وزارت محیط زیست، برنامه ریزی عمرانی و تغییرات اقلیمی ترکیه در ۱۶ اوت به طور رسمی با ساخت سد الجزیره بر روی رودخانه دجله در استان شرناق موافقت کرد.
پس از گزارشهای رسیده به وزارت محیط زیست، برنامه ریزی عمرانی و تغییرات اقلیمی ترکیه که شامل ارزیابیهای نهایی بود، این وزارتخانه تایید علمی خود را برای احداث سد در محل مذکور اعلام کرد.
اگرچه هنوز تاریخی برای شروع پروژه سد الجزیره تعیین نشده، اما ارسلان تاتار، نماینده استان شرناق در پارلمان ترکیه اعلام کرد که این سد در روستای میسوری در منطقه قرسک در دره بین کوه جودی و کبار در منطقه الجزیره ساخته میشود.
طبق اطلاعات اعلام شده، ساخت این سد ۴۱ متری سه سال به طول خواهد انجامید و ظرفیت ذخیره سازی ۳۸۱ میلیون متر مکعب آب را خواهد داشت. این پروژه فقط یک سد معمولی نیست، بلکه پروژهای برای تولید برق و آبیاری زمینهای کشاورزی است و بخشی از پروژه «گپ» است.
پروژه ساخت سد الجزیره در ۲۴ مه ۲۰۱۳ به دولت ترکیه ارائه شد، اما مشکلات مختلف و مطرح شدن پروژه سد ایلیسو منجر به توقف این پروژه شد. این پروژه مجددا در ۲۹ آوریل ۲۰۱۹ به دولت ترکیه ارائه شد، اما کمیته مشترک ارزیابی امور سدها و اداره پروژههای استراتژیک بلندمدت دولت ترکیه علیرغم رد این پروژه، تصمیم به تعویق آن گرفتند.
گفتنی است دولت ترکیه بر روی رودخانه دجله که طولانیترین رودخانه خاورمیانه است و طول آن به دو هزار و ۸۰۰ کیلومتر میرسد، شش سد بزرگ و دهها پروژه تولید برق ایجاد کرده است.
برای منافع خودش هر کاری میکنه
حتی با روس و اسرائیل و امریکا هم رابطه همزمان داره
اینجا هم دولت خرجش رو از جیب مردم توی بورس در میاره
باید ببینیم تولیدات کشاورزی ترکیه قبل و بعد از زدن سدا چقدر فرق کرده و اگه فرقی نکرده اقدامات خصمانه محسوب میشه