آرزو فاتحی سرپرست دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با هدف کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی و در دسترس قرار دادن اورژانسی خدمات تخصصی اجتماعی روانی به افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی که در شرایط بحرانی قرار گرفته اند خدمات ارائه میدهد.
فاتحی تصریح کرد:در سطح کشور مراکز اورژانس اجتماعی خدمات تخصصی به موقع و در دسترس را برای گروههای هدف که شامل کودکان آزاردیده، همسران آزار دیده، سالمندان آزاردیده، معلولان آزاردیده، افرادی که قصد خودکشی دارند و یا اقدام به خودکشی کرده اند، دختران و پسران فراری از منزل، دختران و زنان در معرض آسیب و یا آسیب دیده اجتماعی و افراد دارای اختلاف خانوادگی حاد، کودکان خیابانی، افرادی مبتلا به نارضایتی جنسی یا ملال جنسی در معرض آسیب در تمامی گروههای سنی و به صورت شبانه روزی و رایگان ارائه می دهد.
او گفت: لازم به ذکر است مراکز مداخله در بحران مرکزی است که در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی تحت عنوان مرکز اورژانس اجتماعی خدمات ارائه میدهند، خدمات تخصصی در این مرکز به صورت سرپایی و یا در صورت نیاز نگهداری موقت برای بانوان و دختران با تیم تخصصی مددکار اجتماعی، روانشناس، روانپزشک، مشاور حقوقی ارائه میگردد. همچنین خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی نیز یک خط تلفن سه رقمی است که به صورت ۲۴ ساعته به افرادی که در معرض بحران و آسیبهای اجتماعی قرار گرفته اند خدمات تخصصی به صورت تلفنی ارائه میدهند. این خط در ۳۱ مرکز استان به صورت منسجم ارائه میشود.
فاتحی بیان کرد:خدمات سیار اورژانس اجتماعی نیز تیم تخصصی مستقر در خودروها و ناوگان سیار اورژانس اجتماعی هستند که از مددکار و روانشناس به صورت متناوب و موقت با ۲۹۷ خودروی دولتی مناسب سازی شده و ۱۲۹ خودروی سواری با استقرار در نقاط پرتراکم جمعیتی و آسیب زا خدمات اورژانسی ارائه میدهند و به محض اعلام گزارش از سوی خط ۱۲۳ این تیم سیار به محل اعزام و خدمات تخصصی ارائه میدهد.
او تصریح کرد: پایگاه خدمات اجتماعی نیز در مناطق آسیبخیز، با هدف کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در سکونتگاهها و مناطق حاشیه نشین و آسیب خیز نسبت به توانمندسازی ساکنان این محلات با روش مددکاری جامعهای و خدمات اجتماع محور با مشارکت ساکنان این محلات در حال انجام است.
فاتحی بیان کرد:همچنین برای تسریع در کار و تسهیل در اجرایی شدن روند ارائه خدمات و باتوجه به ماهیت ارتباطات و تماسهایی که با اورژانس اجتماعی گرفته میشود باید از یک فضای امن برخوردار باشیم همچنین باتوجه به نیاز عدم وابستگی به زیرساخت شبکههای دیگر و اهمیت حفظ ارتباط در زمان بحران و عدم وجود شبکههای عمومی و ایجاد تماس فرد به فرد و یا گروهی ضروریست تا نیروهای اورژانس اجتماعی از بیسیم استفاده کنند؛ که در سطح کل کشور پوشش دهی در حال انجام است.
وگرنه نه کاری میکنن نه پیگیرن
باید مجموعه ای دلسوز متولی این کارها بشن
به دور از خودنمایی رسانه ای
اگه بتونند که خدا خیرشون بده خیلی ضروریه مخصوصا در شهرهای بزرگ