مشکل کمبود معلم در سال تحصیلی جدید همانند سالهای گذشته مشهود است و با ورود به دوازدهمین روز مهر، خانوادهها در شهر تهران از کلاسهای درس بدون معلم برای بیش از ۱۰۰ دانشآموز دوره ابتدایی خبر میدهند.
علاوه بر مشکلات همیشگی همچون کاهش جذب دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان با وجود روند افزایش بازنشستگی معلمان که سرمنشأ کمبود معلم است، اما امسال روند برگزاری آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش و تأخیر در اعلام نتایج، مشکل کمبود معلم را تشدید کرد.
در حالی که طبق برنامهریزیها قرار بود ۷۵ هزار معلم جدید از طریق دو آزمون استخدام آموزگار و دبیر و ورودیهای دانشگاه فرهنگیان وارد مدارس کشور شوند، اما همچنان در هفته دوم مهر ماه مدارس دولتی کشور نتوانستند از وجود معلمان جدید بهره ببرند.
نتایج آزمون آموزگاری با تأخیر بسیار در ۳۰ شهریور اعلام شد و هماکنون ادارات آموزش و پرورش در حال انجام امور اداری برای ساماندهی پذیرفتهشدگان نهایی این آزمون در مدارس هستند، از سوی دیگر در حالی که قرار بود ۲۸ هزار آموزگار جدید از محل این آزمون جذب شوند، اما با خالی ماندن ۱۱ هزار ظرفیت، فقط ۱۷ هزار نفر جذب شدند.
هر چند قرار است مرحله تکمیل ظرفیت برای این آزمون برگزار شود، اما هنوز اطلاعیه آن از سوی سازمان سنجش اعلام نشده است و به نظر میرسد دبستانهای دولتی کشور به این زودیها نتوانند از معلمان پذیرفته شده در این مرحله بهرهمند شوند.
نتایج نهایی آزمون دبیری نیز هنوز اعلام نشده است و تمام این موارد در شرایطی است که سال تحصیلی آغاز شده و مشخص نیست، دبیران جدید چه زمانی قرار است وارد دبیرستانهای کشور شوند.
۲۳ هزار کلاس درس بدون معلم
آموزش و پرورش نیز حاضر به ارائه توضیحاتی درباره تعداد کلاسهای درس بدون معلم در مدارس دوره ابتدایی و متوسطه کشور نیست. با این وجود محمد وحیدی؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با تذکر نسبت به کلاسهای درس بدون معلم در صحن علنی مجلس در روز یکشنبه ۹ مهرماه گفت: مهرماه و آغاز سال تحصیلی را شاهد هستیم، اما بیش از ۲۳ هزار کلاس درس در کشور فاقد معلم است.
لازم به ذکر است که کلاسهای درس بدون معلم مختص مدارس دولتی عادی است که از حیث کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی نیز دانشآموزان را با چالشهایی مواجه میکند.
در کنار این نکته مهمتر این است که پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی که به عنوان معلم جدید قرار است راهی مدارس شوند حتی یک روز آموزش معلمی ندیدهاند و قرار است حین تدریس در کلاس درس، دورههای آموزشی را طی کنند، در حالی که طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، معلمان پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید یک سال دوره آموزشی را طی کنند، اما این اتفاق هماکنون رخ نمیدهد و دانشآموزان مدارس دولتی عادی نخستین قربانیان این فاجعه هستند.
در همین ارتباط معصومه معصومیان؛ معاون آموزش ابتدایی شهر تهران درباره گلایه خانوادهها از کلاسهای درس بدون معلم در دوره ابتدایی گفت: نتایج نهایی آزمون آموزگاری ۳۰ شهریور اعلام شد و با وجود آن که مدارسی که افراد باید در آن ساماندهی شوند، مشخص است، اما سازماندهی آنها به زمان نیاز دارد البته در حال انجام امور هستیم.
وی افزود: همکاران ما در مناطق فراخوان اعلام کردند تا پذیرفتهشدگان نهایی آزمون استخدامی در تاریخهای تعیین شده برای انجام امور لازم از جمله تشکیل پرونده و ... مراجعه کنند، اما باید توجه داشت که انجام این امور به زمان نیاز دارد و تلاش میکنیم تا نیمه مهرماه کارها به اتمام برسد.
معاونان مدارس به جای معلم
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه کار را به گونهای مدیریت کردیم تا کلاسهای درس خالی نماند و در مدارسی که با کمبود معلم مواجه هستند، معاونان مدارس کلاسهای درس را اداره میکنند، گفت: آموزش معلمان از روز شنبه توسط گروههای آموزشی آغاز شده است.
معصومیان درباره اینکه اکنون چه تعداد کلاس درس چنین وضعیتی را دارند، عنوان کرد: به دلیل آن که معلمان جدیدالاستخدام هر روز به مدارس اضافه میشوند مسائل به تدریج در حال حل است، اگر مدرسهای معلم نداشته باشد از معاونان که باید ۶ ساعت تدریس هفتگی داشته باشند، خواستهایم به طور کامل در کلاس درس حضور داشته باشند تا خللی ایجاد نشود.
وی درباره استفاده از والدین در برخی مدارس به جای معلم عنوان کرد: حضور انجمن اولیا و مربیان معمولاً در مدارس دیده میشود، اما به عنوان معلم به کلاس درس نمیروند.
