مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: فعالیت‌های مجتمع مس سونگون منجر به افزایش میزان غلظت فلزات سنگین در رودخانه پخیرچای ورزقان شده است.

شهنام اشتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اینکه سد باطله مجتمع مس سونگون شهرستان ورزقان در دره پخیرچایی و در نزدیکی سامانه‌های مشرف به همین رودخانه انباشته می‌شود، منجر به تغییراتی در وضعیت طبیعی آن منطقه شده است.

وی اظهار کرد: این انباشت موجب افزایش رسوب و عناصر فلزات سنگین همچون مس و آهن در آب رودخانه پخیرچای می‌شود که به دنبال پیگیری‌های که با همکاری قرارگاه زیستی استان و پدافند غیرعامل و استانداری آذربایجان شرقی در این راستا انجام شده است، واحد مکلف به احداث تصفیه خانه خود شده و به تجهیز آن اقدام کرده است.

وی  خاطرنشان کرد: با ارزیابی و نظارت‌های مستمر کارشناسان محیط زیست آذربایجان شرقی با راه اندازی این تصفیه خانه از هر گونه آلودگی آب‌های پایین دست مس سونگون جلوگیری خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به پیگیری‌های حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مبنی بر احداث و راه اندازی تصفیه خانه برای معدن مس سونگون یادآور شد: کارشناسان معدن مس سونگون معتقد هستند رودخانه «پخیر چایی» به طور ذاتی حاوی انواع فلزات سنگین است، اما مطابق ارزیابی‌های کارشناسی و پس از بررسی لازم متوجه افزایش میزان غلظت فلزات سنگین در آب رودخانه شده و واحد را مکلف به احداث تصفیه خانه کرده ایم.

اشتری با تاکید بر لزوم مکلف بودن مجتمع مس سونگون به احداث تصفیه خانه گفت: فعالیت تمامی معادن نیازمند مدیریت و نظارت زیست محیطی است که در این راستا معادن یک سد باطله دارند که به جمع آوری رسوب حاصله از پسماند و زهاب اسیدی تعبیه می‌شود.

وی  یادآور شد: با توجه به اینکه واحد مس سونگون فاقد خط ذوب است، در حال حاضر آلودگی مربوط به اتساع گاز‌های گوگردی در منطقه وجود ندارد.

مجتمع مس سونگون بزرگترین مجموعه معدنی شمال غرب کشور است که در حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال شرق تبریز و ۲۵ کیلومتری ورزقان قرار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.