یک مبلّغ فرهنگی به نقش مهم هشت سال دفاع مقدس به عنوان نمونه بارز و کامل فرهنگ ایثار در جامعه تأکید کرد.

مرضیه افضلی، مبلّغ فرهنگی درمورد نقش بانوان در هشت سال دفاع مقدس و تأثیر آن به عنوان فرهنگ ایثار در جامعه بیان کرد: وقتی درمورد دفاع مقدس صحبت می‌کنیم یک برهه‌ای در فلسفه تاریخ معاصر ماست. ما نبرد حق و باطل را از زمان پیامبر اکرم (ص) تا برهه فعلی به صورت‌های مختلفی داشته ایم و در همه این دوران، بانوان نقش داشته اند. در زمان پیامبر اکرم (ص) امدادگری را از حضرت زهرا سلام الله علیها داشته ایم که ایشان در جنگ احد هم، به عنوان یک امدادگر حضور داشتند و بازتاب این نقش را نه تنها در دفاع مقدس دیده ایم بلکه در زمان معاصر امروز هم، می‌بینیم؛ فرهنگی که می‌خواهد ایثارگری را نشان دهد. یعنی فدای جامعه شدن.

این مبلّغ فرهنگی گفت: بانوان به عنوان یک عنصر فعال به رشد یک آرمان کمک می‌کنند. مثلاً در اوایل دوران کرونا، برخی از دختر‌های جهادگر به عنوان فرد غسال وارد میدان شدند و اموات را غسل و کفن کردند تا میت به شیوه شرعی دفن شود و این روحیه ایثارگری است که ما در دفاع مقدس نیز، شاهد آن بوده ایم. 

افضلی تصریح کرد: ایثارگری یک روحیه است که در فرهنگ دینی ما جریان دارد و در هر برهه‌ای می‌تواند یک صورتی پیدا کند؛ از صدر اسلام تا امروز؛ به طوری که اگرچه امروز، فضای دفاع مقدس را نداریم، اما وقتی در شرایطی قرار بگیریم و نیاز به ایثارگری داشته باشیم ایثارگری را از سوی خانم‌ها داریم. چون خانم‌ها مرکز عواطف هستند و در این میان، مرحوم شهید مطهری کلیدواژه‌ای دارند و آن عاطفه اجتماعی است که خانم‌ها پرورش می‌دهند. همان روحیه‌ای که می‌گویند، می‌خواهم جامعه ام را رشد دهم و باعث حفظ انسجام اجتماعی نیز، می‌شود.

این مبلّغ فرهنگی مطرح کرد: اگر خودمحور باشیم و هر کسی بدنبال منفعت خودش باشد مجبور هستیم افراد را با قانون و انضباط شدید به هم پیوند دهیم؛ آن چیزی که در جامعه غربی اتفاق می‌افتد و به محض این که قانون برداشته شود افراد تبدیل به موجوداتی می‌شوند که یکدیگر را نابود می‌کنند. بنابراین، چرا انسجام باید برمبنای عاطفه باشد؟ برای این که انسان‌ها همدیگر را دوست داشته باشند و پیوندهایشان، پیوند‌های انسانی باشد و نه این که بر مبنای منفعت جمعی کنار هم قرار گرفته باشند و خانم‌ها همیشه هیجانات و عواطف را پرورش می‌دهند و در موقعیت مناسب هم، خانم‌ها روحیه ایثارگری را منتشر می‌کنند. 

افضلی یادآور شد: ما در هشت سال دفاع مقدس، مادران، همسران، خواهران و دختران شهدا را داریم که می‌توانستند مانع حضور عزیزانشان در جبهه شوند و این روحیه ایثارگری است که از فرهنگ دینی ما برمی آید و در موقعیت‌های مختلف صورت می‌گیرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.