رئیس اتحادیه فلزتراش و ماشین سازان کرج گفت: سیاست‌ها در بخش کلان کشور باید کمک کننده تولید باشد و انگیزه‌های تولید و توسعه را بالا ببرد تا از فرار مهارت‌ها و استعداد‌ها و ورشکستگی‌های احتمالی جلوگیری کند.

رضا صنعتی  اظهار کرد: مجموعه صنوف فلزتراش و ماشین سازان استان البرز با در اختیار داشتن گارگاه‌های تولیدی و خدمات فنی در کنار یکدیگر یک مجموعه صنعتی را تشکیل می‌دهند که خود زیربنای صنایع دیگردر سطح کشور هستند و در بسیاری از مشاغل و صنایع از ملزومات ساخته و تولید شده این صنوف استفاده می‌شود، اما با توجه به وجود صنایع مادر و کارخانجات تولیدی در استان به استفاده از توانمندی‌ها و پتانسیل‌های تولیدی و خدماتی آن توجه کافی نمی‌شود.

وی افزود: قطعه سازی شامل ساخت و تولید کلیه قطعات صنعتی، خودرویی و صنایع و هیدرولیکی و نیز تراشکاری خدمات صنعتی و تراشکاری خدمات اتومبیل و نیزقالب سازی ریخته گری  از جمله فعالیت‌های این صنوف است. اتحادیه حدود ۷۰۰ عضو دارد که از این تعداد حدود ۵۰ درصد از آن‌ها در بخش تولیدی در حال فعالیت هستند که بخش بزرگی از ماشین‌سازی، تراشکار و ریخته گری قطعات مورد نیاز صنایع و ماشین آلات را انجام می‌دهند؛ بنابراین با توجه به توانمندی عظیمی که این صنوف در فعالیت‌های صنعتی دارد و نیز صنعتی بودن استان البرز، نیازمند توجه بیشتر صنایع و کارخانجات استانی و نیز حمایت مدیران به این صنوف است.

صنعتی در ادامه خاطرنشان کرد: استان البرز از پتانسیل فنی بالایی در سازندگی، تولید و صنعت بهره می‌برد و پیشگام علم و فناوری است که واحد‌های تولیدی آن برند‌های مطرح در سطح کشور هستند. چرا با وجود کارگاه‌های تولیدی و خدمات فنی که در این صنوف با هدف اشتغالزایی و تولید راه اندازی می‌شود باید ماشین‌آلات آن فرسوده باشد و مواد اولیه مورد نیازش با قیمت‌های بالا و گا‌ها از بازارسیاه تهیه شود.

رئیس اتحادیه فلزتراش و ماشین سازان یاد آور شد: با وجود هزینه‌های تامین مواد اولیه و دارایی و دستمزد و بیمه کارگر ماشین آلات را به تنهایی نمی‌توان تعویض و جایگزین کرد. از طرفی بیشتر ابزار و ماشین آلات مورد نیاز و مواد اولیه این صنف وارداتی است و در بخش ماشین آلات و برخی از ابزار‌ها به واسطه تکنولوژی و دقت و متریال خاصی که دارند در این بخش تولید داخلی نداریم؛ لذا نیاز به تسهیلات و حمایت هست تا با واردات و تعویض ماشین آلات تولید را قوت بیشتری ببخشیم.

وی با بیان اینکه راه اندازی یک کارگاه با توجه به ماشین آلات و پرسنل نیاز به میلیارد‌ها تومان سرمایه دارد افزود: هر چند بازارکار و فروش برای این صنف وجود دارد، اما بنای ادامه آن در ایجاد انگیزه بیشتر است. نگاه مدیران و مسئولین استانی و کشوری به این بخش از صنعت باید صنفی صنعتی و فنی باشد. اگر قرار است تولید افزایش یابد باید در ریشه نمو پیدا کند و در تقابل با صنایع بزرگتر از این استعداد‌ها استفاده کرد. اگر مدیران استانی دغدغه حل مشکلات این صنف را دارند باید این صنف و صنعت را درک کرده و از جنس آن‌ها باشند. اگر اقدامی هست در قالب کارگروه اصناف صاحب نظر و آگاه را سازماندهی کرده و به جلسات خود دعوت کنند و در گفتمان‌های رو در رو افکار و نظرات مفید را جمع آوری و نسبت به حل مشکلات اصناف اقدام کنند. اینکه طرحی مطرح و فقط به کاغذ و جلسات محدود شود نیاز اصناف برطرف نخواهد شد. اصناف به طرح‌های عملیاتی نیاز دارند.

وی با اشاره به اینکه اصناف در تمام رویداد‌ها همراه مسئولین بوده‌اند افزود: اصناف برای انجام وظایف اقتصادی دارایی و اجتماعی خود همیشه همراه مسئولین بوده اند در حالی که در مقابل این همراهی توجه و حمایت کافی را دریافت نمی‌کنند. در حال حاضر رقم‌های پرداخت مالیاتی بالاست و با توجه به شرایط فعلی شایسته اصناف نیست. در حالی که مشاغل رشدی نداشته با افول هم مواجه است. سیاست‌ها در بخش کلان کشور باید کمک کننده تولید باشد و انگیزه‌های تولید و توسعه را بالا ببرد نه اینکه موجب فرار مهارت‌ها و استعداد‌ها و ورشکستگی‌های احتمالی بشود.

وی در خصوص مشکل این اتحادیه با توجه به صدور مجوز از طریق سامانه نوین اصناف اظهار کرد: این سامانه نقایصی دارد و تمام صنوف برای گرفتن جواز کسب از طریق آن با چالش‌هایی مواجه هستند صنوف مرتبط با این اتحادیه هم، چون تولیدی و خدمات فنی محسوب می‌شوند قانون پیش بینی کرده کسی که مسئول کارگاه است باید خودش فنی و دارای مدرک دانشگاهی مرتبط باشد یا یک فرد به عنوان مباشر را معرفی کند. این موضوع در سامانه دیده نشده و سازمان فنی و حرفه‌ای هم که قبلاً در زمان کمتری به استعلام‌ها پاسخ می‌داد اکنون طی دو تا سه ماه طول می‌کشد تا پاسخ بدهد. این موضوع واحد‌های صنعتی و صنفی را با مشکل مواجه کرده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.