حجتالاسلام سید محمود عرب با تأکید بر اینکه دولت به دنبال ایجاد نهضت مهارت آموزی برای توسعه اشتغال است، اظهار کرد: در گام اول انقلاب ایجاد نهضت سوادآموزی در اولویت بود و در گام دوم انقلاب، توسعه نهضت مهارتآموزی است که میتواند راه برونرفت از مشکلات باشد.
وی با بیان این که برنامهها را در سه بخش کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت دنبال خواهیم کرد، گفت: در برنامههای کوتاهمدت ارائه آموزشهای تخصصی را در دستور کار داریم.
وی، گروههای هدف فنی و حرفهای استان را ۱۹ مورد ذکر کرد و افزود: متقاضیان فنی و حرفهای استان را به طور عمده شاغلان بنگاههای اقتصادی، دانشآموزان، دانشجویان، زندانیان، سربازان، ساکنان مناطق روستایی، زنان سرپرست خانوار، معتادان و کودکان خیابانی تشکیل میدهند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم با بیان اینکه از گروههای هدف خاص این اداره کل، دانشجویان هستند گفت: برای دانشجویان این زمینه وجود دارد تا در قالب طرحی موسوم به کهاد در کنار رشته تحصیلی خود، یکرشته مهارتی مرتبط یا غیرمرتبط آموزش ببینند تا فاصله بین دانش و نیاز بازار را کمتر کند.
عرب ادامه داد: در خصوص فارغالتحصیلان هم طرحی بنام نخلستان را با کمک پارک علم و فناوری در دست اقدام داریم که بر اساس آن برای آن دسته از افراد فارغالتحصیلی که موفق به یافتن شغل نشدند سه تا ۶ ماه آموزش اشتغالهای نوظهور را فرا میگیردند و در قالب این آموزشها تمام فارغالتحصیلان جذب بازار کار میشوند.
وی، آموزش در محیط واقعی کار را از طرحهای دیگر در مهارتآموزی برشمرد و گفت: در قالب این طرح، هر واحد صنعتی و تولیدی تا ۱۵ نفر را تحت پوشش و آموزش قرار میدهد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۱ حرفه در هشت مرکز آموزش فنی و حرفهای دولتی با ۵۴ کارگاه آموزشی ثابت به متقاضیان آموزش داده میشود. همچنین ۴۲۰ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد در چهار خوشه آموزشی خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی دارای مجوز هستند که از این تعداد ۲۴۰ آموزشگاه فعالیت دارند.
عرب با اشاره به عملکرد این ادارهکل در راستای تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان قم در ۴ ماهه نخست سال جاری موفق به صدور ۳۹ مجوز آموزشگاه آزاد شده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ در مجموع بیش از ۱۷۰ مجوز آموزشگاه آزاد و ۴۰ مجوز مراکز جوار و بین کارگاهی صادر شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم در ادامه اظهار کرد: در بخش پرداخت تسهیلات در سال گذشته ۸۷۲ نفر به بانکها برای گرفتن تسهیلات اشتغالزایی معرفی شدهاند که تا به ۶۱۹ نفر از واجدین شرایط تسهیلات پرداخت شده است.
عرب درخصوص آخرین وضعیت از رصد اشتغال مهارت آموختگان این ادارهکل گفت: در ۴ ماهه سال جاری حدود ۷۱ نفر از دانشآموختگان مراکز آموزشهای فنی و حرفهای استان قم به اشتغال رسیدهاند. این آمار در کل سال ۱۴۰۱ حدود ۱۹۲ نفر بوده است.
وی در خصوص تعهدات آموزشی این ادارهکل در سال ۱۴۰۲، خاطرنشان کرد: این ادارهکل در سال جاری در بخش دولتی ۱ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۶۷۰ نفر ساعت و در بخش خصوصی ۲ میلیون و ۷۸۷ هزار و ۹۱۳ نفر ساعت تعهد آموزش دارد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان قم تاکید کرد: اجرای طرح تابستانی مهارت با هدف کمک به هدایت تحصیلی دانشآموزان جزء برنامه میان مدت ما محسوب میشود.
عرب افزود: این طرح با مشارکت سازمان فنی و حرفهای و ۷ دستگاه اجرایی و دولتی انجام میشود، هدف از اجرای طرح تابستانه مهارت، غنیسازی اوقات فراغت دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در استانهاست.
وی خاطرنشان کرد: ۴۱ حرفه در آموزشگاهها و مراکز دولتی در این طرح به صورت رایگان آموزش داده میشود، همچنین ۲۵ حرفه نیز در مراکز آزاد به مخاطبین هدف درحال ارائه است.