ابراهیم شیرانی گفت: ۳۲ واحد صنعتی و ۱۵۰ واحد خانگی پرورش قارچ با تولید سالانه ۶ هزار و ۵۰۰ تُن محصول در چهارمحال و بختیاری فعال است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برخی واحدهای خانگی به دلیل عدم وجود نقدینگی و سرمایه در گردش به حالت نیمهتعطیل درآمدهاند.
وی با اشاره به اینکه برای تولید هر یک کیلوگرم قارچ پنج کیلوگرم کمپوست نیاز است و همین هزینه سنگینی برای تولیدکننده دارد، افزود: کارگاههای کوچک تولیدی معمولا به دلیل نوسانات بازار و نداشتن زنجیره تامین مستقیم دچار ورشکستگی میشوند.
بیشتر بخوانید
شیرانی اضافه کرد: تولیدکنندگان بزرگ بازار فروش مطمئن خودشان را دارند، اما تولیدکنندگان کوچک اگر نتوانند خود را با نوسانات بازار تطبیق دهند دچار ضرر و زیان میشوند و سرمایه خود را از دست میدهند.
وی عنوان کرد: از این رو باید از طریق مدیریت صنایع ورود پیدا کرد و از مرحله تامین کمپوست تا مرحله بازاریابی و فروش در کنار این تولیدکنندگان بود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هماکنون یک واحد تولید کمپوست فعال و یک واحد نیمهفعال در استان وجود دارد.