علیحسین رعیتیفرد روز دوشنبه در همایش نقش شرکای اجتماعی دولت در ایمنسازی ساختمان در شمال غرب کشور گفت: طبق آمار سازمان جهانی کار سالانه در جهان ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی اتفاق میافتد و ۱۶۰ میلیون نفر ناشی از این حوادث دچار بیماریهای شغلی میشوند.
وی با اشاره به اینکه ۲.۳ میلیون نفر در سال با حوادث ناشی از کار در دنیا فوت میکنند، اضافه کرد: این موضوع روزانه ۶ هزار و ۲۰۰ نفر را شامل میشود و سهم ما در کشور اعم از مشمولان قانون کار شامل ۷۱۱ نفر فوتی ناشی از حوادث کار بودهاست.
رعیتی فرد اظهار کرد: حدود ۹ هزار حادثه ناشی از کار در کشور ثبت شدهاست و بیماریهای شغلی نیز همواره داریم و این بیانگر نیاز ما به تلاش بیشتر است.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بسیاری از بیماریهای شغلی شاید هویدا نباشد و به مروز زمان بروز کند که در همین راستا توسعه مراکز درمانی، حمایتی و حوادث ناشی از کار و اینکه افرادی مستمری بگیر شوند، باعث میشود که ما هزینه هایی را برای حوادث ناشی از کار بپردازیم.
وی با تاکید بر ارتقای ایمنی کار گفت: دانش آموزان باید با همت آموزش و پرورش در دروس خود با ایمنی کار آشنا شوند و وزارت بهداشت در زمینه بهداشت شغلی و آموزش و پرورش در زمینه گنجاندن سرفصلهای مربوطه در این راستا تلاش لازم را داشته باشد؛ وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هم لازم است به عنوان محور اصلی این اقدامات نظارت کاملی براین موضوع داشته باشد.
رعیتی فرد با بیان اینکه نوع حوادث در کشور نیز براساس آمار و ارقام به چندین دسته تقسیم میشود، ادامه داد: حوزه صنعت، ساختمان و معدن سه حوزه ای است که حوادث براساس آن تقسیم بندی می شود و صنعت و ساختمان ۸۵ تا ۹۰ درصد حوادث ناشی از کار را در اختیار دارند.
وی با اشاره به اینکه اتباع غیرمجاز بیگانه در بررسی های حوزه کار گنجانده نمی شوند، اظهار کرد: حضور اتباع بیگانه و بکار گیری انها در کارهای ساختمانی در استانهای شمالغرب طبق قانون ممنوع است و به همین علت حوادث ناشی از کار عدد بالاتری را در استانهای شمالغرب کشور نشان می دهد.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: میزان حوادث ناشی از کار در حوزه های صنعت و ساختمان در آذربایجان شرقی ۴۳ درصد، آذربایجان غربی ۵۴ درصد، اردبیل ۶۳، زنجان ۳۵ و کردستان ۴۵ درصد از کل حوادث ثبت شده است.
وی گفت: در میانگین کشور ۳۸ درصد از حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان و ۵۰ درصد از فوتی ها در این بخش است.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: انبوه سازان و کارگاه ها ملزم به رعایت موارد ایمنی بیشتر در کل کشور شدهاند و سعی میشود با آموزشهای ارائه شده و ارائه تجهیزات به کارگران ایمنی حوزه کار به ویژه در استانهای شمالغرب افزایش یابد چرا که هر حادثه ناشی از کار اعم از فوت و یا قطع عضو علاوه بربار مالی حامل موضوعات و آسیبهای اجتماعی فراوانی است که به خانواده ها وارد میشود.
رعیتی فرد با بیان اینکه هم اکنون وحدت فرماندهی در حوزه کار بر کشور حاکم است، افزود: مشارکت تشکلهای کارگری و کارفرمایی نقش مهمی در کاهش حوادث ناشی از کار دارد و میتواند کمک کند تا شرایط ایمن تری در حوزه کار و تولید کشور داشت.