نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: مردم باید محور باشند و در عرصه‌های مختلف حضور جدی داشته باشند.

 

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در جلسه ستاد اربعین استان قزوین با بیان اینکه مردم باید محور برنامه‌های اربعین حسینی (ع) قرار گیرند، گفت: ضرورت حمایت و همراهی حرکت مردمی در اربعین بسیار حائز اهمیت است، یعنی مردم باید به‌عنوان محور باشند، در همه زمینه‌ها این گونه است، ما در پیروزی انقلاب اسلامی و ایام دفاع مقدس با حضور مردم موفق شدیم، در مبارزه با فتنه‌ها نیز این گونه بود، هر وقت پای مردم به میان آمد کار‌ها پیش رفت، بنابراین حتماً باید این قبیل مسئولیت و مأموریت‌ها روی دوش مردم باشد.

وی ادامه داد: در ایام اربعین حسینی (ع) الحمدلله مردم حضور دارند، ما باید کاری کنیم حضور مردم جدی باشد، گاهی ممکن است رفتار‌های ما به گونه‌ای باشد که مردم را از میدان دور کند، این رفتار‌ها مناسب نیست، همت کنیم به گونه‌ای مردم را راه بیندازیم که مردم همیشه پای کار باشند و حضور جدی در عرصه‌های مختلف داشته باشند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: ضرورت تشکیل یک پایگاه ثابت و دائمی در کربلا و نجف نیز حائز اهمیت است، حتی در مسیر نیز باید بتوانیم جای ثابتی داشته باشیم تا از برکات آن برخوردار شویم.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: ویراستاری، پیرایش و هرس موکب‌ها نیز یکی از مسائل حائز اهمیت است، برخی از موکب‌هایی که در آمار و ارقام ثبت می‌شوند، به لحاظ خدماتی که می‌دهند و فعالیتی که می‌کنند، در اندازه‌ای نیستند که بتوان نام موکب را روی آن‌ها گذاشت، باید برای راه‌اندازی موکب‌ها معیار داشته باشید.

وی خاطرنشان کرد: البته اصل این حرکت‌ها و مشارکت‌ها زیباست، اما اگر ساماندهی و تجمیع شوند و متفرق نباشند بهتر است، گاهی اوقات برخی واسطه‌ها و موکب‌ها اگر نباشند، چرخه حضور مردم روان‌تر می‌چرخد، چرا که این واسطه یا موکب کار را خراب می‌کند و آورده‌ای ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: در باب جابه‌جا کردن زمان اربعین نیز نکاتی لازم به ذکر است، یعنی برای مثال گاهی اوقات می‌گویند ده روز هم به این ایام اضافه کنیم و عقب‌تر برویم، این عقب‌تر رفتن تا کجا می‌خواهد ادامه پیدا کند؟ اربعین یک معنا، فلسفه، حکمت و اهمیتی دارد، محوریت اربعین و روز و شب اربعین نباید از اهمیت بیفتد، البته بزرگان، علما و مراجع برای اینکه ازدحام جمعیت می‌شود و مدیریت این جمعیت امکان‌پذیر نیست، فرصت و وسعتی در زمان اربعین ایجاد کرده‌اند، اما ما نباید در این فرصت و وسعت افراط و تفریط کنیم.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: تفریط این است که سماجت داشته باشیم که فقط شب و روز اربعین در کربلا حاضر باشیم، افراط هم این است که برای ایام اربعین حد و مرز قائل نشویم، این‌ها با فلسفه اربعین منافات دارند.

وی یادآور شد: اینکه ما اربعین را با ازدحام، سختی‌ها و فشار‌هایی که دارد ببینیم، حائز اهمیت است، البته همان طور که عرض شد نباید افراط و تفریط اتفاق بیفتد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: محوریت، اربعین و رفتن به سرزمین عراق است، محوریت، محور قرار دادن کربلای معلی است، این یک اصل است، اگر ما بیاییم موضوع جاماندگان را آنقدر جدی کنیم که بگوییم یک اربعین در کربلا و یک اربعین هم در شهر‌های ماست، این خوب نیست، حتی نگاه رسانه‌ای ما هم باید این گونه باشد که محوریت، اربعین در کربلا باشد.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: رسانه‌ها باید در ذهن جاماندگان و کسانی که از زیارت اربعین باز مانده‌اند یک تصویری بنشانند که آن تصویر نشانگر محوریت و عظمت اربعین در کربلا باشد، مبادا آنقدر تصاویر از مراسم جاماندگان در ذهن افراد بریزیم که مسیر اصلی را گم کنند.

