مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: امکان ترشیدگی میوه خرما در نخلستان‌های استان بوشهر وجود دارد که نیاز به پیشگیری دارد.

احمد سبحانی مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه این استان در عرصه نخلستان از ظرفیت‌های مهمی برخوردار است اظهار داشت: اکنون تولید خارک و رطب از نخیلات استان بوشهر آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این روزها شاهد افزایش رطوبت نسبی در نقاط مختلف استان بوشهر هستیم افزود: وزش بادهای گرم و افزایش رطوبت مشکلاتی در تولید محصول نخیلات در این استان فراهم می‌کند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر یکی از تهدیدات جدی برای محصول نخیلات را رطوبت و افزایش بادهای گرم دانست و گفت: با توجه به اعلام هواشناسی استان بوشهر مبنی بر افزایش شدید رطوبت نسبی هوا و تداوم آن، احتمال ترش شدن میوه‌های خرما در اثر تجمع آب در زیر کاسبرگ میوه، افزایش رطوبت نسبی در بخش داخلی خوشه، بین میوه‌ها و تشدید فعالیت قارچ نظیر Aspergillus spp.   و Alternaria spp.  بسیار زیاد است.

سبحانی اضافه کرد: نرم شدن میوه خرما از کنار و پهلو، ترک خوردن پوست و سیاه شدن آن و افزایش فعالیت آفات انباری ثانویه و بوی ترشیدگی از علائم این عارضه میوه خرما است.

وی مدیریت جلوگیری از این عارضه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای جلوگیری از عارضه ترشیدگی میوه خرما می‌توان به کاهش رطوبت از طریق پرهیز از آبیاری زیاد یا بدون موقع در زمان تبدیل خارک به رطب، تنک کردن و هرس اصولی خوشه در مراحل گرده‌افشانی و آرایش خوشه و همچنین سمپاشی با سموم حفاظتی از جمله ترکیبات مسی در مراحل انتهایی رنگ شدن میوه‌ها با در نظر گرفتن زمان، دما و وضعیت تابش آفتاب اشاره کرد.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان بوشهر از روش‌های پیشگیرانه برای کنترل این عارضه را تنک و تنظیم تعداد خوشه‌های خرما متناسب با توان درخت دانست و تصریح کرد: پرهیز از آرایش دو خوشه بر روی یک قاعده برگ در مرحله آرایش خوشه، هرس بخش میانی و یا یک چهارم انتهایی خوشه‌ها نیز تأثیر مطلوبی در تهویه خوشه و پیشگیری از این عارضه دارد.

سبحانی تأکید کرد :به دلیل بالا بودن شدت نور آفتاب و افزایش گرما در شرایط کنونی در صورت لزوم، سمپاشی باید در ساعات آغاز یا پایانی روز انجام شود و در شرایط استان بوشهر ترکیبات مسی برای نقاط مرتفع و باغات که در مرحله خارک هستند قابل توصیه است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.