برگزاری مراسم طرح بام بانوان داوطلب آتش نشان محلات شیراز

طی مراسمی و با حضور شهردار شیراز و دیگر مسئولان شهری مراسم طرح بام (بانوان داوطلب آتش نشان محلات) با حضور بانوان داوطلب برگزار شد.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز در این جلسه با بیان اینکه می‌توان از شدت و میزان آسیب حوادث مختلف، با آموزش افراد کاست، تاکید کرد که اجرای اقدامات ابتدایی در ساعات اولیه وقوع حادثه، توسط افراد آموزش دیده در کاهش آسیب‌های مالی و جانی حوادث مختلف، اثرگذار است.

هادی عیدی‌پور با اشاره به وقوع حوادثی نظیر سیل بهار ۹۸ شیراز، زلزله‌های بم و کرمانشاه و ... در کشور، گسترش آموزش‌های مرتبط با آتش‌نشانی و امداد و نجات و جذب داوطلبان در این حوزه‌ها را منجر به کاهش آسیب‌ها ذکر کرد.

او با بیان اینکه بیشترین تعداد داوطلبان آتش نشانی دنیا مربوط به ژاپن با ۴ میلیون نفر جمعیت است، گفت: باید گوش ما به بحران آشنا باشد و برای حوادث آماده باشیم.

عیدی‌پور خطاب به آتش‌نشان داوطلب، بیان کرد: در زمان ابتدایی و طلایی حادثه باید به خانواده‌ها کمک کنید، چرا که ممکن است اولین نفراتی باشید که با حادثه رو به رو شوید و در صورت کنترل دیگر نیاز به حضور آتش‌نشانی و اورژانس نخواهد بود.

او با بیان اینکه بسیاری از آتش سوزی‌ها با یک جرقه یا شمع و ... شروع می‌شود، تاکید کرد: در صورت آموزش می‌توان جلوی آتش سوزی‌های بزرگ را گرفت.

رئیس سازمان آتش‌نشانی شیراز ادامه داد: فدراسیون جهانی آتش‌نشانان داوطلب با ۱۳۸ عضو در دنیا فعال است و ما هم باید تلاش کنیم که عضو این فدراسیون شویم.

عیدی‌پور با اشاره به وجود ۷۰۴ آتش نشان داوطلب در شیراز تاکید کرد: هر داوطلب باید ۴ نفر را به این گروه اضافه کند.

او با تاکید بر اینکه باید به ازای هر آتش‌نشان، ۵ آتش‌نشان داوطلب داشته باشیم تا بتوانیم جان شهروندان را نجات دهیم، گفت: باید حداقل ۳۵۰۰ آتش‌نشان داوطلب در شیراز داشته باشیم.

عیدی پور همچنین اعلام کرد که بانوان آتش‌نشان داوطلب به عنوان سفیران و مدرسان در محلات معرفی خواهند شد.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز نیز در این مراسم گفت: داوطلبان آتش‌نشان باید تبدیل به یک لشکر شوند تا در این شهر ایمنی کامل برقرار شود.

غلامرضا غلامی، با اشاره به حادثه تلخ آتش سوزی فرصت شیرازی و مرگ سه کودک، عنوان کرد: آموزش می‌توانست جان این کودکان را نجات دهد، اما چون آموزش لازم ندیده بودند کودکان را به طبقه بالا برده بودند تا از آتش در امان باشند، اما نمی‌دانستند دود به طبقه بالا می‌رود و سبب حادثه تلخ‌تری می‌شود.

غلامی با بیان اینکه گسترش آتش‌نشانان داوطلب سبب نجات جان افراد بیشتری می‌شود، تاکید کرد: در این ایام محرم و حضور در تکیه‌ها می‌توان جلوی خیلی از اتفاقات گرفت و این یک برنامه نمایشی و فرمایشی نیست بلکه یک کار عملیاتی است که با توجه به آن‌ها می‌توان سطح ایمنی جامعه را افزایش داد و از اتفاقات تلخ پیشگیری کرد.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی با اشاره به توانمندی بانوان و نقش آنان در مدیریت بحران و اینکه مرکز ثقل یک خانواده بانوان هستند گفت: در هر حوزه‌ای که بانوان آموزش ببینند این انتقال آموزش هم به فرزندان صورت می‌گیرد و هم به همسر و بقیه اعضای خانواده به همین دلیل بانوان را مخاطب طرحی قرار دادیم تا بتوانیم آموزش خدمات ایمنی و آتش نشانی را فراگیر کنیم.

رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای شهر شیراز با بیان اینکه طرحی را در حوزه‌ی آموزش شهروندی برای بانوان در نظر گرفتیم که در سطح محلات برگزار شود ادامه داد: برای این طرح که با نام بام نام گذاری شده است از سال گذشته ردیف بودجه کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری قرار گرفت و مصوب شد بانوان محلات تحت آموزش خدمات ایمنی و آتش نشانی قرار بگیرند.

افسانه خواست خدایی با اشاره به وجود ۱۷۶ محله در شیراز گفت: در هر محله چهار بانو در حوزه‌ی خدمات ایمنی آتش‌نشانی و موضوعاتی که ضرورت یک خانواده در حوزه‌های بحران را ایجاد می‌کند آموزش می‌بینند.

خواست خدایی این طرح را در سطح کشور بی نظیر عنوان کرد و افزود:طرح بام همکاری مشترکی از معاونت برنامه ریزی کمیته‌ی خانواده و بانوان و سازمان آتش‌نشانی است که طبق بررسی‌های انجام شده چنین طرحی که آموزش همگانی برای بانوان کل شهر باشد در سطح کشور انجام نشده و این امر بی‌نظیر است.

عضو هیات رئیسه شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه بانوان محلات پس از آموزش خدمات ایمنی گواهینامه دریافت می‌کنند افزود: بانوان بعد از آموزش در سطح یک مربی هستند که می‌توانند به افراد دیگر محله آموزش ایمنی و آتش نشانی داشته باشند و افراد را با مدیریت در بحران‌ها آشناکنند.

خواست خدایی این آموزش‌ها برای بانوان را رایگان عنوان کرد و اظهار داشت: در مرحله اول استقبال بسیار خوبی برای ثبت نام آموزش داشتیم که فعلا سعی کردیم از بانوان یاوران شورا، خبرنگاران، بانوان دانشگاهی و حوزه و فعالان اجتماعی در محلات ثبت نام کنیم.

رئیس کمیته بانوان و خانواده شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه ۷۰۴ بانو تحت آموزش قرار می‌گیرند افزود: در این طرح که برای اولین بار در شیراز اجرا می‌شود شاهد یک آموزش همگانی در حوزه‌ی ایمنی و خدمات آتش‌نشانی هستیم.

خواست خدایی گفت: کلاس‌های آموزشی بر اساس استاندارد سازمان اتش نشانی در سطح‌های مختلف برگزار می‌شود که افرادی که آموزش می‌بینند ابتدا آموزش مقدماتی است و سپس در مراحل بعد آموزش‌ها تکمیلی خواهد شد.

او افزود: علاوه براینکه بانوان در سطح محلات می‌توانند به افراد آموزش دهند در فرهنگسرا‌ها و باغات بانوان نیز تیم‌هایی را برای آموزش به بانوان مستقر خواهیم کرد تا این آموزش همگانیو فراگیر شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار