حسین براتی سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با حضور در برنامه روی خط باشید رادیو قزوین، پاسخگوی دغدغهها و مشکلات فعالان حوزه فرهنگ و هنر و رسانه استان قزوین شد.
براتی گفت: یک هزار و ۵۶۲ نفر از فعالان فرهنگ و هنر و رسانه استان قزوین تحت پوشش صندوق اعتباری هنر بوده که برای یک هزار و ۵۷ نفر از آنها بیمه پایه برقرار است و ۴۹۱ نفر هم از بیمه تکمیلی بهرهمند هستند.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در این برنامه درخصوص مهمترین برنامههای اداره ارشاد استان در جهت حمایتهای مالی از اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان گفت: سند تحول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال گذشته رونمایی شد و متعاقب سند بالادستی، استانها موظف شدند تا برش استانی خود را در این راستا تدوین و ارائه کنند.
وی افزود: یکی از مقولاتی که در این سند به شکل جدی پیش بینی شده است رونق اقتصاد فرهنگ و هنر است در همین راستا برنامههایی با همفکری و هم افزایی فعالان فرهنگی و هنری استان و همچنین کارشناسان اداره فرهنگ و ارشاد استان در حال تدوین است.
براتی خاطرنشان کرد: بنا داریم تا پیش از ۲۰ مهر ماه سند ۶ ماهه دوم امسال را آماده کنیم و سپس برنامه ریزی فرهنگی و هنری استان تا پایان ۱۴۰۴ معرفی و تدوین خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت جوان گرایی در کنار بهره مندی از ظرفیت پیشکسوتان گفت: اگر ما میخواهیم حرکت ارزشمندی را پایه گذاری کنیم قطعا باید به شکل دو سویه از ظرفیت پیشکسوتان و نیروی جوان استفاده کنیم.
براتی اضافه کرد: به اتفاق کارشناسان اداره ارشاد استان قزوین بر این موضوع تاکید داریم تا با یک نگاه جدی پل ارتباط بین پیشکسوتان و جوانان را به صورت معنادار و هدفمند و انسجام یافته تعریف کنیم.
وی در خصوص اهمیت پاسداشت زبان فارسی گفت: یکی از تعاریفی که قانونگذار برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش بینی کرده، بحث پاسداشت زبان فارسی است که توسط ادارات ارشاد با همکاری اماکن و نیروی انتظامی انجام میشود و در این راستا نباید سردرب مغازهها و فروشگاهها از اسامی بیگانه استفاده شود مگر با فرآیندهایی که در قانون در نظر گرفته شده است.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: یک مطالبه جدی در خصوص فعالیت انجمنهای فرهنگی و هنری و ادبی و رسانهای وجود دارد که وزارت ارشاد الزاماتی در این خصوص دارد که باید فراخوانی صورت بگیرد و انتخابات برگزار شود.
وی افزود: با گفتگوی خوبی که طی ماه اخیر با اهالی محترم حوزههای مذکور برقرار شد تعاملات مطلوبی صورت گرفت و فرآیندهای اداری این کار در حال شکل گیری است و در همه انجمنهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد در حال پیگیری است تا همه انجمنها از حالت منفعل یا غیرفعال خارج شده و بتوانند به شکل رسمی از حمایتهای وزارتخانه در صنوف مختلف برخوردار شوند.
براتی تصریح کرد: همه انجمنهای تعزیه، سینمای جوان، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، خوشنویسی، خانه مطبوعات، قرآن و نهج البلاغه و اتحادیه ناشران و انجمنهای ادبی باید فعال شوند چراکه در حال حاضر برخی از این انجمن فعال و برخی نیز غیرفعالند.
وی خاطرنشان کرد: حداکثر تا نیمه نخست آبان ماه امسال همه انجمنهای غیرفعال با برگزاری انتخابات، فعالیت خود را به شایستگی شروع خواهند کرد.
براتی تصریح کرد: انجمن هنرهای نمایشی استان قزوین برای فعالیت بیشتر نیازمند برگزاری انتخابات است و در همین راستا و از یک ماه گذشته نیز نامه نگاریهای لازم با وزارتخانه جهت اخذ مجوز برای برگزاری انتخابات صورت گرفته تا هر چه سریعتر شاهد انجام فرایند انتخابات و آغاز به کار فعالان این حوزه باشیم.
وی بیان کرد: انتخابات خانه مطبوعات قزوین مدت بسیاری است که برگزار نشده است و با تعامل و گفتگویی که با فعالان استانی و معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد صورت گرفته در صدد برگزاری آن هستیم و بر اساس اقتضائات ملی باید مجوز برگزاری انتخابات اخذ شود و مکاتباتی هم بدین منظور انجام شده است.
براتی در خصوص ضرورت تکریم پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر استان گفت: انجمن فرهنگی مفاخر استان قزوین چندین سال است که فعال نیست و گفتگوهای اولیه جهت فعالیت این انجمن انجام شده و امیدواریم بتوانیم در یکی دو ماه آینده فرآیند اخذ مجوز جهت تاسیس این انجمن داشته باشیم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در دستور کار ما قرار دارد در حوزه هنرهای نمایشی است و بنا داریم تا با استفاده از ظرفیت شهرداریها در برگزاری تئاترهای خیابانی در فضاهای عمومی مناسب، امکانی فراهم شود تا همه اقشار جامعه بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: استان قزوین پایتخت خوشنویسی کشور است و پیشینه بسیار درخشانی در این حوزه دارد و جلسهای برای برگزاری همایش دوسالانه خوشنویسی استان قزوین تشکیل شده و پیگیریهای لازم با مسئولان استانی و کشوری صورت گرفته که پایان آذر ماه بتوانیم شاهد برگزاری این همایش باشیم.
وی با اشاره به نبود فضایی مناسب برای برگزاری کنسرت در قزوین عنوان کرد: به لحاظ زیرساختی ما با محدودیت جدی در این زمینه روبرو هستیم و برای آنکه بتوانیم یک فضای مناسب در این رابطه داشته باشیم باید از ظرفیت اعتبارات ملی برای اجرا و تکمیل طرحها و پروژهها استفاده کنیم.
براتی گفت: یک هزار و ۵۶۲ نفر از استان قزوین تحت پوشش صندوق اعتباری هنر هستند که برای یک هزار و ۵۷ نفر از آنها بیمه پایه برقرار است و ۴۹۱ نفر از بیمه تکمیلی بهرهمند هستند و امیدواریم بتوانیم با تعامل با مسئولان ذی ربط کشوری در این حوزه هم تسهیل گری جهت عضویت بیشتر اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان فراهم شود.