آغاز عملیات اجرایی نخستین ناحیه تخصصی صنایع دستی کشور در شیراز

همزمان با سفر رییس جمهور به استان فارس و با حضور سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیرصمت، عملیات اجرایی نخستین ناحیه صنعتی تخصصی صنایع دستی کشور در شیراز آغازشد.

در این مراسم عملیات اجرایی ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز در اراضی به مساحت حدود ۴۰ هکتار در شمال غرب شیراز آغازشد.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این مراسم گفت:ایجاد ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز دارای مصوبه سال ۱۳۹۶ از هیات وزیران است که پس از ۱۶سال وقفه، در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی فارس قرار گرفت و با انجام مراحل مکان یابی و اخذ استعلامات وتاییدیه از کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی توسعه استان فارس، عملیات اجرایی آن به برکت سفر رئیس جمهور به استان آغاز می‌شود.

فرشاد مقیمی با اشاره به اینکه ایجاد و راه اندازی شهرک‌های صنعتی تخصصی از رویکرد‌های این سازمان در سطح کشور است گفت:شهرک صنایع دستی شیراز، پنجاه و هفتمین شهرک صنعتی تخصصی کشور محسوب می‌شود.

او با بیان اینکه هم اکنون در شهرک‌های صنعتی تخصصی در سطح کشور افزون بر ۳۴۰۰واحد با اشتغال زایی ۸۴هزارنفر به فعالیت می‌پردازند گفت:شهرک‌های صنعتی تخصصی در حوزه‌های متنوع و مختلفی نظیر شیمیایی، آب معدنی، چوب ومبلمان، انرژی، غذاو دارو، شیشه و... راه‌اندازی شده، اما در حوزه تخصصی صنایع دستی این شهرک صنعتی برای نخستین بار در کشور ایجاد می‌شود.

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بر تسریع در ایجاد زیرساخت‌ها در این ناحیه صنعتی تاکید کرد و گفت:امیدواریم با برنامه ریزی انجام شده شاهد واگذاری زمین تا ۱۵ماه آینده باشیم.

مقیمی بابیان اینکه استان فارس در بخش صنایع دستی به عنوان یکی از فعال‌ترین استان‌ها مطرح است و جزو پنج استان برتر در کشور شناخته می‌شود، گفت: باتوجه به جایگاه فارس در این بخش بعنوان یکی از قطب‌های تولید صنایع دستی کشور و اینکه از ۲۵۰ رشته صنایع دستی موجود در کشور ۱۲۰ رشته در این استان وجود دارد که از این تعداد ۸۵ رشته صنایع دستی در فارس فعال است، راه اندازی ناحیه تخصصی صنایع دستی بستر مهمی برای رشد و توسعه این بخش ایجاد می‌کند.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نیز با بیان اینکه ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز قابلیت استقرار بیش از ۳۰۰ واحد صنایع دستی در قالب غرفه‌ها و کارگاه‌های تولیدی با اشتغال بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را خواهد داشت گفت: براساس برآوردها برای اجرا و تکمیل تمامی فاز‌های عملیاتی زیرساخت‌های این ناحیه صنعتی افزون بر ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه خواهد شد.

سید مصطفی هاشمی با اشاره به اینکه پیگیری ایجاد ناحیه تخصصی صنایع دستی از ابتدای سال گذشته در دستورکار این شرکت قرارگرفت گفت: در این زمینه با حمایت‌های ویژه استاندار فارس و فرماندار شهرستان شیراز و نیز پیگیری‌ها و تلاش دکتر نجابت نماینده مردم شهرستان‌های شیراز و زرقان و همکاری اداره کل راه و شهرسازی فارس توانستیم اراضی در شمال غرب شیراز را جهت ایجاد این ناحیه جانمایی کنیم.

او با بیان اینکه در طراحی این ناحیه تخصصی از دیدگاه‌ها و نظرات متخصصان و فعالان صنایع دستی استفاده می‌کنیم گفت:با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، کارگروه مشترکی را تشکیل می‌دهیم تا طراحی و اجرای این ناحیه تخصصی بر اساس دیدگاه‌های کارشناسان و اهل فن صورت گیرد.

هاشمی درنظر گرفتن بخش‌های نمایشگاهی درکنار فضای کارگاهی را از ویژگی‌های این ناحیه تخصصی صنایع دستی اعلام کردو گفت:با استقرار واحد‌ها مشکل گیری فضای تولید واشتغال، این ناحیه تخصصی به یکی از مقاصد گردشگران نیز تبدیل می‌شود.

 رشته‌های خاتم سازی، قلمزنی، کاشی هفت رنگ، خوشنویسی، نگارگری، تذهیب، نقاشی قهوه خانه ای، طراحی سنتی، گره چینی، گچبری، آیینه کاری، میناسازی، حجاری، جواهرسازی، چرم دوزی و نقاشی روی چرم، از جمله رشته‌های فعال صنایع دستی در فارس است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار