ساخت مسکن به عنوان مهمترین ابرپروژه دولت، از اهمیت فوقالعادهای در بخش عرضه و تقاضا نیز برخوردار است، تامین مالی ساخت مسکن با هدایت اعتبارات بانکی به این سمت، تلاطم قیمتی بخش مهمی از سبد هزینه خانوار را کنترل خواهد کرد و سهم مسکن که در تهران به بیش از ۷۵ درصد از سبد خانوار را تشکیل میدهد، با عرضه زمین به شکل نامحدود و ساخت مسکن ثابت خواهد ماند و دچار تورم نخواهد شد. همچنین مهمترین نیاز خانوار نیز تامین خواهد شد و دولت برنامه دقیقی در این زمینه خواهد داشت
درهمین رابطه عبداجلال ایری گفت: جهش تولید مسکن و اقداماتی که دولت سیزدهم انجام داده تا به امروز با هدف گذاریهای صورت گرفته فاصله دارد و متاسفانه علی رغم پیگیریهای بسیار زیاد مجلس تا به امروز هنوز به هدفهای اعلام شده دست پیدا نکرده ایم و در این زمینه باید دولت برنامه ریزی دقیقتر انجام دهد تا سالانه بتواند یک میلیون واحد مسکونی را به مرحله اجرایی وعملیاتی برساند.
به گفته سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، عوامل زیادی برای تحقق تولید مسکن وجود دارد که این عوامل تامین مالی، تامین زمین، مسائل و کنترل قیمت مصالح ساختمانی است، اما در راس اجرای این برنامهها باید ساختارهای مناسبی برای سیاست گذاری مسکن صورت گیرد.
او میگوید: در حال حاضر مجلس در تلاش است که با اجرای این برنامهها بتواند سیاست گذاری مناسبی را در این بخش اجرا کند و یکی از این برنامهها پرداخت تسهیلات به حوزه ساخت مسکن است که در صورت حمایت بانکها از این بخش ما شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و افزایش تولید مسکن و در نتیجه رسیدن به اهداف تعیین شده در این بخش خواهیم بود.
گفتنی است پرداخت تسهیلات ساخت و حمایت سازندگان از این بخش خود میتواند زمینه ساز بهبود وضعیت بازار مسکن و در نتیجه افزایش تولید باشد که در این زمینه باید دولت تمامی برنامهها خود را برای اجرایی شدن هرچه سریعتر ساخت مسکن به این حوزه سوق دهد.
به گفته بسیاری از کارشناسان مهمترین محور سیاست پولی فعالانه دولت، به کارگیری این هدایت اعتبار در جهت تحقق وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در دولت سیزدهم است، با هدایت اعتبار به سمت ساخت مسکن به عنوان مهمترین پیشران اقتصادی کشور، علاوه بر تامین مالی ساخت مسکن به عنوان مهمترین نیاز مردم، با توجه به تقاضای بخش مسکن از دیگر بخشهای اقتصاد و روابط پسینی و پیشینی فراوان این بخش، بقیه بخشها نیز که اکنون دچار رکود شدند، وارد چرخه رونق تولیدی خواهند شد.
از طرف دیگر، ساخت مسکن مهمترین راهکار خروج از رکود فعلی اقتصاد و اشتغالآفرینی این بخش است، رونق بخش مسکن، رونق بخشهای مختلف صنعتی را نیز در بر خواهد داشت که بسیاری از این بخشها در وضعیت فعلی دچار رکود سنگین شدند، بخشهای نظیر رنگ و رزین یا سیمان از جمله بخشهایی هستند که با توسعه و رونق ساخت مسکن، دچار رونق جدی خواهند شد و از این رکود فعلی رهایی خواهند یافت.
با توجه به آنکه بانکها باید ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به حوزه مسکن پرداخت کنند؛ بنابراین اجرایی شدن این طرح خود میتواند راهگشا برای بهبود وضعیت بازار مسکن باشد.