محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه در نشست شورای برنامهریزی استان، با اشاره به تصویب بودجه سال ۱۴۰۲ استان، گفت : تصویب این بودجه بدان معنا نیست که این رقم کل بودجهای است که باید وارد استان شود، بلکه حداقل آن است.
وی افزود: همه دستگاههای اجرایی استان موظف هستند، تا جایی که میتوانند از منابع ملی برای استان جذب داشته باشند، به گونهای که بیشتر از آنچه که بودجه مصوب استان است، از بیرون از استان امکانات و منابع برای استان بیاوریم.
استاندار کرمانشاه به نمونه اقداماتی از این دست که طی روزهای اخیر برای استان محقق شده اشاره کرد و گفت: برای نمونه در روز گذشته دیداری با رئیس کمیته امداد کشور داشتم که این دیدار منتج به گشایشهای خوبی برای استان شد.
وی به دیدار خود با وزیر نفت هم اشاره کرد و افزود: باتوجه به تمرکزی که از چندماه قبل روی بافتهای آسیبدیده، مناطق حاشیهنشین و جمع آوری معتادان متجاهر کردهایم، در این دیدار مقرر شد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان منابع این وزارتخانه را برای ساماندهی این مناطق جذب کنیم.
وی به رایزنیهای صورت گرفته با دو سرمایه گذار بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در شرق و غرب استان هم اشاره کرد و افزود: این سرمایه گذاریها در حال محقق شدن است و به محض قطعی شدن اطلاع رسانی صورت میگیرد. اینها نمونهای از اقداماتی است که خارج از بودجه مصوب استانی توانستیم آنها را برای استان به همراه بیاوریم و تنها به بودجه استانی کفایت نکردیم، لذا این امر باید در دستور کار همه مدیران قرار گیرد و بصورت مداوم آن را انجام دهند تا جایی که سه برابر بودجه مصوب استان را بودجه از خارج از استان بگیریم.
وی با بیان اینکه کرمانشاه درگاه و محل رفت و آمد زائرین عتبات عالیات بویژه در ایام محرم است، عنوان کرد: اربعین علاوه بر مواهب معنوی، برکات مادی زیادی را هم برای کرمانشاه به همراه دارد.
صحرایی به تفاهم نامه منعقد شده استان با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) هم اشاره کرد و افزود: یکی از مفاد این تفاهم نامه رفع تنش آبی حدود ۵۱۱ روستای استان است که مقرر شده در حوزه آبرسانی به این روستاها قرارگاه املم حسن (ع) حدود ۷۰ درصد اعتبار مورد نیاز و استان ۳۰ درصد آن را تامین کند که کمک بسیار بزرگی در این حوزه برای استان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در سایر حوزهها هم مانند آبخیزداری، مسکن محرومان، راه روستایی، مشکلات حاشیه نشینی، بهداشت و درمان و علم و فناوری قرارگاه اعلام کرده که حدود ۳۰ درصد مشارکت خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: باتوجه به آنچه که گفته شد امسال همه مدیران استان باید کمر همت ببندند و برای جذب امکانات و اعتبارات در سطح کشور، وزارتخانهها و حتی شرکتهای بزرگ دوندگی داشته باشند.
وی بر لزوم تعامل هرچه بیشتر ادارات دولتی با سرمایه گذاران بخش خصوصی برای جذب سرمایه آنها هم تاکید کرد و گفت: برای نمونه اسب اصیل کرد؛ ظرفیتی بزرگ در استان است که کمتر به آن توجه شده، درحالی که تنها در سال گذشته حدود ۲۰۰۰ راس اسب قاچاق شده است. از طرفی اگر بتوانیم صنعت اسب کرد را راهاندازی کنیم، از قِبل آن حدود ۳۰ نوع شغل در استان ایجاد میشود؛ لذا پیش از اینکه دیگران این ظرفیت را به نام خود کنند ما باید از آن استفاده کنیم.
صحرایی خاطرنشان کرد: در این راستا طی مذاکرات صورت گرفته با رئیس فدراسیون سوارکاری مقرر شد تا اولین بازارچه صادرات اسب در استان احداث شود.
به گفته این مسئول، صنعت اسب میتواند در سه حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری برای استان اشتغالزایی به همراه بیاورد.
وی بر لزوم اجرای طرح "مولدسازی داراییهای راکد دولتی" هم توسط دستگاههای اجرایی تاکید داشت و گفت: در قراردادی که با قرارگاه خاتم منعقد کردهایم، مقرر شده بخشی از تعهدات خود را از طریق مولدسازی انجام اجرایی کنیم، لذا همه دستگاهها موظف هستند براساس مر قانون این طرح را اجرایی کنند .