرد و امید است سطح زیر کشت در آینده افزایش یابد.

کشت کنجد در شهرستان گراش 

کشت گیاه کم آب بر کنجد در شهرستان گراش در جنوب فارس آغاز شد.

مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: کشت کنجد در ۳۵۰ هکتار هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان آغاز شده است.

او با اشاره به دوره نسبتا کوتاه کاشت تا زمان برداشت کنجد تصریح کرد: بهترین تاریخ کشت این محصول در شهرستان‌های جنوبی اواسط تیر تا اواخر مرداد ماه است و معمولا در مهرماه نیز محصول برداشت می‌شود. 

مرادی گفت: با ترویج کشت مکانیزه، سطح زیر کشت این محصول در شهرستان نسبت به پارسال رشد ۶ درصدی را خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش افزود: به طور متوسط میزان مصرف بذر در کشت به روش سنتی و دست پاش حدود ۲۵ کیلوگرم در هکتار است، اما در کشت مکانیزه این رقم به ۶ کیلوگرم در هکتار تقلیل می‌یابد.

کنجد

مرادی گفت: استفاده از ارقام محلی و دست پاشی بذر به روش حفاظتی در بقایای مزارع گندم، سال‌ها روش رایجی بوده و مزایای زیادی نیز دارد، اما با توجه به افزایش شدید قیمت بذر کنجد کشت مکانیزه برای کشاورزان باصرفه‌تر خواهد بود.

او بیان کرد: نیاز آبی کم و پرفروش بودن محصول از جمله مزایا و عامل اصلی انگیزه و ترغیب کشاورزان برای کشت کنجد است و تمام سعی ما بر این است که با استفاده از دانش روز و بکارگیری مکانیزاسیون در کشاورزی در مجموع سود بیشتری نصیب کشاورزان شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش با اشاره به مصارف کنجد در تهیه روغن خوراکی و انواع حلوا، ارده و شیرینی جات گفت: کجاله کنجد نیز برای خوراک دام ماده‌ای بسیار مغذی است که در این شرایط کمبود علوفه و نهاده‌های دامی می‌تواند برای دامداران بسیار با ارزش باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار