طیبه ابوالقاسمی بیشتر از ۱۵ سال است به همراه همسر و فرزندانش ساکن انگلیس است و به عنوان یک بانوی مسلمان و محجبه در مهد کشور‌های اروپایی دایره وسیعی از دوستان اروپایی با ملیت‌های مختلف دارد.

طیبه ابوالقاسمی بیشتر از ۱۵ سال است به همراه همسر و فرزندانش ساکن انگلیس است. آتنا دخترش ۱۰ ماهه بوده که با هدف تحصیل به انگلیس می‌روند و حالا سال‌هاست به عنوان یک بانوی مسلمان و محجبه در مهد کشور‌های اروپایی ساکن و دایره وسیعی از دوستان اروپایی با ملیت‌های مختلف دارد، حتی در میان دوستان خود به رابطه با افراد مسیحی هم اشاره دارد. در میان گفته‌ها و صحبت‌هایش متوجه می‌شوم او هرچند ساکن انگلیس بوده، اما به کشور‌های مختلف از جمله فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و پرتغال هم سفر کرده است.

او صحبت‌های جالبی دارد، از جمله اینکه با حجاب خود برای زندگی در این کشور نه تنها مشکلی ندارد بلکه سایرین نیز به اعتقاد او احترام می‌گذارند و هویت وی را با چنین حجابی پذیرفته‌اند. حالا او نماد و یک برند از زن مسلمان محجبه است. دوستان اروپایی طیبه به او اعتماد کامل دارند و در جمع‌های مختلف و میهمانی‌ها با آرامش و ظاهر یک مؤمنه ایرانی حاضر می‌شود. حالا او با بازگو کردن دلیل حجاب، نماد سادگی و اصالت یک زن مسلمان در اروپا توانسته اعتمادبه‌نفس و هویت خود را به تنها دخترش آتنا هم منتقل کند.

تلاش او بر این بوده تا سایرین با دیدن طیبه تصور درستی از حجاب و اسلام و به خصوص زن مسلمان داشته باشند؛ نمونه زن ایرانی که می‌تواند تحصیلکرده باشد و در عین آراستگی با پوشش کامل در یک کشور اروپایی زندگی کند. پرونده این هفته «کاشانه» با نگاه به گرایش افراطی بانوان ایرانی به «عمل‌های زیبایی» و «خودآرایی» بهانه‌ای شد با او گفت‌وگویی داشته باشیم و نحوه زندگی بانوان اروپایی را در این زمینه جویا شویم.

وی در حالت کلی معتقد است چشم و هم‌چشمی در کشور‌های اروپایی بی‌معنی است و نظر دیگران درباره ظاهر و زندگی اهمیت ندارد، به دلیل همین نگاه عمدتاً ساده هستند و اعتقاد دارند همین سادگی بخشی از لذت بردن زندگی محسوب می‌شود. اولویت اروپایی‌ها راحت بودن است و خودشان را با موضوعات مختلف ظاهری و چشم و هم‌چشمی در هیچ قالبی درگیر نمی‌کنند.

طیبه به «جوان» می‌گوید: در این سال‌ها تلاش کرده‌ام ذهنیت شکل‌گرفته در اروپایی‌ها را نسبت به حجاب و زن مسلمان تغییر دهم. این تصور وجود داشت که زن با حجاب مسلمان به ظاهر خود اهمیتی نمی‌دهد یا بهداشت را رعایت نمی‌کند. من با این تصور مبارزه کردم و نشان دادم می‌توان در عین آراستگی، مرتب بودن و اهمیت به ظاهر، حجاب را به صورت کامل حفظ کرد. از طیبه درباره نحوه آراستگی زنان اروپایی می‌پرسم و او پاسخ می‌دهد: زنان اروپایی به هیچ عنوان هنگام کار آرایش نمی‌کنند و آرایش فقط مخصوص مراسم‌های خاص است، اما دو گروه از جمله نوجوانان کم‌سن و سال و افراد مسن در حد ریمل و خط چشم آرایش دارند و اینگونه نیست که آرایش چهره اصلی آن‌ها را تغییر دهد یا به نوعی باشد که به اعضای صورت آسیب بزند. وی می‌افزاید: در جلسات، مراسم‌های معمولی، تفریح، پارک و زندگی روزمره کسی آرایش نمی‌کند و صرفاً سلبریتی‌های مشهور همواره آرایش خیلی غلیظی دارند.

یکی از نکات جالب توجه و مورد اشاره در صحبت‌های طیبه موضوع عمل‌های زیبایی یا اقدامات صورت‌گرفته روی صورت برای زیبایی است. وی در این زمینه می‌گوید: در کشور‌های اروپایی بعضاً دیده می‌شود برخی افراد و حتی کسی که مجری تلویزیون است، نقص ظاهری دندان دارد که در چهره آن‌ها تأثیرگذار است، اما نه تنها لمینت و عمل زیبایی انجام نمی‌دهد بلکه حتی ارتودنسی ساده هم نمی‌کند. در کلام طیبه این جمله چند بار تکرار شد که در اروپا همه برای خودشان زندگی می‌کنند، اما در ایران افراد دنبال جلب توجه دیگران هستند و این از سویی به خطر کمبود‌های شخصیتی برمی‌گردد و از سوی دیگر نشان‌دهنده چشم و هم‌چشمی زیاد است.

وی می‌گوید: در شهر لندن که ثروتمندترین شهر جهان محسوب می‌شود، اگر ببینید کسی بینی عمل کرده در ۹۹ درصد موارد یا ایرانی یا عرب است و چیزی به عنوان عمل بینی بین اروپایی‌ها رواج ندارد.

با طیبه درباره وضعیت آرایشگاه‌ها هم صحبت کردیم و کاشت ناخن را که یکی از موارد مبتلابه میان دختران و بانوان است، مطرح کردیم. وی بیان می‌کند: در اروپا فعالیتی تحت عنوان ناخن‌کاری وجود دارد، اما نه برای کاشت، بلکه افراد عمدتاً برای برای لاک‌زدن و رسیدگی‌هایی همچون صاف کردن اطراف ناخن مراجعه می‌کنند. نکته دیگر جالب توجه در صحبت‌های طیبه میزان درگیری با فضای مجازی است که طبق گفته‌های او زنان اروپایی در حد به اشتراک گذاشتن تفریحات ساده خود در فضای مجازی فعال هستند و از آنجا که زایمان‌ها در اکثر موارد طبیعی است، بنابراین کسی قبل از زایمان مثل برخی ایرانی‌ها فرصت آرایش کردن و رسیدگی به خود ندارد که عکس آن را در فضای مجازی منتشر کند.

رضایتمندی از خود نکته کلیدی در گفته‌های طیبه است. وی می‌گوید: در حالی که شاید ما برای یک پارک رفتن درگیر هماهنگ کردن رنگ لباس، کتانی و کلاه خود هستیم، اما یک فرد اروپایی ساده‌ترین و راحت‌ترین لباسش را می‌پوشد، چون اعتقاد دارد این راحتی باعث لذت بردن وی از زندگی می‌شود یا در مثالی دیگر دوستان مختلف من بار‌ها و بار‌ها یک لباس را در چندین میهمانی استفاده می‌کنند.

طیبه ابوالقاسمی در مثالی می‌گوید: برخی اروپایی‌ها لک‌های قابل توجهی در صورت خود دارند در حالی که حتی به اصلاح آن در قالب عمل زیبایی فکر هم نمی‌کنند و با اعتمادبه‌نفس کامل اعتقاد دارند طبیعت بدن آن‌ها اینگونه است، به راحتی با آن روبه‌رو می‌شوند و از نمایش آن مقابل چشم دیگران ابایی ندارند. متأسفانه زنان ایرانی به رغم اینکه ایرادی ندارند و اتفاقاً زیبا هم هستند، اما به شکل قابل توجهی روی به عمل زیبایی آورده‌اند تا جایی که همه شبیه هم شده‌اند و هیچ کسی خودش نیست. به اعتقاد وی اعتمادبه‌نفس کافی و رضایتمندی در سبک رفتار و زندگی اروپایی‌ها موج می‌زند تا جایی که در قیاس با ایران سختگیری برای پوشش و ظاهر ابداً وجود ندارد.

وی تأکید می‌کند: شاید گفته‌های من صددرصد نباشد، اما آنچه گفتم در حیطه تجربیات و اطرافیان من است و آنچه من در این سال‌ها دیده‌ام، سادگی و رضایتمندی از خود است.

منبع: جوان آنلاین

برچسب ها: زنان اروپایی ، حجاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
من سالیان سال با اروپایی ها در ارتباط بودم، حرف های این خانم کاملا درسته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
این خانم خودش تغییر کرده به جای اینکه بخواد دیگران را تغییرش بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲
خوب که چی