در قانون رفع موانع توسعه صنعت برق پیشبینیشده صنعت و بخش اداری در سال ۱۴۰۲، یک درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنند، در چنین شرایطی صنایع میتوانند اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند و برق مورد نیاز خود را از این طریق دریافت کنند.
در صورت عدم امکان ساخت نیروگاه نیز، صنایع و ادارات میتوانند از طریق تابلوی برق سبز که از ابتدای خرداد در بورس انرژی راه اندازی شده اقدام به خرید برق تجدیدپذیر و نیاز خود را تامین کنند.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در این خصوص گفت: معاملات برق در بورس انرژی شرایط بهتری پیدا کرده و حدود ۱۲۰ میلیون کیلووات ساعت از ابتدای راه اندازی تابلوی سبز خرید و فروش شده است.
او با اشاره به اینکه تابلوی برق سبز به منظور توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر ایجاد شد گفت: به منظور ایجاد تقاضای لازم، ادارات و صنایع ملزم به تامین بخشی از برق مورد نیاز خود از طریق تابلوی سبز و نیروگاههای تجدیدپذیر شدند که این تقاضا سال به سال افزایش پیدا خواهد کرد.
این مقام مسئول افزود: به عنوان مثال صنایع که مطابق قانون، امسال باید ۱ درصد از تقاضای برق خود را از این طریق تامین میکردند، سال آینده این میزان به ۲ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. این الزام طی پنج سال تا ۵ درصد افزایش پیدا میکند و صنایع باید برق خود را از این طریق تامین کنند.
او ادامه داد: تقریبا حدود ۱۰۰ میلیارد کیلووات مصرف برق بخش صنعت کشور است و تا پایان این طرح باید چیزی در حدود ۵ میلیارد کیلووات ساعت خریداری شود که تقاضای قابل توجهی است. میزان برقی که اکنون در نیروگاههای تجدیدپذیر تولید میشود بسیار کمتر از این مقدار است و قطعا نیاز به توسعه تجدیدپذیرها وجود دارد که ایجاد تابلوی برق سبز این توسعه را تسهیل میکند.
گفتنی است در بخش اداری هم ادارات امسال تا پنج درصد برق مورد نیاز خود را باید از طریق تابلوی سبز تامین کنند که تا سالهای آینده این رقم نیز تا ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند.