در نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی چند موضوع درباره تأثیر آن به تصویب رسید درباره دستیاران تخصصی و کارورزان پزشکی به تصویب رسید.
بر اساس مصوبه این شورا و طبق تبصره الحاقی به موضوع ۱۱ هفتادوسومین نشست شورا و ماده ۲۷ آئین نامه دستیاری مصوب در چهل و هفتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، دستیارانی که انصراف دهند مشمول پرداخت غرامت میشوند.
در این تبصره آمده است: «انصراف از تحصیل پذیرفته شدگان آزمون پذیرش دستیار تخصصی در هر مرحله و یا عدم ثبت نام، مشمول پرداخت غرامت تحصیلی خواهند بود.»
همچنین مقرر شد نحوه میزان و محاسبه غرامت تحصیلی و هزینههای انصراف بر اساس محاسبات سازمان برنامه و بودجه کشور انجام و پس از اعلام نظر معاونتهای آموزشی و حقوقی وزارت بهداشت نهایی و ابلاغ شود.
تبصره ۱: دستیاران اخراجی و همچنین دستیارانی که بدون هماهنگی و اطلاع به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه با غیبت غیر موجه بخش آموزشی را ترک کنند مشمول یک سال محرومیت از شرکت در آزمون پذیرش دستیار خواهند بود.
اعطای کمک هزینه تحصیلی به دستیاران و کارورزان
بر اساس موضوع ۲ نودونهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی موضوع اعطای کمک هزینه تحصیلی به دستیاران و کارورزان مورد تاکید قرار گرفت.
در این مصوبه آمده است: تاکید بر موضوع ۲ مصوبات شصت و سومین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی: «به کلیه کارورزان و نیز دستیاران مأمور آموزشی در دورههای تخصصی و فوق تخصصی بالینی پزشکی، کمک هزینه تحصیلی تعلق میگیرد.
عالیترین مرجع تصمیم گیری در این زمینه مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی است و سایر مصوبات منافع با آن در حوزه وزارت بهداشت فاقد اثر است.»
اعطای کمک هزینه به دستیاران و کارورزان در صورت ابتلاء به بیماری صعب العلاج
همچنین در این دوره از نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، بر اساس تبصره الحاقی به ماده ۴۰ آئین نامه دستیاری مصوب چهل و هفتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی: «تبصره ۳: در صورت ابتلاء به دستیار به بیماری صعب العلاج (طبق تأیید کمیسیون پزشکی دانشگاه یا شورای عالی پزشکی) و مدت زمان استعلاجی بیش از سه ماه، پرداخت کمک هزینه تحصیلی ادامه خواهد یافت. این مصوبه قابل تسری کارورزان پزشکی نیز خواهد بود.»
تغییر شرایط پذیرش دستیار تخصصی پزشکی خانواده
در این دوره از نشست شورای آموزش پزشکی تخصصی، موضوع تصمیم گیری در خصوص پذیرش دستیار تخصصی پزشکی خانواده در راستای موضوع ۷ نود و هفتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی به تصویب رسید.
بر این اساس در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پذیرش دستیار در رشته تخصصی پزشکی خانواده در مرحله تکمیل ظرفیت و از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و به بعد به مدت یک دوره پذیرش دستیاری این رشته تخصصی در مرحله اصلی پذیرش دستیاری انجام خواهد شد.
در خصوص استمرار پذیرش دستیاری رشته تخصصی پزشکی خانواده پس از یک دوره، نتایج در شورا گزارش و تصمیم گیری خواهد شد.
همچنین مقرر شد برنامه آموزش پزشکی خانواده از مقطع پزشکی عمومی به صورت «دوره پودمانی» از طریق مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفهای علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران ادامه یابد.