وی بیان کرد: ضرورت شناخت فرصت‌ها و آفت‌ها پیش از موعد نیز حائز اهمیت است، بار‌ها مراسم روز عاشورا و تاسوعا که به پایان رسیده، گلایه‌هایی از نحوه برگزاری مراسم وجود داشته و خواهش کرده‌ایم پس از مراسم روز تاسوعا و عاشورا جلسه بگذارید و نکات منفی و مثبت مراسم را بررسی کنید، خلاقیت‌ها، نوآوری‌ها، ضعف‌ها، کم‌کاری‌ها و از دست دادن فرصت‌ها را بررسی کنید، اگر همان موقع آسیب‌ها و آفت‌های موجود بررسی شود فراموش نمی‌شوند، اما اگر تمام مراسم به سال آینده موکول شود برخی آسیب‌های موجود فراموش می‌شوند و گلایه‌ها تکرار می‌شوند.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: برای اربعین سال آینده نیز از اکنون آسیب‌ها و آفت‌ها بررسی شود و خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها نیز تقویت شوند و برنامه‌ریزی‌های سال آینده انجام شود.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: ما باید به محتوای اربعین توجه کنیم، مراسم‌های ما باید هدفمند و هوشمندانه برگزار شوند، اربعین مثل یک ساختمان دانشگاه است، ما راجع به ساختن این دانشگاه باید سنگ تمام بگذاریم، کلاس‌های متعدد و سالن‌های متنوع می‌سازیم، اما کسی در این سالن‌ها نمی‌آید که به او بگوییم صاحب این دانشگاه یعنی امام حسین (ع) از ما چه می‌خواهد و مسائل معرفتی اربعین کدام‌اند، ما در این زمینه‌ها خیلی فقیریم.

وی تصریح کرد: خیلی از ثمرات و نتایجی که باید از اربعین بگیریم، خود به خود روزیِ دل‌های ما و جامعه ما شده است، اما اگر جدی بگیریم این ثمرات بیشتر خواهد شد، یکی از این ثمرات وحدت است، در اربعین چقدر محبت و همدلی در مردم زیاد می‌شود و اخوت دینی، محبت‌های ایمانی و امنیت در کشور افزایش پیدا می‌کند، در اربعین ما بیشترین ضریب امنیتی را تماشا می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی اظهار کرد: استحکام پایه‌های مقاومت اسلامی و گسترش جغرافیای آن توسط اربعین در حال رخ دادن است و ان‌شاءالله چشم‌انداز اربعین را فتح بیت‌المقدس که بسیار نزدیک است، قرار بدهیم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: اگر همه گفت و شنود ما راجع به اربعین باشد، اما به مسائل دیگر کاری نداشته باشیم خوب نیست، برای مثال اگر بگوییم ما برای اربعین سنگ تمام می‌گذاریم، ولی نماز جمعه، عاشورا، نماز عید فطر و شب‌های احیا برای ما اهمیت لازم را نداشته باشند، این صحیح نیست، همه این‌ها باید با هم دیده شوند.

در ابتدای این جلسه محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین نیز گفت: وقتی واقعه‌ای با عظمت اربعین شکل می‌گیرد، دنیای استکبار عامدانه تلاش می‌کند آن را بایکوت کند، این نشان از اهمیت این واقعه و همچنین بغض و کینه دشمن نسبت به تقویت نماد‌های تدین و تقید ملت ایران و ملت‌های مسلمان به اهل بیت (ع) و آرمان‌های آن‌ها دارد، این بایکوت دشمن نتیجه معکوس برای آن‌ها خواهد داشت. 

اعلایی بیان کرد: افتخار می‌کنیم استان قزوین پیشگام در بحث حماسه اربعین است، بخش مهمی از ذهن و احساس تکلیف ما اعتلا و اهتزاز پرچم وفاداری به سیدالشهدا (ع) است، این احساس تکلیف در استان قزوین نسبت به استان‌های دیگر به‌صورت ویژه مطرح است. 

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته ستاد اربعین ما پیشرو در امر مردمی‌سازی بود، امسال نیز این مسئله به اوج خود رسید و ان‌شاءالله در سال‌های آتی قوت و قدرت بیشتری خواهد گرفت.

محمد خورشیدی دبیر ستاد اربعین استان قزوین نیز گزارشی از برنامه‌های انجام شده ارائه کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار