علی حیدری در بازدید از محل رانش خطول انتقال آب شرب مشگین شهر گفت: پایدار سازی لولههای آب آسیبدیده از رانش زمین در این شهرستان ظرف مدت ۴ ساعت انجام و آب شرب این شهر برقرار شد، ولی بهدلیل موقعیت خاص جغرافیایی این منطقه شکسته شدن خط انتقال بارها در این مسیر اتفاق افتاده که برای جلوگیری از این امر سبک سازی حجم کوه محل رانش به عنوان اقدام اولیه در حال انجام است.
او افزود:در حال حاضر مقدار ۳۵۰ لیتر بر ثانیه از خیاو چای و ۱۰۰ لیتر برثانیه نیز از محل نهر خاتون آب به تصفیه خانه مشگینشهر تحویل داده میشود که جهت جلوگیری از کمبود، مصرف بهینه آب از سوی شهروندان مورد انتظار است.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل بیان کرد:اقدامات فنی و مهندسی و سازهای اساسی برای تثبیت لولههای انتقال آب شرب در محل رانش به جهت موقعیت خاص جغرافیایی منطقه در دست مطالعه بوده و اجرای آن نیازمند ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار میباشد.
حیدری افزود:کل پروژه آبرسانی مشگینشهر به طول ۱۶ کیلومتر و احداث مخزن ۵ هزارمترمکعبی است که فاز دوم این پروژه خط انتقال از سد احمدبیگلو تا میرکندی، احداث سه ایستگاه پمپاژ و سه مخزن است که ۷هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
او گفت:طرح آبرسانی مشگین شهر در ۲ فاز در دست اجراست که فاز اول آن انتقال آب از طریق لوله به طول ۶/۵ کیلومتر و احداث مخزن ۵ هزارمترمکعبی میباشد. او تصریح کرد:مصرف سرانه آب در مشگینشهر ۲۱۷ لیتر در ثانیه است که با در نظر گرفتن هدررفت شبکه، باید حداکثر نیاز مصرف سرانه ۲۳۰ لیتر در ثانیه باشد و این در حالی است که به طور متوسط بیش از ۴۲۰ لیتر در ثانیه آب از رودخانه خیاوچایی وارد تصفیهخانه میشود.
او اظهار کرد:کاهش دبی رودخانه خیاوچایی و کمبود آب آشامیدنی و کشاورزی، فرسوده بودن شبکه توزیع در داخل شهر، توسعه غیر اصولی و خارج از طرح تفصیلی شهر، دستکاری کنتورهای مصارف خانگی و برداشتها و انشعابات غیرمجاز، تبدیل روستاها به شهر و افزایش نیاز به مصرف آب از جمله مشکلات پیش روی تامین آب در مشگینشهر است.