تعداد زیادی نیرو در اختیار مناطق قرار گرفت
معصومیان درباره گزارش مرکز پژوهشهای مجلس مبنی بر کمبود ۴ هزار معلم در شهر تهران و اینکه از این آمار چه تعداد مربوط به دوره ابتدایی است، گفت: مرکز پژوهشها با معیار خود این آمار را اعلام میکند و اکنون باید واقعیت کلاسهای درس را در نظر گرفت، چون تعدادی از معلمان که درخواست بازنشستگی داده بودند مجدد به کار تدریس بازگشتند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: روز دوشنبه آخر وقت تعداد زیادی نیرو در اختیار مناطق قرار گرفت که میتواند مشکل کمبود معلم مناطق را جبران کند. مشکل اصلی ما اعلام دیر هنگام نتایج آزمون استخدامی بود که خوشبختانه در تهران با کار شبانهروزی همکاران مدیریت شد.
منبع: تسنیم
اینهمه معلم و دبیر قران و دینی و عربی تا حالا چیکار کردن؟بازدهی اینا چیه؟دهه هشتادی ها نشون دادن تدریس دینی قران عربی پرورشی در مدارس هدر دادن پول و وقته کشورما فقط و فقط نون علوم پایه رو میخوره.ایران بدون فیزیک و شیمی و ریاضی و زیست و برق و رشته های فنی هیچی نیست غربی ها تا الان ۴ میلیون نخبه ایران رو جذب کردن نخبه علمی و مالی و ورزشی هیچکدومشون دکترای رشته های علوم انسانی نداشتن چون بدرد نمیخوره
و باز تکرار چندین باره سیاست های غلط بدون در نظر گرفتن زیر ساخت ها!!
الا اینکه طرف ساکن همان محله باشد یا بازنشسته ساکن ان محله باشد
یا خرید خدمتی وونهصتی همان محله باشد وگرنه حقوق هفت و نهصد یک دبیر تازه استخدام شده ،نمیصرفد مرکز استانها باشد گویا وزیر هم که از حقوق نو معلم ها خبر ندارد و میگه کسی زیر ده نمیگیرد تازه فارغ تخصیل نخبه ،رتبه زیر پاتصد کنکور چهارسال پیش ،،، دوره جهارساله دانشگاه فرهنگیان ۷ونهصد براش حکم زدند ، خودم حکمش با چشم خودم دیدم از کجا بتونه مراکز استانها زندگی خودش تامین کند،،هر چند چیزی که ملت با چشم میبینن وزیر حاجی انکار میکند
50 میلیون جمعیت سالم، در رفاه امکاناتی، امنیت تغذیه ای و اقتصادی و سیاسی بهتر از 90 میلیون جمعیتی که در فقر معشیتی و کاری و اقتصادی و اجتماعی و سیاسی باشند.
جمعیت واقعی کشور 85 میلیون با 15 میلیون مهاجر، قانونی غیر قانونی از کشورهای مختلف که برای زندگی، کار، تحصیل، است
آن وقت حساب کتاب دخل خرج رو برای تامین غذایی، رفاهی، تحصیلی، کاری، اجتماعی، غیره برای 85 میلیون نسخه می پیچیم!!!!!!!!!!!!؟؟
برای همینه که همیشه با کمبود توی همه امورات داریم.
اینه که همیشه 8 مان گروه 9 مان است.
تو خیلی از مدارس ابتدایی ترویج بهائیت میشه مخصوصا اصفهان
دیگه هر کی به بن بست میخوره میره معلم میشه
در شهرستان ما خیلی از مدارس حتی مدیر و معاون ندارند چه برسد به معلم.
افراد تازه استخدام را به عنوان مدیر به کار گرفته اند و افراد دارای مشکل روحی و روانی را در اداره به کار گرفته اند.
معوقات ۱۴۰۰و طرح تثبیت پارسال روندادن.باجه رویی از معلمان دعوت ب اضافکاری میکنند.
واقعا؟
شهر ما هم معلم کافی نداره... امروز ۱۲ مهر بود اما هنوز بعضی کلاسها معلم ندارن
آخه 7 میلیون تومان حقوق چیه که به معلم میدین
کسی دیگه رغبت نداره معلم بشه
خودت شغلت چیه؟ چقدر حقوق میگیری؟
اگر شغلت هرچی باشه واس پول کار نکن رایگان و برای رضای خدا خدمت به مردم انجام بده بدون یک ریال.
چقدر فارغ التحصیل ارشد و دکتری دانشگاههای برتر کشور در علوم پایه آماده برای تدریس بودند سال های گذشته اما آموزش و پرورش دولت قبل استخدامشان نمیکرد تا اینکه خیلی ها یا مجبور شدند از کشور بروند یا به کارهایی که در شان و توانایی هایشان نبود مثل اسنپ و کارگری زمین کشاورزی و... روی اوردند! حالا خجالت نمیکشید میگید معلم کمه؟؟؟!!!
اینها نشونه چی هست؟
و معلمین به کلاس های دیگر فرستاده شوند.
البته اگر عزیزکرده ها با ابلاغ معلمی به کارهایی غیر از تدریس نروند و دوباره پارتی بازی نکنند.
برام جای سوال است. اینهمه تحصیلکرده داریم.
و حتی معلمان قدیمی زودتر اقدام ب بازنشستگی میکنن بخاطز رفتار دانش اموزان تهرانی
بقیه تازه واردها تمایل ب اشتغال در امر معلمی در تهران و ندارند بخاطر تجربه های تلخ معلمان قدیمی