سهیلا زنگنه روانشناس و زوج درمانگر گفت: بسیار مهم است در نظر داشته باشید دعوا با همسر میتواند برای حفظ رابطه بسیار سودمند باشد. موضوعات دعوا با همسر نشان میدهد چه چیزی برای زن و شوهر در زندگی دارای اهمیت است و فرصتی فراهم میکند تا احساسات خود نسبت به روابطی که داریم را بشناسیم و بدانیم بهعنوان همسر و شریک زندگی در چه جایگاهی قرار داریم.
زنگنه بیان کرد:روابط زناشویی که شور و اشتیاق در آنها کاملاً از بین رفته و یا از همان ابتدا شور و شوقی در ازدواج آنها نبوده, دیگر نمیتوان آن را نجات داد.
وی افزود: هنگامی که نمیتوانیم از زوجین انتظار اجتناب از بحث با یکدیگر را داشته باشیم، در این شرایط آنچه اهمیت دارد این است که زوجین را راهنمایی کنیم تا با روشی که آسیب کمتری به رابطه وارد میکند با یکدیگر مخالفت کنند. شیوه مخالفت زوجین با یکدیگر اثر جدی بر سلامت رابطه شان دارد بنابراین آموزش مهارتهای حل تعارض به زوجین بسیار مهم است.
این روانشناس ادامه داد: اولین گام، شناسایی سبکهای زوجین و آشنا نمودن آنها با سبکهای دلبستگی خود و همسرشان میباشد.هر فرد مطابق با سبک دلبستگی که دارد رفتار میکند و در این میان رابطه دچار تنش میگردد. گام دوم، اینکه ریشهی تعارضات زناشویی شان در رابطه عاطفی از کجا منشا می گیرد، که آگاهی زوجین در این مورد نیز سبب ایجاد تغییرات مثبتی در رابطه می گردد و گام سوم، آگاه نمودن زوجین از چرخههای معیوب و ناکارآمد همیشگی و شناسایی گفتگوهای مخرب و اهریمنی است.
زنگنه گفت: نکته مهم این است که، اگر در رابطه عاطفی به تنش و چالش برخوردیم، آیا باید بگوییم رابطه ما کیفیت پایینی دارد؟ و در وضعیت ایده آلی نیست؟ جان گاتمن، پژوهشگری که مطالعاتش در زمینه زوج درمانی شهرت جهانی دارد، به این سوال اینگونه پاسخ می دهد:"رابطه عاطفی بدون تنش صرفا یک افسانه است.در صمیمیترین و عمیقترین رابطهها هم، تنش، خشم و دعوا وجود دارد. " زوج باید شیوههای حل مسئله را بدانند و از مهارت حل تعارض در جهت بالا بردن کیفیت رابطه عاطفی خود استفاده نمایند.