رئیس مؤسسه ISC گفت: در رتبه بندی منتشر شده در سال ۲۰۲۳ شانگ های، ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شده اند.

سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC گفت: رتبه­ بندی شانگ‌های یکی از معتبرترین رتبه­ بندی‌های جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگ‌های ژیائوتنگ منتشر می ­شود. این رتبه بندی برای اولین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بین‌المللی منتشر شد و از آن سال به بعد به‌طور سالانه به روز می‌شود.

او ادامه داد: در رتبه بندی منتشر شده در سال ۲۰۲۳ شانگ های، ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شده اند که دانشگاه ­های هاروارد و استنفورد و موسسه MIT از ایالات متحده به ترتیب رتبه­ های اول تا سوم را از آن خود کرده اند. 

وضعیت دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی شانگ‌های ۲۰۲۳

وی گفت: در این بین تعداد ۱۰ دانشگاه نیز از ایران حضور یافته اند. حضور دانشگاه‌های ایران در این نظام رتبه بندی اولین بار با یک دانشگاه (دانشگاه تهران) در سال ۲۰۱۴ بوده است. تعداد دانشگاه‌های کشور در رتبه بندی شانگ‌های از ۱۱ دانشگاه در سال گذشته به ۱۰ دانشگاه رسیده است.

در رتبه بندی سال ۲۰۲۳ دانشگاه تهران توانست با کسب رتبه در بازه ۵۰۰-۴۰۱ در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرد و رتبه اول دانشگاه‌های ایران را از آن خود کند.

رئیس ISC در ادامه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در بازه رتبه ­ای ۶۰۰-۵۰۱ و دانشگاه صنعتی امیرکبیر در بازه رتبه ­ای ۷۰۰-۶۰۱ به ترتیب رتبه دوم و سوم ایران را کسب کرده­ اند. 

رئیس ISC گفت: در رتبه بندی جهانی شانگ‌های سال ۲۰۲۳،  ۱۱ کشور اسلامی حضور دارند. عربستان، جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، مصر و پاکستان به ترتیب با ۱۲، ۱۰، ۸، ۷ و ۶ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را داشته اند.

وی ادامه داد: به لحاظ بهترین رتبه، کشور عربستان سعودی با رتبه‌­­ ۱۵۰-۱۰۱ در رتبه اول، مصر با رتبه ۳۰۱-۴۰۰ در رتبه دوم و جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و مالزی با رتبه ۵۰۰-۴۰۱ به صورت مشترک در رتبه سوم قرار گرفتند.

رئیس مؤسسه ISC گفت: در رتبه بندی شانگ های، دانشگاه ­هایی مورد ارزیابی و رتبه ­بندی قرار می­ گیرند که دارای برندگان جایزه نوبل، برندگان مدال فیلدز، محققان پراستناد و یا مقالات منتشر شده در نشریات نیچر و ساینس باشند. علاوه بر این، دانشگاه­ هایی که تعداد قابل قبولی از مقالات نمایه شده در نمایه استنادی توسعه یافته علوم [۱] و نمایه استنادی علوم اجتماعی [۲] داشته باشند را نیز شامل می‌شوند. در مجموع بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه در واقع رتبه بندی شده اند و ۱۰۰۰ دانشگاه برتر منتشر شده است.

وی ادامه داد: شانگ‌های یکی از نظام ­های معتبر رتبه­ بندی در سطح بین المللی است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیئت علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار به کار برده شده در نظام رتبه بندی شانگ‌های است که توسط شش شاخص ارزیابی می­ شوند. این ۶ شاخص عبارتند از: تعداد فارغ التحصیلان برنده جایزه نوبل یا مدال فیلدز، تعداد اعضای هیئت علمی برنده جایزه نوبل یا فیلدز مدال، تعداد محققان پراستناد، تعداد مقالات منتشر شده در نشریات نیچر و ساینس، تعداد مقالات نمایه شده در نمایه‌نامه‌های توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان.

فاضل زاده گفت: منابع گردآوری داده در این رتبه ­بندی شامل وب سایت های جوایز نوبل، مدال فیلدز، پایگاه­‌های اطلاعاتی و اطلاعات آماری دولتی است. اطلاعات پژوهشی دانشگاه‌ها نیز از پایگاه استنادی WOS استخراج می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۱ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
بررسی‌ها نشان می‌دهد که توسعه کیفی دانشگاه آزاد به بن بست خورده است. این موضوع دلایل بسیاری دارد موضوع مهم اما این است که مدیران جدید این دانشگاه نیز بعد از تغییر و تحولات گسترده هنوز نتوانسته اند در مسیر این دانشگاه بزرگ تغییر ریل ایجاد کنند. سال تحصیلی جدید بزودی آغاز می شود اما دانشگاه آزاد همچنان چون اقیانوسی به عمق یک وجب خودنمایی می‌کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
تمام دانشگاهها دچار افت شدید علمی هستند در آینده عواقب انرا میبینیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۶ ۲۴ مرداد ۱۴۰۲
روزنامه منتسب به دانشگاه آزاد چندی پیش گزارشی درمورد افت جایگاه دانشگاه‌های دولتی در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی منتشر کرد؛این ادعای کذب سوای اینکه ایجاد ناامیدی می‌کند و تلاش‌های دانشگاهیان و مسئولان آموزش عالی برای ارتقای جایگاه علمی کشور را زیرسوال می‌برد، این سوال را مطرح می‌کند که این دانشگاه چرا خود در نظام‌های رتبه‌بندی جایگاهی ندارد؟
آخرین اخبار