مسئول دبیرخانه جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص)، محورهای برگزاری این رویداد را که در جهان به جایزه نوبل اسلامی مشهور است، درحوزه انرژی، محیط زیست، پزشکی، هوش مصنوعی و اکوسیستم علم و فناوری بیان کرد و گفت: همچنین در این رویداد جهانی ۱۵۰ دانشمند از ۴۰ کشور دنیا در حوزه علم و فناوری و صاحب نظران فناوری و نقشآفرینان زیستبوم علم و فناوری مسلمان جهان اسلام حضور دارند.
حسین ربانی افزود: ارتباط میان دانشمندان خارجی با پژوهشگران دانشگاهی و شرکتهای دانشبنیان نتایج بلندمدت اقتصادی برای کشور همراه خواهد داشت.
رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: برنامههای افتتاحیه این رویداد جهانی بر محور هوش مصنوعی است که از جمله این برنامهها میتوان به رویداد ترویجی دانش آموزی در حوزه فناوریهای هوش مصنوعی، گردهمایی فعالان هوش مصنوعی و نمایشگاه هوش مصنوعی اصفهان اشاره کرد.
ربانی هدف از برگزاری این رویداد جهانی را علاوه بر اعطای جایزه مصطفی (ص) به برترین دانشمندان مسلمان دنیا، شبکه سازی، گفتمان سازی و ظرفیت سازی بین دانشمندان و صاحبنظران جهان اسلام دانست و افزود: پنج دانشمند برتر دنیا در این رویداد تجلیل میشوند.
جایزه مصطفی (ص) با هدف شناسایی آثار برجسته دانشمندان جهان اسلام در توسعه علم و فناوری از اوایل دهه ۹۰ شروع به کار کرد و تاکنون چهار دوره آن در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ برگزار شده است.
پنجمین دوره رویداد جایزه مصطفی (ص) تا دوشنبه دهم مهر در اصفهان پیگیری میشود و با اعطای جایزه مصطفی به دانشمندان برتر در باغ موزه چهلستون اصفهان به کار خود پایان میدهد.
بازدید از خط انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان و آغاز عملیات اجرایی مرحله دوم این طرح، افتتاح مرحله نخست نیروگاه فولادمبارکه به ظرفیت ۳۰۷ مگاوات و بهرهبرداری از طرح تصفیه گازوییل (DHT) پالایشگاه اصفهان از جمله برنامههای سفر دکتر رئیسی به اصفهان بوده است.